A Hyundai Mobis új villamosítási fejlesztőközpontot hozott létre

A koreai autógyártó csoporthoz tartozó Hyundai Mobis bejelentette, hogy Hyundai Motor Group Uiwang fejlesztőközpontjában létrehozta saját „Villamosítási kutatóközpontját”, amely a vállalat jövőbeli növekedési irányát, a villamosítás fontosságát támasztja alá.

Az újonnan létrehozott Hyundai Mobis Villamosítási Kutatóközpont területe négy földalatti emeleti szintre, valamint öt föld feletti emeletre terjed ki, amely átfogó kutatóközpontként szolgálja az alapvető villamosítási komponensek fejlesztésére irányuló tevékenységeket, beleértve a kutatást és fejlesztést, a tesztelést, a teljesítményértékelést és a minőségelemzést. A Hyundai Mobis azért hozta létre ezt a központot, hogy megszilárdítsa a villamosítás terén meglévő kutatási-fejlesztési képességeit, amelyek korábban különböző helyeken, köztük a Yonginban, Uiwangban és Seosanban található Mabuk fejlesztőközpontban működtek, így javítva a hatékonyságot és proaktívan reagálva a bővülő globális villamosítási piacra.

Ezen speciális kutatóintézet létrehozásával a Hyundai Mobis immár kettős kutatóbázist működtet Koreában, a meglévő Mabuk fejlesztőközpontban és az Uiwang központban. A Mabuk fejlesztőközpont az olyan alapvető fontosságú autóalkatrészek fejlesztését irányítja, mint az autonóm járművezetés, a csatlakoztathatóság és a futóműbiztonság, míg az újonnan létrehozott Uiwang Központ a villamosítási alkatrészek fejlesztésére, tesztelésére és teljesítményértékelésére szakosodik. A Hyundai Mobis önállóan működteti a Seosan tesztlétesítményt, ahol ezeket a kutatási és fejlesztési eredményeket tényleges járművekben is alkalmazzák és értékeljék azok tényleges teljesítményét és megbízhatóságát.

A Hyundai Mobis frissen kinevezett elnöke, Gyu Suk Lee avató beszédében hangsúlyozta, hogy „a Villamosítási Kutatóközpont a következő generációs villamosítási technológia stratégiai központja, amely optimális kutatási környezettel van felszerelve". Hangsúlyozta, hogy „a speciális kutatószemélyzetre összpontosítva ezt a központot a villamosítás területén innovációs bázisként fogjuk felhasználni ".

A Hyundai Mobis az idei CES kiállításon jelentette be jövőbeli „Mobilitási Platformszolgáltató” stratégiáját, amelynek szoftverközpontú integrált megoldásaival kíván előrelépni a villamosítás korszakában. A villamosítás kulcsfontosságú üzleti terület, amely ezt a stratégiát konkretizálja és ezen stratégiai terv fontos része az új Villamosítási Kutatóközpont megnyitása.

A közelmúltban a Hyundai Mobis sikeresen szerzett több billió von értékű megrendeléseket a az egyik legjelentősebb globális európai autógyártótól, a Volkswagentől alapvető villamosítási alkatrészek szállítására. Ez a siker is azt bizonyítja, hogy a világpiac elismeri a Hyundai Mobis villamosítási termékeinek megbízható tömeggyártási minőségét. A következő generációs villamosítási technológia új stratégiai központjának létrehozása fontos lépés, különös tekintettel a globális autógyártók várható további villamosítási alkatrészeinek biztosítása érdekében. Ennek a lépésnek a célja a tömegtermelés minőségének legmagasabb szintre emelése a kutatás-fejlesztés, a minőség és a gyártási technológiák integrálásával, ezáltal javítva a szervezeti és munkaerő-hatékonyságot is.

A Villamosítási Kutatóközpont létrehozásával együtt a Hyundai Mobis azt is tervezi, hogy folyamatosan bővíti speciális kutatószemélyzetének állományát. A Villamosítási Kutatóközpont készen áll arra, hogy a globális villamosítási technológiafejlesztés kulcsfontosságú kutatóközpontjává váljon, kihasználva a tehetséges munkaerő szinergiáját egy optimális kutatási környezetben.

A Hyundai Mobis összesen kilenc villamosítási termelőbázist üzemeltet jelenleg világszerte (hat koreai, három külföldön), ám emellett hat új bázist is létrehoznak Dél-Koreában, Észak-Amerikában és Indonéziában. A vállalat a közelmúltban 940 millió dolláros befektetési alapot gyűjtött össze hét nemzetközi pénzintézettől annak érdekében, hogy új villamosítási bázist hozzanak létrei Észak-Amerikában. 

A Hyundai Mobis arra készül, hogy proaktívan reagáljon a globális villamosítási piac bővülésére, amely a villamosítási komponensek alapvető portfólióján alapul, beleértve az akkumulátorrendszert (BSA), a teljesítményelektronikai rendszert (PE rendszer – meghajtórendszer) és az energiaátalakító rendszert. A Hyundai Mobis azt tervezi, hogy a stabil működés és a helyi gyártóbázisok bővítésének, valamint a következő generációs technológiák biztosításával, a globális megrendelések aktív követésével folyamatosan erősíti versenyelőnyét a villamosítási szektorban. 

Forrás: businesskorea.co.kr

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei