Érkezik a Hyundai üzemanyagcellás sportkocsija

A Hyundai Motor Group három új kisfilmjében mutat előzetest azon üzemanyagcellás jövőképből, amit a szeptemberben megtartandó „Hidrogén Hullám” fórumon kíván bemutatni.

A Hyundai Motor Group bejelentette, hogy „Hidrogén Hullám” néven szeptember 7-én egy globális virtuális fórumot rendez, amely a csoport hidrogénalapú termékeinek és technológiáinak új „hullámával” kapcsolatos terveit és elképzeléseit tartalmazza. A fórum betekintést nyújt a csoport a fenntartható hidrogénalapú társadalomról alkotott jövőbeli víziójába is. 

Az online fórum megtartása előtt a csoport három rövid előzetes filmet tett közzé YouTube csatornáján. Ezenkívül létrehozott egy internetes oldalt is (https://www.hydrogen-wave.com/), amely bepillantást enged a Hidrogén Hullám eseményen bemutatásra kerülő jövőbeli hidrogénalapú termékek és -technológiák részleteibe. Az online fórumot követően a program a Hidrogén Hullám virtuális világából a dél-koreai Goyang városában szeptember 8. és 11. között a fizikai kiállítás valós világába lép.

A Hyundai által bemutatott egyik kisfilmen néhány tizedmásodpercre egy rejtélyesen álcázott sportlimuzin is feltűnik, amely villanyautókra jellemző süvítéssel száguld el egy csiga mellett, amelyet vízzel fröcsköl le – utalva ezzel a hidrogénhajtás egyetlen melléktermékére, a vízpárára. A filmen persze nem lehet kristálytiszta képet látni a járműről, így az sem biztos, hogy ez egy szériamodell, vagy inkább csak valamilyen tanulmány lehet. A jármű méretei, arányai ugyan semmilyen létező Hyundai modellre nem hasonlítanak, ám az is elképzelhető, hogy a csoport másik tagja, a Kia Stinger modelljét látjuk a képeken.

Korábban ugyanis megjelentek már olyan kémfotók, amelyeken egy olyan álcázott prototípus volt látható, amely a Kia Stinger alapjaira épült. Akkor olyan hírek keringtek, hogy a fejlesztési szakaszban járó tesztpéldány lemezei alatt egy különleges hidrogénhajtású üzemanyagcellás technológia rejtőzik, amely valamilyen formában ötvözi a konnektorról tölthető elektromos hajtást, valamint az üzemanyagcellás rendszereket is. Ezenkívül régóta pletykálnak a Hyundai N sportmárkájának csúcsmodelljéről is, amely kizárólag sportautóként készülhet és nem lesz semmilyen „polgári” alapváltozata sem. 

A sportkocsit megmutató kisfilm mellett a Hyundai két további rövid videójának egyikében a hidrogén haszonjárművekben történő felhasználását lebegteti meg egy kamion képében, amely „Egyetlen hidrogéntöltésse hosszú áruszállítási utazásra” indul. A harmadik filmben pedig „Bárhol is szeretne tölteni, a hidrogén úton van a világ felé” szlogennel a globális hidrogén-infrastruktúra bővülésére igyekszik utalni.   

A szeptember 7-én megtartandó esemény időzítése nem véletlen, hiszen az a „Kék égbolt tiszta levegőjének nemzetközi napjára” esik, amely egy Dél-Korea által javasolt és az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) által ratifikált esemény. A Hyundai csoport több évtizedes szakértelmet és tapasztalatot szerzett a hidrogéntechnológia fejlesztésében, amelyet ezen a napon mutat be a világ nagyközönségének.

Forrás: hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei