A Motional önvezető Hyundai IONIQ 5 Robotaxija Szingapúrban készül

A Hyundai csoport és a Motional a vállalat szingapúri innovációs központjának (HMGCIS) megnyitásakor bejelentették, hogy a közösen fejlesztett IONIQ 5 robotaxi változatát helyben fogják készíteni és az első példányt az Egyesült Államokban, 2024-től tervezik bevezetni.

A Motional – az autonóm technológia globális piacvezetője – és a Hyundai Motor Group bejelentette, hogy az IONIQ 5 robotaxi az egyik első SAE Level 4 szintű autonóm jármű (AV), amelyet az Egyesült Államok szövetségi gépjármű-biztonsági szabványai (FMVSS) szerinti tanúsítványával látott el. A tanúsítás a Motional elnök-vezérigazgatója, Karl Iagnemma szerint a jármű hihetetlenül alapos fejlesztési és tesztelési programjáról, biztonságáról és megbízhatóságáról, valamint az autonóm technológia kifinomultságáról tanúskodik.

„A HMGICS a közlekedési innováció víziója. Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy az IONIQ 5 robotaxit ebben a létesítményben gyártjuk és alig várjuk, hogy bemutathassuk a világnak az első FMVSS-tanúsítvánnyal rendelkező autonóm járműveket” – mondta Karl Iagnemma, a Motional elnök-vezérigazgatója. „A Hyundai-val történt együttműködés révén egy iparágvezető robotaxit sikerült kifejlesztenünk, amely megfelel a szigorú szövetségi szabványoknak és készen áll arra, hogy kereskedelmi forgalomba hozzuk." 

„A HMGICS a Hyundai Motor Group első globális innovációs központja és globális tesztüzeme a jövőbeli mobilitás számára” – mondta Hong Bum Jung, a HMGICS vezérigazgatója. „A HMGICS-nél küldetésünk, hogy a jövőbeli mobilitási megoldások fejlett és változatos formáinak fejlesztésével és gyártásával forradalmasítsuk a mobilitási értékláncot. AMotional vállalattal együttműködésben a IONIQ 5 robotaxi gyártásának megkezdésével elkötelezettek vagyunk a folyamatos innováció mellett, amelynek célja a mobilitás jövőbeli paradigmaváltásának élére állni." 

A HMGICS a fejlett automatizálást, valamint a valós idejű nyomonkövetést és adatértékelést ötvözi, hogy kitágítsa a termelésben rejlő lehetőségek határait. A létesítmény fel van szerelve a HMGICS-re szabott fejlett funkciókkal is, amelyek támogatják az AV modellek gyártását, beleértve a tesztelési létesítményeket és a kalibrációs központot is. A Motional egy saját csapatot is a helyszínre telepített, hogy ezzel is segítse a termelés beindítását. Ezek az alkalmazottak az Autonóm Járműintegrációs Központban dolgoznak és kritikus diagnosztikai, szoftverfejlesztési, kalibrációs és validációs feladatokat látnak el annak érdekében, hogy az IONIQ 5 robotaxi elkészült példányai megfeleljenek a szigorú előírásoknak, és készen álljanak a kiszállításra.

A Motional és a Hyundai csoport több éve készül az áttörést jelentő IONIQ 5 robotaxi sorozatgyártására, beleértve a korlátozott példányszámú prototípusok kifejlesztését, amelyeket több mint egy éve az Egyesült Államokban és Szingapúrban is teszteltek. Az IONIQ 5 robotaxik első flottája a közelmúltban számos teszten esett át, amelyek célja a robotaxi és az autonóm vezetési technológia minőségének, teljesítményének és érettségének értékelése volt. Az IONIQ 5 robotaxi kereskedelmi célú gyártása folyamatban van, az első autók már meg is érkeztek a Motional amerikai telephelyére. A járműveken a Motional szigorú tesztelési és biztonsági ellenőrzési folyamata zajlik éppen, mielőtt 2024-ben megkezdenék a kereskedelmi szolgáltatást.

Forrás: hyundai.news/

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei