Készül a Hyundai Sonata N sportverziója?

Mindeddig a Hyundai a Sonata limuzinjának 8. generációjából csak hagyományos, illetve sportos N-Line felszereltségű változatot készített, a legújabb kémfotók alapján azonban lehetséges, hogy végre elkészül a várva várt harcias N változat is. 

Amikor a Hyundai piacra dobta a 8. generációs Hyundai Sonata modelljét, az első pletykák arról szóltak, hogy ebből a generációból készül nagyteljesítményű Sonata N változat is, ám végül az alapkivitelek mellett a vásárlóknak és rajongóknak meg kellett elégedniük az N-Line verzióval. Albert Biermann, a Hyundai Motor Group és az N részleg akkori főnöke szerint a Sonata vagy a Tucson olyan modellek, amelyek akkor nem álltak készen a teljeskörű N csomagra. 

Nemrég azonban a koreai ShortsCar munkatársai egy titokzatos prototípust örökítettek meg a Hyundai fejlesztőközpontjának közelében. Most, amikor a frissített Sonata és N-Line modellek már megjelentek, egy ilyen prototípust felbukkanása azt az érzetet keltheti, hogy a Hyundainál újragondolták döntésüket és egy nagy teljesítményű Sonata fejlesztésébe kezdtek.

A Hyundai világában az N modell (mint az Elantra N) a legnagyobb teljesítményű változat, amelyet versenypályán való használatra is felkészítettek, miközben az N Line egy kevésbé kemény sportos verzió. Az N Line 2019-es bemutatásakor sokan megkérdezték, hogy van-e lehetőség egy csúcskategóriás Sonata N kifejlesztésére, amire a terméktervező így válaszolt: „Nem látom, hogy ez a jövőben bármikor is megtörténhet, nem ez a szándékunk a Sonata modellünkkel.”

Pedig nagyon úgy tűnik a kémfotók alapján, hogy ez a prototípus egy nagyteljesítményű Sonata változat lehet. Először is már láttuk az új N Line változatot, tehát ez egy attól eltérő jármű, másodszor pedig látható, hogy a Hyundai ugyanazt a csomagot építi az összes N sportmodellbe és ez magában foglalja a kémfotókon látható vörös oldalszoknyát a vörös féknyergekkel, stb.

Jelenleg a Sonata legerősebb változata az N Line modell. A jelenlegi N Line egy turbófeltöltős, 2,5 literes négyhengeres, 290 lóerős és 420 Nm legnagyobb nyomatékkal rendelkező benzinmotorral rendelkezik. A motor egy nyolcfokozatú, nedves duplakuplungos sebességváltóval párosul. Ezzel a teljesítményszinttel a Hyundai Sonata N Line modell 5,6 másodperc alatt gyorsul 0-ról 60 mérföldre. 

Ez a hajtáslánc kizárólag a jelenlegi N Line modellhez elérhető, így nehéz elképzelni, hogy erősebb motor hajtaná meg a limuzin első kerekeit abban az időszakban, amikor a Hyundai már felhagy a belső égésű motorok fejlesztésével. Korábban volt szó egy Theta III motorgenerációs, 2.3 literes turbófeltöltős erőforrásról is, erről azonban immár több éve nem hallani új információkat.  

Forrás: thekoreancarblog.com

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei