A Hyundai 190 millió dollárt fektet a Santa Fe alabamai gyártásába

A Hyundai Motor bejelentette, hogy 290 millió dollárt kíván amerikai üzemébe fektetni, amelynek jelentős részét a vadonatúj Santa Fe modell gyártására kívánna felhasználni. 

A vadonatúj Santa Fe modellt idén augusztus elején mutatta be a Hyundai Dél-Koreában, ám a típus egyik elsődleges felvevőpiaca az amerikai Egyesült Államok, így az autó még az idei évben az autógyártó alabamai Montgomery-ben elterülő helyi üzemében két különböző motorválasztékkal a gyártósorokra kerül. 

A Hyundai nem sok részletre tért ki, de annyit tudni, hogy 190 millió dollárt fordítanak a szerszámok és berendezések felfrissítésére. A crossover gyártása ezt követően még ebben az évben megkezdődik. A fennmaradó 100 millió dollárt a Tucson és a Santa Cruz gyártásának további támogatására fordítják. Bár az autógyártó nem árulta el a részleteket, a Hyundai egy frissített Tucson változaton dolgozik és hamarosan egy frissített Santa Cruzra is számíthatunk.

„Ma a Santa Fe öröksége folytatódik azzal, hogy a HMMA 190 millió dollárt fektet be, hogy összeszerelő üzemünket felkészítse a népszerű SUV következő generációjára” – mondta a HMMA elnök-vezérigazgatója, Ernie Kim a sajtóeseményen. További 100 millió dollárt fektetnek be a Tucson SUV és a Santa Cruz modellek folyamatos gyártásának támogatására."

„A Hyundai közel 4 ezer alabamai alkalmazottja közel két évtizede gyártja Amerikában a legmagasabb díjjakkal jutalmazott járműveket és a teljesen újratervezett Santa Fe középméretű hobbiterepjáró gyártása újabb izgalmas mérföldkő a vállalat Montgomery-i gyártóüzeme számára.  Alig várom, hogy ezt az izgalmas új dizájnt Alabamában és szerte az országban láthassam” – mondta Kay Ivey kormányzó, üdvözölve az újdonságot. 

Montgomery polgármestere, Steven L. Reed szerint „A HMMA létfontosságú gazdasági motor nemcsak városunk, hanem államunk számára is. A világszínvonalú termékek építésétől a munkahelyek és lehetőségek megteremtéséig itt Montgomeryben a HMMA régiónk folyamatos növekedésének és fejlődésének katalizátora . Ez a legutóbbi bővítés mérföldkő együttműködésünkben és hálásak vagyunk a Montgomery-ben elért folyamatos sikerükért.”

A HMMA először 2006-ban kezdte meg a Santa Fe összeszerelését Amerikában, ez pedig 2018. óta az első teljes modellváltás lesz.. A vadonatúj Santa Fe merész külső dizájnnal, megnövelt csomagtérajtóval és utaskabinnal, kifinomultabb belsővel, csúcstechnológiás funkciókkal, köztük a 12,3 colo, ívelt panorámás kijelzővel,fenntartható anyagokkal és változatossággal rendelkezik. 

A Santa Fe jövőre kerül forgalomba az Egyesült Államokban. A hosszú tengelytáv segít egy kényelmesebb utaskabin kialakításában, további hellyel a második és harmadik sorban. A belső térben a vásárlók egy minőségibb utasteret találnak a 12,3 colos digitális műszercsoportból és egy 12,3 colos információs és szórakoztató rendszerből álló ívelt panorámás kijelzővel. Hozzájuk csatlakozik egy 6,6 colos alsó kijelző, egy kettős vezeték nélküli okostelefon-töltő és egy gyors, 27 W-os USB-C töltőport. A további újdonságok közé tartozik az UV-C sterilizáló tálca és a „kétoldalú középkonzol”, amelyet az első és a hátsó utasok is kinyithatnak.

Észak-Amerikában a Hyundai Santa Fe két különböző motorral lesz kapható, köztük egy turbófeltöltős, 2,5 literes négyhengeres, amely 277 LE teljesítménnyel és 422 Nm nyomatékkal rendelkezik. A vásárlók emellett egy 178 lóerős és 265 Nm forgatónyomatékkal bíró 1.6 literes hibrid erőforrást is választhatnak. Az árakról egyelőre nincs információ.

Amikor az összeszerelés idén elkezdődik, a vadonatúj Santa Fe a Hyundai Tucson SUV-jához, a Santa Cruz, valamint a Genesis GV70 luxusterepjáró elektromos és benzinüzemű változatához csatlakozik a HMMA futószalagján.

Forrás: hmmausa.comcarscoops.com

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei