Elkészült a Hyundai új szingapúri innovációs központja

A Hyundai Motor Group hivatalosan megnyitotta a Hyundai Motor Group Szingapúri Innovációs Központját (HMGICS), amivel felgyorsítja a csoport emberközpontú jövőbeli mobilitási víziójának megvalósítását.

A létesítmény egy új „intelligens városi mobilitási csomópont” koncepciót vezet be, amely egy nagymértékben automatizált, rugalmas gyártási rendszert foglal magában és példátlan lehetőségeket kínál az elektromos járművek vásárlói számára, hogy járműveikkel és a Hyundai márkával kapcsolatba lépjenek. A HMGICS a csoport azon eltökéltségét jelképezi, hogy továbblépésjen és globális vezető szerepet töltsön be a fenntartható, innovatív mobilitási megoldások és a progresszív ügyfélélmény megteremtésében.

A csoport új ulszani villanyautó-gyárában megtartott alapkőletételi ceremóniát követően a HMGICS a Hyundai Motor Group azon két innovációs pillérének egyike lesz, amelyek a következő 50 év a villamosítási korszakában a vállalat jövőjét vezetik majd azon kihívás részeként, hogy a 100 éves autógyártóvá váljon. 

Tekintettel az innováció és a sokszínűség világméretű fontosságára, a Hyundai Motor Group Szingapúrt választotta az első, az egész iparágat átalakító intelligens városi mobilitási csomópontjának ideális otthonául. Az emberközpontú gyártási megközelítést megvalósító HMGICS a szinkronizálás új szintjeire emeli az emberek, a robotika és a mesterséges intelligencia (AI) technológia közötti együttműködést. Ezen túlmenően, a digitális ikerként működő Meta-Factory technológia rendkívül gyors választ képes adni a változó vásárlói igényekre és gyártási követelményekre.

A Jurong Innovációs Kerület városi tájba és a tágabb szingapúri intelligens város ökoszisztémájába zökkenőmentesen integrálva a hétemeletes, 86 900 négyzetméteres HMGICS létesítmény akár 30 ezer elektromos jármű legyártására is képes évente. A 2023 eleje óta működő HMGICS már gyártja az IONIQ 5 és a teljesen önvezető IONIQ 5 robotaxi modelleket, jövőre pedig az IONIQ 6 is kiegészíti a helyszínen gyártott modellek portfólióját. A létesítmény a fejlett gyártási képességének köszönhetően a jövőbeli mobilitási megoldások – köztük a PBV-k – fejlesztésének tesztüzemeként szolgál majd.

„A HMGICS egy nyitott és összekapcsolt városi innovációs központ, amely ösztönzi és felkarolja a kreativitást és az együttműködést. Arra törekszik, hogy teljesen újradefiniálja az autógyártás fogalmát” – mondta Eui-sun Chung, a Hyundai Motor Group ügyvezető elnöke a HMGICS ünnepélyes megnyitóján. „Jócskán átgondoltuk, hogyan elégítsük ki számos ügyfelünk változatos igényeit. A gyártási szakértelmünk és a legújabb csúcstechnológiák ötvözésével ez az Innovációs Központ jött létre – ami a gyártás új paradigmája.”

A Szingapúrral folytatott folyamatos együttműködés részeként a HMGICS a Szingapúri Nemzeti Múzeummal együttműködve adományként ajánlotta fel az első, a létesítményben elkészült IONIQ 5 modellt. Ezt az adományt az Országos Örökségvédelmi Tanács Nemzeti Gyűjteményének szánják.

A HMGICS úgy került kialakításra, hogy forradalmasítsa az elektromos járművek és az intelligens mobilitási megoldások egyéb formáinak – beleértve a robotaxit és a PBV-ket – leszállítását. Ennek kulcsa egy cellaalapú gyártási rendszer, amely a hagyományos futószalagos gyártási megközelítést maga mögött hagyva felülmúlhatatlan rugalmassági és automatizálási szabványokat ér el. Az összes feladat hozzávetőleg 50 százalékát 200 robot végzi, az emberek, a robotika és az AI-rendszerek pedig soha nem látott szintű együttműködést értek el a digitális ikerplatform által lehetővé tett integrációnak köszönhetően.

A digitális ikerként működő Meta-Factory mellett a HMGICS valós időben szinkronizálja a virtuális és a fizikai világot. Ez lehetővé teszi az emberek és a robotok számára, hogy korábban nem látott módon működjenek együtt. Az alkalmazottak a digitális virtuális térben – vagy a metaverzumban –szimulálhatják a feladatokat, miközben a robotok fizikailag mozgatják az alkatrészeket a gyártósoron. A robotok végzik az összeszerelést, az ellenőrzést és a termelési létesítmények szervezését, valamint az alkatrészek folyamatkezelésének, rendeléseinek és szállításának több mint 60 százalékát. Ez mentesíti az emberi munkaerőt az ismétlődő és fáradságos feladatoktól, hogy kreatívabb és produktívabb feladatokra összpontosítsanak.

„Az olyan létesítmények, mint a HMGICS, kompaktabb jellege megkönnyíti azok helyi közösségekbe integrálását, különösen a korlátozott területekkel rendelkező városi környezetben” – mondta Alpesh Patel, a HMGICS technológiai innovációs csoportjának alelnöke és vezetője. „A robotika, a mesterséges intelligencia és a Dolgok internete (IoT) segítségével emberközpontú gyártási innovációs rendszert építettünk fel, amely agilitással és rugalmassággal képes reagálni a mobilitás, a folyamatok és a termékigények változásaira. Ezek az innovációk új mércét állítanak fel a hatékonyság és a testre szabhatóság terén” – tette hozzá.

A HMGICS az általa kifejlesztett, mindenre kiterjedő intelligens városi mobilitási megoldások révén az ügyfélélmény új színvonalát kínálja, újradefiniálva az ügyfelek útját a márkával történt első interakciótól az értékesítési folyamatig, a leszállításig és a tulajdonlásig. A központ cellás termelési rendszerének köszönhetően a HMGICS fokozott rugalmassággal még magasabb szintű testreszabhatóságot kínál.

A kényelmes otthoni megrendelés szolgáltatás lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy személyre szabják járművük specifikációját, kiválasztva a külső színt és a belső tér konfigurációját és ezt azonnal az autójukhoz igazítsák, mielőtt biztonságos online fizetési módokon végrehajtanák a kezdő foglalást és fizetési folyamatot a vásárlás megerősítése érdekében. A HMGICS-hez tett első látogatásuk előtt az ügyfelek virtuális valóság (VR) túrát foglalhatnak a létesítményben, míg a helyszínen személyes „guruk” állnak majd azon látogatók rendelkezésére, akik többet szeretnének megtudni a Hyundairól és a márka mobilitási kínálatáról.

A HMGICS gurui elkísérik az ügyfeleket a létesítményben tett vezetett túrájukon, valamint betekintést nyújtanak a választott jármű részleteibe és tesztvezetéseket kínálnak a Jurong Innovációs Kerület környékén. A további izgalom érdekében az ügyfelek egy magával ragadó tesztvezetésen is részt vehetnek a létesítmény lenyűgöző, 618 méteres tetőtéri Skytrack-jén. Az egyedi átadási zóna, amelyet azért hoztak létre, hogy a vásárlók új járművük birtokbavételének pillanatát a lehető legkülönlegesebbé és legemlékezetesebbé tegyék, és szintén a HMGICS központ kulcsfontosságú jellemzője. 

A vásárlói élmény teljessé tétele érdekében egy új Smart Farm futurisztikus megoldást kínál Szingapúr élelmiszer-termelési képességeinek javítására, példázva a csoport fenntartható városi növekedésre vonatkozó vízióját. Mivel sziklás geológiája miatt a mezőgazdaság a földek csupán egy százalékát tudja hasznosítani, Szingapúr a régióban elfogyasztott élelmiszerek 90 százalékát importálja. Az élelmiszer-önellátás növelése érdekében a szingapúri kormányzat bevezette a 30-30 politikát, amely alternatív mezőgazdasági technológiákat támogat, beleértve az intelligens gazdaságokat. A HMGICS Smart Farmja nem csak a termelékenységre összpontosít egy kompakt környezetben, hanem az ügyfelek tudatosságának növelésére is, mivel lehetővé teszi a látogatók számára, hogy interaktív módon a teljes gazdálkodási folyamatot megtapasztalják.

Az emberi erőfeszítések és a kifinomult robotikát alkalmazó automatizált szállítószalag-rendszer szinkronizálása révén a Smart Farm akár kilenc különböző terményt is képes megtermelni a létesítményen belül. A betakarított terményeket a vásárlók látogatásuk emlékeként ajándékba kapják meg, valamint a szingapúri helyi közösségeknek adományozzák. A termények a kóstolóterem és a 2024 második negyedévében megnyíló „farmról-asztalra” étterem étlapján is szerepelni fognak, hogy a vásárlók megkóstolhassák a fenntartható ételeket.

„Az itt megalkotott ötletek és termékek Szingapúrban születnek, nem csak Szingapúrban készülnek” – mondta Jay Chang, a Hyundai Motor elnök-vezérigazgatója. „A legfontosabb, hogy a HMGICS egy olyan innovációs létesítmény, amelynek középpontjában a kutatás és fejlesztés áll. Szingapúr jövőorientált politikáira és infrastruktúrájára alapozva Vállalati Labor programunkon keresztül Szingapúr tehetségeinek és vállalkozásainak globális inkubátoraként fogunk működni.”

A szingapúri támogató politikák által megerősítve a HMGICS a mobilitási szektorban a helyi tehetségeket ápolja, felkarolja a jövőbeli vállalkozásokat Szingapúrban és egy nyitott innovációs ökoszisztémán keresztül erősíti a kapcsolatokat a kutatóintézetekkel és az egyetemekkel. Ez a tudásmegosztás megerősíti a HMGICS Kutatás-fejlesztési szerepét az elektromos járművekhez és az intelligens mobilitáshoz kapcsolódó különféle jövőorientált üzleti modellek és fenntartható termelési megoldások fejlesztésében.

Forrás: hyundainews.com

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei