A Hyundai kettős dobogóval zárta a Horvát-ralit

A horvátországi WRC verseny izgalmas hétvégéjén a Hyundai motorsport pilótái szoros küzdelmet vívtak a győzelemért, ami végül egy drámai Power Stage szakaszon dőlt el.

A Hyundai Motorsport a 2022-es szezon első kettős dobogós helyezésével teljesítette a horvátországi aszfalt ralit, ahol Ott Tanak a második, Thierry Neuville pedig a harmadik helyen végzett. A rali kimenetele korántsem volt egyértelmű, a zord időjárási viszonyok nagy jelentőséget adtak a gumiválasztásnak és a versenypárosok koncentrációjának.

A pénteki nyolc szakaszt az észt páros a második helyen, azonban több mint egy percnyi lemaradással zárta az összesítésben. A szombati jó gumiválasztás lehetővé tette számukra, hogy az SS11-es szakaszon szakaszgyőzelmet szerezzenek, mivel a rali éllovasa bajba került, így a különbség 20 másodperc alá csökkent.

A helyzet egy izgalmas utolsó napot vetített előre, ahol négy szakasz maradt hátra és az előrejelzés szerint még nedvesebb időjárást jósolt. Egy újabb ravasz gumiválasztás eredményeként Tanak megszerezte második szakaszgyőzelmét és szűk 1,4 másodperces előnyre tettek szert. A problémamentes futam ellenére a párosnak fel kellett adnia rövid vezető helyét és meg kellett elégednie a második hellyel – ezzel 2022-ben megszerezték az első dobogós helyezésüket. „A péntek esti helyzethez képest, ahol ma kikötöttünk, nem is volt olyan rossz” – mondta Tanak. „Hiányzott belőlünk az a fajta tempó, hogy közvetlenül felvehessük a versenyt a többi srácokkal, de ügyesen választottunk gumit, amivel végül minden jól sikerült.” 

Neuville számára a hétvégét egy két perces időbüntetés befolyásolta, ami hátráltatta a továbbjutást. Megőrizték higgadtságukat és összpontosításukat, szem előtt tartották a dobogót és mindössze 4,3 másodperccel a harmadik helytől lemaradva kezdték meg az utolsó napot. Vasárnap délelőtt nem vesztegették az idejüket, a nyitókört magabiztos szakaszgyőzelemmel zárták, majd ezt követően vizes pályán is magabiztos teljesítményt nyújtottak. Még a Power Stage drámai pillanatai sem tudták megakadályozni a párost abban, hogy megszerezzék egymás után második dobogós eredményüket.

„Mindig igyekszünk a pozitívumokat magunkkal vinni és minden bizonnyal elégedettek lehetünk a harmadik heylezéssel” – mondta Neuville. „Az autót jól éreztem, gyönyörűek az utak és szórakoztató volt. A csapat erőfeszítéseit végül a 2. és 3. helyezéssel jutalmazták és erős pontokat szereztünk a konstruktőri bajnokságban.” 

Oliver Solberg sajnos nem tudta teljesíteni a Horvátország-ralit, miután a szombat reggeli nyitószakasz csúszós pályáján kipördült. „Ez volt az egyik legnehezebb rali, amit valaha is vívtam, őrülten megerőltető, de most sokkal több tapasztalatunk lett ahhoz, hogy jobban felkészítsünk magunkat a jövőre” – mondta Solberg.

„Hihetetlen véget ért a Horvát-rali, amit kettős dobogós eredménnyel zártuk és ami nagyon jót tett nekünk a nehéz szezonkezdet után” – összegezte a versenyt Julien, a Hyundai Motorsport csapatfőnök-helyettese. „Monte-Carlóban küzdöttünk, majd jól reagáltunk a svédországi második helyezéssel, most pedig kettős dobogót értünk el, vagyis javulást mutatunk. Csapatként éhesek vagyunk, és még többet akarunk. Továbbra is ebbe az irányba fogunk törekedni.”

Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei