A Hyundai újabb együttműködéssel biztosította be villanyautó-értékláncát

A Hyundai Motor Group bejelentette, hogy megállapodást kötött a Korea Zinc, vagyis Dél-Korea vezető színesfémkohó vállalatával, amellyel együttműködve biztosítja saját nikkel értékláncát.

A szándéknyilatkozat aláírási ceremóniáján részt vett Heung-soo Kim, a Hyundai Motor Group ügyvezető alelnöke és a Globális Stratégiai Iroda vezetője, valamint Ki Duk Park, a Korea Zinc elnök-vezérigazgatója. Az együttműködés magában foglalja a nikkel alapanyag közös beszerzését, a nikkel alapanyagának feldolgozását, valamint a feldolgozott nikkel- és akkumulátoranyagok stabil ellátásának biztosítását, valamint új üzletágak feltárását, beleértve az akkumulátor-újrahasznosítást is.

A két partner azt tervezi, hogy egy stabil nikkel ellátási lánc létrehozásán dolgozik, amely az elektromos járművek akkumulátorainak kritikus nyersanyaga. Mindketten úgy tervezik, hogy közösen vásárolnak nikkel nyersanyagokat és olyan bányafejlesztési projektekbe fektetnek be, olyan nyersanyagokat szerezzenek be, amelyek megfelelnek az IRA (amerikai inflációcsökkentési törvény) követelményeinek.

Áprilisban a Hyundai csoport nyilvánosságra hozta azon tervét, amely szerint 3,64 millió elektromos jármű gyártásával globálisan vezető szerepet kíván betölteni az elektromos járművek területén és ezzel 2030-ra a világ három legnagyobb elektromos járműgyártója közé kerüljön. Ezen célkitűzés támogatása érdekében a vállalatcsoport kiemelten kezeli a kulcsfontosságú nyersanyagok, például a nikkel és a lítium beszerzését. A Hyundai csoport aktívan keresi az együttműködést különböző globális partnereivel, akik alapanyagok beszerzésére és feldolgozására, valamint akkumulátoranyagok gyártására szakosodtak.

A színesfémek, például a cink és az ezüst olvasztásával kapcsolatos szakértelmét kihasználva a Korea Zinc vállalat 2017-ben az elektromos járművek akkumulátoraihoz szükséges nikkel-szulfát előállításához egy leányvállalatot hozott létre. A vállalat az elektromos járműakkumulátor üzletágában a nikkelre összpontosítva jelenlétének kiterjesztésére koncentrál. A terjeszkedés magában foglalja egy leányvállalat létrehozását az elektromos járművek akkumulátorainak prekurzorának előállítására, valamint a tervek szerint idén egy nikkelkohót építenek az ulszani ipari komplexumban.

Az együttműködésből származó nikkelellátást a tervek szerint 2026-ban kezdik meg. 2031-ben a Hyundai csoport az IRA-követelményeknek megfelelő elektromos járműakkumulátorok gyártásához szükséges nikkel 50 százalékát a Korea Zinc vállalattal kötött együttműködésből kívánja beszerezni. A nikkelellátás várhatóan hozzájárul majd ahhoz is, hogy a Hyundai csoport olyan stabil villanyautó-akkumulátor nyersanyagot tudjon beszerezni, amely megfelel az egyéb regionális elektromos járművekre vonatkozó előírásoknak, az Európai Unió kritikus nyersanyag-törvényének (CRMA), valamint egyéb ESG-követelményeknek.

Az együttműködés részeként a HMG Global, a Hyundai Motor, a Kia és a Hyundai Mobis közösen létrehozott tengerentúli vegyesvállalata 5 százalékos részesedés megszerzését tervezi a Korea Zinc vállalatában. A részvénybefektetéshez kapcsolódó részvényszerzés és -fizetés szeptember 12-én esedékes, a részvények átruházása a vásárlást követő egy évig korlátozva lesz. Ezenkívül a Hyundai Motor Group megszerezte a jogot egy nem kizárólagos igazgató javaslatára. A részvényvásárlással együtt a lépés célja a két fél közötti stratégiai kapcsolatok megerősítése, valamint az elektromos járművek üzleti értéklánca terén folytatott együttműködés megerősítése.

Forrás: hyundai.news/

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei