A Hyundai IONIQ 6 nyerte a Német Év Autója 2024 Új Energia kategóriáját

Az IONIQ 6 modelljével a Hyundai igazi győztest dobott piacra: az áramvonalas limuzin már számos díjat elnyert, köztük a „2023-as Világ Év Autója" díjat, amivel testvérmodellje, az IONIQ 5 társaságába került.

Most pedig a Hyundai IONIQ 6 elnyerte az „Új Energia” kategória díját a „Német Év Autója 2024” választáson. Ez azt jelenti, hogy az IONIQ 6 automatikusan bejut a híres autós díj döntőjébe, ahol a „Kompakt”, „Prémium”, „Luxus” és „Teljesítmény” kategóriák győzteseivel versenyez. Az összesített győztest 2023. október 3-án hirdetik ki.

„Az IONIQ 6 kategóriagyőzelme a 2024-es Német Év Autója” még többre készteti az embert. Mert az IONIQ 6 crossover testvérmodellje, az IONIQ 5 nyomdokaiba lép, amely 2021-ben először szintén az „Új Energia” kategóriában nyerte el a díjat – majd az összesített győzelmet” – mondta Jürgen Keller,, a Hyundai Motor Deutschland ügyvezető igazgatója.

A „Német Év Autója" rendezvényen egy 39 autós újságíróból álló, nemzetközi szervezetbe tömörült zsűri teszteli és értékeli az év legfontosabb új autóinak termékjellemzőit, relevanciáját és jövőbeli életképességét. Az „Új Energia” kategóriában a Hyundai IONIQ 6 olyan jól ismert versenytársakat utasított maga mögé, mint a Mercedes EQE SUV és a Rolls-Royce Spectre.

„Áramvonalas kialakítása a Hyundai IONIQ 6 modellt igazán szemet gyönyörködtetővé varázsolja” – mondta Boris Smith, a zsűri tagja és a F.A.Z. "Technológia és motor" szaklap szerkesztője. „Innovatív, 800 voltos töltési technológiájával és a teszt során több mint 400 kilométeres hatótávval azt is megmutatja, mennyire alkalmas az e-mobilitás a hétköznapi használatra. Végső soron azonban a teljes csomag az, amiért az Új Energia kategória díját megkapja.”

Az áramvonalas limuzin tökéletes példája egy olyan terméknek, amely a kivételes dizájnt innovatív technológiával ötvözi. A Hyundai villamosítási stratégiájának szerves részeként az IONIQ 6 utat mutat a mobilitás új korszaka felé.

A Hyundai IONIQ almárka második modelljeként az IONIQ 6 az IONIQ 5-höz hasonlóan a Hyundai Motor Group által kifejezetten akkumulátoros elektromos járművekhez kifejlesztett E-GMP platformrendszeren alapul. Ez a platform az IONIQ 6 két akkumulátormérete – 53 és 77,4 kWh –, valamint az összkerék- és a hátsókerék-hajtás közötti választási lehetőséget kínálja az ügyfeleknek. A konfigurációtól függően az IONIQ 6 akár 239 kW (325 LE) teljesítményt is elérhet. Egyéb tényezők mellett mindössze 0,21 légellenállási együtthatójával akár 614 kilométeres hatótávot tesz lehetővé a WLTP szabvány szerint.

Az E-GMP alap 800 voltos technológiája különösen nagy előnyt jelent a töltés során: a nagyfeszültségű akkumulátor kapacitásának 10-ről 80 százalékra 18 perc alatt tölti fel egy erre megfelelő villámtöltő állomáson. A V2L funkciónak köszönhetően az ügyfelek vezetés közben vagy álló helyzetben 230 V-os váltóárammal táplálhatják meg elektromos eszközeiket, például notebookokat vagy e-bike akkumulátorokat.

Forrás: hyundai.news

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei