A IONIQ 5 minden német vásárlója után fát ültet a Hyundai

A Hyundai németországi vezérképviselete valóban láthatóvá teszi a klímavédelmet azáltal, hogy minden eladott IONIQ 5 példány után a vállalat egy helyi szervezettel közösen fát ültet.

A Hyundai Motor Deutschland GmbH a PLANT-MY-TREE helyi szervezettel összefogva közösen ültet egy fát minden egyes IONIQ 5 vásárlása után. Ezzel az akcióval az elkövetkező hetekben és hónapokban a kéregbogár-fertőzés miatt parlagon hagyott erdőrészeket tervezik újra erdősíteni. A Hyundai ismét nemcsak fenntartható hajtásláncok és új technológiák gyártásával járul hozzá a környezetvédelemhez, hanem innovatív ötletekkel is erősíti elkötelezettségét.

„A Hyundai teljesíti azon kötelezettségét, hogy a jövőben is biztosítsa a fenntartható mobilitást” – mondta Wang Chul Shin, a Hyundai Motor Deutschland GmbH elnök-vezérigazgatója. „Ebbe az is beletartozik, hogy életvitelünket az utaktól távol is fenntarthatóvá tegyük. A most ültetett növekvő IONIQ erdő által ügyfeleinkkel kéz a kézben, egy újabb látható fejezettel bővítjük felelős tevékenységeinket és IONIQ 5 ügyfeleink aktív klímavédőkké válnak.”

Az IONIQ 5 vásárlók a jövőben a járművük kulcsain túl egy fa-tanúsítványt is kapnak, amelyen az erdő helye látható. A QR-kód egy mikrooldalra is elvezeti őket, ahol dokumentálják az ültetés menetét és más érdekes témákat is bemutatnak az erdővel, a természetvédelemmel és a Hyundai elkötelezettségével kapcsolatban. Az IONIQ erdő egy olyan területen jön létre, amelyet a PLANT-MY-TREE újraerdősítés céljából szerzett meg. Korábban monokultúrákban voltak olyan lucfenyők, amelyeket súlyos kéregbogár-fertőzés pusztított el. A terület Észak-Rajna-Vesztfáliában, Lüdenscheid közelében, az A45-ös út mellett található. Az IONIQ erdő számos német faiskola által ültetett elültetett palántájából 2022-ben jön létre.

A PLANT-MY-TREE garantálja a fenntartható faültetést és a projekt legalább 99 éves futamidejét, amely alatt nem történhet a területen erdőirtás vagy gazdasági hasznosítás. A tölgyek és pacsirták mellett a bükk, nyír, fenyő és douglas fenyő uralja a vegyes erdőt. Minden vásárló saját fát kap és ezzel az IONIQ erdő keresztapja lesz. Az alapkőletételre és az ültetésre 2022. március 28-án került sor, amelyen részt vett Sören Brüntgens, a PLANT-MY-TREE ügyvezető igazgatója és Wang Chul Shin, a Hyundai Motor Deutschland GmbH elnök-vezérigazgatója is. Sören Brüntgens, a PLANT-MY-TREE® ügyvezető igazgatója így várja a közös projektet: "Minden új elültetett fa a jövőbe vetett hit cselekménye és alig várom, hogy ezt a jövőt a Hyundai-jal együtt építhessem." 

A növekvő erdővel az IONIQ 5 duplán környezetvédővé válik a jövőben. Egyrészt maga az akkumulátoros elektromos autó sem bocsát ki széndioxidot, másrészt az ültetett fák a mások által kibocsátott széndioxidot kötik meg. Az IONIQ vásárlói maguk is megnézhetik, hogyan nő saját fájuk és az erdő. A Hyundai egy kamerát helyezett el az erdő fölé, hogy a növekedés változásait az interneten is mindig meg lehessen figyelni: www.ioniq-wald.de.

A Hyundai Motor Deutschland GmbH tavaly 4,1 százalékos rekordszintű piaci részesedést szerezve összesen 106 600 darab új Hyundai személygépkocsit helyezett forgalomba Németországban. Ezek közül az év közepén érkezett IONIQ 5 elektromos crossover modell mintegy 10 százalékot, azaz több mint 10 ezer darabot tett ki, idén február végéig pedig további 2 ezer további IONIQ 5 került értékesítésre.  

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei