A Hyundai csoport már egymillió hibridet adott el Koreában

A Hyundai csoport immár mintegy egymillió hibridüzemű járművet értékesített hazájában azóta, hogy a dél-koreai autógyártó 2009-ben forgalomba hozta az első cseppfolyósított propángáz- és benzinüzemű hibrid meghajtású járművét.

A Hyundai Motor és testvérvállalata, a Kia augusztus végén közzétett hivatalos adatai szerint a két autógyártó Dél-Koreában 2009 és 2023 júliusa között összesen 997 469 darab hibrid járművet adott el együttesen. Az autógyártó csoport előrejelzése szerint a hibrid autók összesített eladásainak száma még augusztusban átlépte az egymilliós darabszámot. 

A hibrid járművek népszerűsége folyamatosan növekszik Dél-Koreában. A hibrid meghajtású autók belföldi értékesítése 43,6 százalékkal nőtt 2023 első hét hónapjában az előző év azonos időszakához képest. Eközben a tisztán elektromos meghajtású járművek eladásai 11,1 százalékkal nőttek.

A Koreai Autógyártók Szövetsége (KAMA) által közzétett adatok azt mutatják, hogy 2022-ben mintegy 274 ezer hibrid járművet adtak el Dél-Koreában. Ez a szám körülbelül kétszer akkora, mint a tavaly értékesített akkumulátoros elektromos járművek száma. A KAMA szerint a vásárlók a hibrid járműveket részesítik előnyben az elektromos járművekkel szemben az üzemanyag-hatékonyság és a kényelmes töltés miatt. 

Az egyik fő oka annak, amiért a vásárlók inkább hibrid járműveket vásárolnak, hogy Dél-Koreában sincs elég nyilvános töltő az elektromos járművek újratöltéséhez. A dél-koreai közlekedési minisztérium szerint országszerte mintegy 170 ezer állami és magán elektromos töltőt telepítettek, míg 2022 végéig körülbelül 390 ezer elektromos járművet regisztráltak. Emellett az elektromos járművek tüzeivel kapcsolatos fokozott félelmek szintén lassították a tiszta energiával működő járművek elterjedését. 2017 és 2019 között összesen 90 elektromos jármű tüzet jelentettek Dél-Koreában.

Forrás: ajudaily.com

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei