2024-ben jön a Hyundai és a Boston Dynamics első közös terméke

Vezetőik szerint a Hyundai Motor és a Boston Dynamics első közös projektje 2024-re várható, amellyel a dél-koreai autóóriás ambiciózus célja, hogy szebb jövőt teremtsen az emberek számára.

A január elején lezajlott CEs kiállításon a Hyundai bemutatta a jövőbeli mobilitásról alkotott jövőképét, amelynek középpontjában nem az autók, hanem a robotok állnak. Ezzel jelenleg a figyelem középpontjában a Boston Dynamics robotikai startuppal folytatott együttműködése áll, amelyet az autógyártó tavaly júniusban 1,1 milliárd dollárért vásárolt meg.

„Csupán hat hónap telt el azóta, hogy a Hyundai-jal együtt dolgozunk. Belső szinten tárgyalunk más projektekről, amelyekről jövőre mondhatunk valamit” – mondta Marc Raibert, a Boston Dynamics elnöke újságíróknak. Nagy reményeket fűzött az új együttműködéshez, hivatkozva a Hyundai hatalmas kutatási és fejlesztési befektetéseire, a gyártási képességekre és a csúcstechnológiára is. 

Az idei CES kiállításon a Hyundai bemutatta saját, a dolgok mobilitásán alapuló robottechnológiáját, beleértve a Plug & Drive és a MobED modult. Az autógyártó utalt arra, hogy a Boston Dynamics robottechnológiáját mobilitási platformjaiba is beépítik azért, hogy az elkövetkező években piacra kerüljön.

Hyun Dong-jin, a Hyundai Motor Group Robotikai Laborjának alelnöke és vezetője hozzátette, az autógyártó robotika iránti törekvése az ügyfelek számára is hozzáadott értéket teremt majd. „A robotika nem csupán a robotok létrehozásáról szól, hanem a robotokban megvalósított technológia továbbfejlesztéséről is, amelyekkel új szolgáltatásokat nyújtunk ügyfeleinknek. Portfóliónkban számos robot megtalálható az ügyfelek számára, amelyeket továbbra is egyenként fogunk bemutatni” – mondta.

Hyun azt is kihangsúlyozta, hogy az autógyártó végső célja a fizikai világ robotjainak összekapcsolása a virtuális valóság metaverzumával. „A robotika egy kiberfizikai rendszer, amely egyesíti a hardvert és a szoftvert. A metaverzum egyfajta kiberfizikai rendszernek tekinthető. Ambiciózus célunk ezen két világ összekapcsolása, amely még csak kialakulóban van” – mondta. „A jövőben a metaverzum a digitális ikrekről, az adattudományról és azok előnyeiről fog szólni a valós és a virtuális világban egyaránt. A Hyundai erre készül.”

A Boston Dynamic Spot robotját, egy csúcstechnológiás érzékelőkkel felszerelt négylábú robotot biztonsági ellenőrzések céljából már tavaly szeptember óta alkalmazzák a Kia Motors autógyárában. A cég azt állítja, több tucat ügyfélnek szállít Spot robotokat, akik szívesen alkalmazzák azokat a munkahelyükön a metaverzumban lévő digitális ikreik használatával. A Boston Dynamics jelenleg három robotot forgalmaz: a Spot, a Stretch raktári robotot és az Atlas humanoid robotot.

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei