A Hyundai villanyautó-alkatrészeket szállít a Volkswagennek

A dél-koreai Hyundai Motor Grouphoz tartozó autóalkatrészeket gyártó Hyundai Mobis vállalat nagyszabású, több milliárd dollár értékű szerződést kötött a Volkswagen AG-vel kulcsfontosságú elektromos járműalkatrészek beszállításáról.

A Hyundai Mobis bejelentette, hogy megrendelést kapott a német Volkswagen AG-tól az általa gyártott járművekbe építendő akkumulátorrendszerek, a villanyautók alapvető alkotóeleminek összeszerelésére. A Hyundai Mobis által szállított akkurendszerek a Volkswagen következő generációs elektromos járműplatformjába épülnek be.

Az akkumulátorrendszer (Battery System Assembly – BSA) olyan komplett termékre utal, amely egyesíti az akkumulátorcsomagot az akkumulátorkezelő rendszerrel (BMS) és más alkatrészekkel, amelyek az akkumulátor biztonságos és hatékony működését biztosítják az elektromos járművekben. A nagykapacitású és nagy hatékonyságú akkumulátorrendszerek döntő fontosságúak és nagyban befolyásolják az elektromos járművek minőségét és teljesítményét. A Mobis közismert akkumulátorrendszereinek portfóliója minden típusú, xEV-nek nevezett zöld járműbe beépíthetőek, beleértve a hibrideket és az akkumulátoros elektromos autókat is.

A Mobis azt tervezi, hogy új gyártóbázist hoz létre egy spanyolországi autógyár közelében, amivel biztosítja az említett BSA rendszereket, miután idén megkapta a vállalat döntéshozó testületének jóváhagyását. A Hyundai Mobis jelenleg Dél-Koreában és a Cseh Köztársaságban üzemelteti BSA összeépítő gyártósorait, valamint emellett az Egyesült Államokban és Indonéziában is új elektromos járműgyártó központokat hoznak létre hamarosan. Ezzel a legutóbbi megrendeléssel a Mobis szilárd alapot szerzett ahhoz, hogy a főbb régiókban kiterjessze jelenlétét az elektromos járművek globális piacán. 

Ezen jelentős globális szerződésnek fényében a Mobis további megrendelésekre számít elektromos járművek alkatrészeire a globális piacon. A globális autógyártók manapság hatalmas beruházásokat hajtanak végre az elektromos járművekre való átállás érdekében azért, hogy a jövőbeli mobilitási piacon vezető pozíciót szerezzenek versenytársaik előtt. A Mobis több mint 10 éve erősíti szakértelmét és versenyelőnyét az elektromos járművek alapvető alkatrészeinek tömeggyártásában, amióta 2013-ban megnyitotta a koreai Csungdzsu üzemét, amely az xEV-alkatrészek gyártásával foglalkozik.

Forrás: mobis.co.kr

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei