A Hyundai megújítja a zöldhidrogén termelést


A Hyundai Motor Group bejelentette, hogy tiszta hidrogént kezd el gyártani az élelmiszer-hulladék-kezelési folyamat során keletkező biogáz felhasználásával, ami egyúttal segíteni fog a zöld hidrogén ökoszisztéma kialakításában.

A Hyundai csoport nemrég szándéknyilatkozatot írt alá a Hyundai Engineering Construction vállalat (Hyundai E&C) irodájában Szöulban, amelyen a Hyundai Motor, a Kia, a Hyundai E&C vállalatok, másik részről a Sudokwon Hulladéklerakó Telepkezelő Társaság (SL) tisztviselői vettek részt. A megállapodás célja egy olyan rendszer bemutatása, amely az SL vállalat által termelt biogáz felhasználásával a következő két évben napi 216 kilogramm zöld hidrogént képes előállítani. Ez elegendő több mint 34 darab Nexo, a Hyundai Motor üzemanyagcellás járművének feltöltéséhez.

A nagy tisztaságú hidrogén előállítása finomítási és reformálási folyamatokkal lehetséges. Az élelmiszer-hulladék fermentációja során biogáz, elsősorban metán keletkezik. Az erőforrás-cirkulációs hidrogéntermelési technológia egyre nagyobb figyelmet kap a hulladékokból megújuló energiaforrások előállítása miatt, megtestesítve a hidrogéntermelés „hulladékból energia” koncepcióját.

A megállapodás értelmében a Hyundai Motor és a Kia egy integrált rendszert hoz létre a katalitikus reakciófolyamathoz, a Hyundai E&C a hidrogéngyártási folyamatban a gázszelekciós elválasztási technológia fejlesztéséért lesz felelős, míg az az SL vállalat tanulmányozza a biogáz előkezelési technológiáját, valamint kutatóhelyeket és létesítményeket biztosít, beleértve a biogázt, a hidrogéntermelés nyersanyagát is.

A Hyundai csoport a zöldhidrogén termelési képességek népszerűsítését tervezi, miközben a megújuló szintetikus üzemanyag (e-fuel) gyártási technológiáit is kutatja. Azt is tervezi, hogy olyan újrahasznosított szintetikus üzemanyagokat hasznosító technológiákat biztosít, amelyek meglévő belsőégésű motoros járművekhez alkalmasak és a hidrogéngyártási folyamatban is beszerezhetők. Ezen túlmenően a vállalatcsoport azt tervezi, hogy egy olyan technológia kifejlesztésével, amely tiszta hidrogént és szén-monoxidot szintetizál és végül megújuló műanyagokat állít elő, egy lépéssel közelebb kerül végső széndioxid-semlegességi célja eléréséhez.

„Ezen megállapodás révén mélyreható kutatást kívánunk végezni és erőforrás-cirkulációs energiatechnológiákat demonstrálni a széndioxid-semlegesség elérése érdekében” – mondta Seung Hyun Hong, a Hyundai Motor és a Kia Anyagkutatási és Mérnöki Központjának vezetője. „Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a jövőben vezető szerepet töltsünk be az iparágban a széndioxid-semlegesség terén azáltal, hogy a jövőben olyan magas hozzáadott értékű technológiákat fejlesztünk ki, mint az e-üzemanyag és a megújuló belső műanyagok gyártása.”

Júliusban a csoport öt hazai egyetemmel, köztük a Gyeongsang Nemzeti Egyetemmel, a Kongju Nemzeti Egyetemmel, a Koreai Nemzeti Közlekedési Egyetemmel, a Koreai Energiatechnológiai Intézettel és a Hanyang Egyetemmel együttműködve a széndioxid-semlegességet vizsgáló közös kutatólaboratóriumot hozott létre, hogy biztosítsa a megelőző technológiákat a szénsemlegesség érdekében.

Forrás: hyundai.com

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei