A Hyundai 2025-ig megtriplázza villanyautó-eladásait

A Hyundai Motor célul tűzte ki, hogy 2025-ig megháromszorozza az elektromos járműveinek értékesítését és ezen cél elérése érdekében új villanyautó-akkumulátorokat fejlesszen ki 

Za-yong Koo, a hyundai Motor befektetői kapcsolattartási részlegének alelnök vezetője a vállalat második negyedéves eredményeit bemutató konferenciabeszélgetés alkalmával elmondta: „Mind a lítium, mind a következő generációs akkumulátorok fejlesztését saját magunk kívánjuk megtenni. Együttműködést tervezünk a három nagy koreai akkumulátorgyártó vállalattal, valamint külföldi cégekkel egy olyan optimalizált akkumulátor kifejlesztése érdekében, amely megfelel a piaci igényeknek."

Koo szerint a vállalat azon dolgozik, hogy javítsa a szilárdtest-akkumulátorok biztonságát, hatótávját és töltési idejét, majd hozzátette, hogy 2025-ig megkezdik az akkumulátorok sorozatgyártásának tesztüzemét azzal a céllal, hogy 2030-ig hivatalosan is megkezdődjön a tömeggyártás. A Hyundai Motor úgy véli, hogy a villanyautók iránti globális kereslet meg fogja haladni a jelenlegi előrejelzéseket. Jelenleg az igény 2025-re a várakozások szerint meghaladja a 10 millió darabot.

A vállalat azt tervezi, hogy diverzifikálja villanyautóinak választékát azért, hogy lépést tartson a változó piaci trendekkel. A Hyundai Motor az év elején mutatta be az IONIQ 5 modelljét, amely az autógyártó első, kifejezetten villanyautók számára fejlesztett E-GMP platformját használja, jövőre pedig a vadonatúj IONIQ 6 limuzin bemutatását tervezi.

„Azt tervezzük, hogy az E-GMP alapokat limuzinokban, közepes és nagyobb méretű járművekben, sőt terepjárókban is megvalósítjuk, hogy ezzel diverzifikáljuk a kínálatot és jobban kielégítsük ügyfeleink igényeit" – mondta Tae-yeon Kim, a Hyundai Motor villanyautós üzleti stratégiai részlegének vezetője. „Idén nyolc különböző modellünkből 160 ezer elektromos autót szeretnénk eladni, beleértve a Genesis villanyautóit is. Célunk, hogy 2025-ig 12 modellre bővítsük a választékot, amelyekből 560 ezer darabot értékesítünk."

A villanyautós szektor megerősítése érdekében a vállalat a töltési infrastruktúra kibővítését tervezi, ideértve a szupergyors villámtöltést és a lakások számára alkalmas egyéb töltési lehetőségeket, valamint minőségi színvonal kialakítását.

Forrás: koreatimes.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei