Kínai partnere villanyautóját gyárthatja a Hyundai bezárt helyi gyárában

A hírek szerint a Hyundai Motor úgy határozott, hogy leállított pekingi gyárában gyártja a Beijing Automotive Group elektromos ARCFOX márkájú autóit fogja összeszerelni azért, hogy áttörést érjen el azon a piacon, ahol 2017 óta számos nehézségekbe ütközött.

Amennyiben a gyártás valóban megvalósul, az a Hyundai első lépése lenne egy külső márka szerződéses gyártása felé – írja a Korea Economic Daily autóipari és helyi kínai forrásokra hivatkozva. A tervek szerint a Beijing Hyundai Motor, a Hyundai Motor és a Beijing Automotive Group (BAIC) vegyesvállalata gyártja majd az ARCFOX járműveket, ám a vállalatok még egyeztetnek a részletekről – idézte a jelentés a forrásokat. A jelentés szerint a Beijing Hyundai Motor valószínűleg a tervezést, a gyártást és a minőség-ellenőrzést is felügyelni fogja.

Amikor a lapok megkeresték az érintetteket azért, hogy kommentálják a jelentést, a Hyundai Motor a Reuters számára küldött válaszában azt közölte, „jelenleg felülvizsgálják az elektromos járművek gyártásával kapcsolatos különféle intézkedéseket, de még semmit sem döntöttek el." A BAIC nem volt azonnal elérhető, így nem kommentálták egyelőre ezeket a híreket.

A jelentés a világ 3. számú autógyártója és leányvállalata, a Kia által az eladások fellendítése érdekében tett erőfeszítések közben látott napvilágot, amivel a nyereségességre összpontosítva átalakításokat végeznek kínai üzletágukon. A Hyundai, amely sikerei csúcsán öt autógyárral is rendelkezett Kínában, 2021-ben értékesítette egyik gyártóüzemét. A tervek végrehajtása esetén végül csak kettő gyárat fognak üzemeltetni, a feltörekvő piacokra irányuló exportra optimalizálva a termelést.

Az ARCFOX járművek gyártásáról szóló döntés hátterében az a szándék állhat, hogy a koreai gyártó „egy villanyutó-gyártósor felállításával új hídfőállást hozzon létre a kínai piac felé történő megújulásban" – idézi a jelentés egy helyi kínai forrást.

Az ARCFOX a kínai Beijing Automotive Group 2017-ben alapított villanyautó-márkája, amely jelenleg háromféle modellt kínál Lite, a-T és a-S néven. A 2017-től kapható Lite egy városi kisautó, míg 2020-ban érkezett a-T egy középkategóriás SUV, az a-S modell pedig egy nagy limuzin. Emellett előkésztés alatt van további három modell: a Kaola egyterű, az aS5 kompakt szedán és a T5 kompakt SUV is. 

Forrás: reuters.com

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei