Hivatalos képeken az új Hyundai Custo

Miután a Hyundai kínai leányvállalata nemrég sejtelmes részletfotókat tett közzé, most néhány sajtófotó erejéig megmutatta új Custo egyterűjének teljes külső formatervét. 

Valójában a mos nyilvánosságra hozott fényképek még ugyanúgy csak előzetesnek tekinthetőek, mint a korábban már bemutatott részletfotók, hiszen a hivatalos bemutatóhoz hiányoznak a technikai részletek, méretadatok, amelyeket a Hyundai még nem közölt a nyilvánossággal. Ennek ellenére a mostani felvételek után már nem sok titka van a vállalat kifejezetten a kínai vásárlókat célzó egyterűjének. 

Természetesen a Hyundai ugyanúgy egyterűnek, vagyis MPV-nek nevezi a Custo modellt, akár a Kia a Carnivalt. A Beijing Hyundai a kínai Sina Weibo közösségi média oldalán megosztott fotói alapján állíthatjuk: az egyterű kategória mégsem halt ki teljesen, legalábbis Kínában továbbra is van piaca az ilyen modelleknek. Ráadásul a Custo formai kialakításában a merész első hűtőmaszk az abba rejtett menetfényekkel kísértetiesen hasonlítanak a Tucson hobbiterepjárón alkalmazott megoldáshoz. Ahogy a karakteresen éles vonalvezetés is a Hyundai népszerű hobbiterepesét juttatja eszünkbe, csak itt oldalt tolóajtók találhatóak.  

A Custo külső megjelenése azonban nem annyira újdonság, hiszen az autó egyik tesztpéldánya már egy éve, tavaly augusztusban is álca nélkül mutatkozott egy kínai parkolóban, majd idén áprilisban a kínai ipari minisztérium homologizációs eljárása kapcsán jelentek meg az autó fotói. Ráadásul ezeket a felvételeket maga a hivatal tette közzé, így a Hyundai nem sokat tehetett ellene.  

A Hyundai időközben megosztott néhány előzetes képet a Custo belső kialakításáról is, amelyen egy 10,4 colos érintőkijelző uralja a műszerpult közepét. A hétszemélyes kialakítású Custo modell a második üléssorban két különálló „főnöki” széket kapott. A berendezés itt is azt sugallja, hogy a tervezők sok ihletet kaptak az új Tucson elrendezéséből, amit leginkább a megtévesztésig hasonló kormánykeréken érhetünk tetten. 

Amikor a hivatal közölte a Custo fotóit, az autó technikai specifikációit is csatolta. Így már azt is tudhatjuk, hogy az autó alapmotorja egy 1.5 literes turbómotor lesz 167 lóerővel, de ez állítólag nem az egyetlen választható erőforrás. Lesz ugyanis egy 2.0 literes T-GDI is, amelynek a teljesítménye 230 lóerő körülire várható. Utóbbi szintén fontos kapcsolódási pont a márkán belül, hiszen a Tucson helyi változata is ugyanezzel a motorral kapható Kínában.  

Ezzel együtt még nem mindent tudunk a Hyundai Custo egyterűről. Láttuk már a külső és belső kialakítást, de a motorok pontos paramétereiről, valamint az autóban rejlő modern biztonsági és kényelmi technológiákról, az extrákról még nem esett szó. Ez valószínűleg augusztus végével fog változni, mivel a Custo várhatóan az akkor kezdődő Csengdu autószalonon fog hivatalosan is bemutatkozni.   

Forrás: motor1.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei