Új korszak kezdődik a Bayonnal a Hyundai török üzemében

A Hyundai Assan vadonatúj korszakának kezdetét jelentő Bayon modelljével felkészült a török és európai B-SUV szegmensben folyamatosan növekvő kereslet kielégítésére. 

Az 1997 óta Törökországban működő Hyundai Assan az új generációs i10 és i20 modellek mellett immár felvette a Bsayont is gyártási kínálatába. A Bayon gyártásának előkészítéséhez több mint 50 millió euró beruházást hajtottak végre az üzemben, ami a tavaly év elején megkezdett új i10 gyártásának és az augusztus óta a szalagokról legördülő új i20 gyártásának előkészítésével együtt a beruházási összeg a 170 millió eurót is meghaladja.

A Hyundai hobbiterepjáró kínálatát kiegészítve a kompakt Bayon modellt Törökországból a világ több mint 40 országába kizárólag Törökországból, a Hyundai Assan Izmit gyárából exportálják, amelynek éves gyártási kapacitása 230 ezer darab. A Hyundai Assan a Bayonnak köszönhetően tovább növeli hozzájárulását a török gazdasághoz, amely autót török munkások kiváló minőségű munkájával állítanak elő.

„Tavaly nagyobb késedelem nélkül sikerült befejeznünk az új i10 és i20 projektjeinket” – mondta Sangsu Kim, a Hyundai Assan elnöke. „Ebben az évben sok nehéz folyamatot hagytunk magunk mögött és a tervezett időpontban megkezdtük a Bayon sorozatgyártását. A Bayon termelésünkkel együtt több mint 170 millió eurós beruházásunkat is lezártuk. Ez a magas hozzáadott értékkel rendelkező autó kulcsszerepet játszik a Hyundai Assan, jövőjében. Mint mindig, a következő években is hozzájárulunk a török gazdasághoz és foglalkoztatáshoz.”

„A hobbiterepjárók piacán nagy sikert aratott Kona és a Tucson után a Hyundai célja, hogy ezt a sikert a kompakt Bayon kisterepjáró modellel folytassa, amely megfelel a változó fogyasztói elvárásoknak” – mondta Murat Berkel, a Hyundai Assan vezérigazgatója. „Őszintén hisszük, hogy a Bayon a török piacon is minden figyelmet felkelt. Úgy gondoljuk, hogy a Bayon, amely a különböző szegmensek legelőnyösebb tulajdonságait foglalja magában, kompatibilis a török családok felépítésével és megfelel a fiatalok és a fiatalosok elvárásainak.”

A teljes egészében az európai piac számára kifejlesztett Bayon fontos szerepet játszik majd a márka hobbiterepjáró termékpalettájának bővítésében is. A Bayon kompakt karosszériával, tágas belső terével és a biztonsági felszerelések hosszú listájával büszkélkedhet. Ezenkívül a fejlett csatlakozási funkcióival hibátlan mobilitási megoldásokat kínáló autó könnyen megfelelhet szegmensének elvárásainak.

Folytatva a Hyundai meglévő hobbiterepjáró modelljeinek városnevek stratégiáját, a Bayon Bayonne-ból, Baszkföld franciaországi fővárosából kapta a nevét. A Hyundai Bayon dizájnjellemzői nagyon eltérnek versenytársaitól. Az autó figyelemfelkeltő méretét és erőteljes formavilágát a kényelmet és a praktikumot szem előtt tartva tervezték. Emellett a Bayon tágas és kényelmes belső térrel rendelkezik, amelyet modern biztonsági és kényelmi felszerelések egészítenek ki. 

Az új Hyundai Bayon továbbfejlesztett motorcsaláddal készül. A 1.0 literes T-GDi motor 100 lóerős változata 48 V-os lágyhibrid technológia nélkül is elérhető, míg a 120 lóerős változat kizárólag lágyhibriddel rendelhető. Az Európai unióban elérhető 1.2-es helyett Törökországban egy 1.4 literes szívómotor is rendelkezésre áll, 6 fokozatú kézi vagy szintén 6 fokozatú hagyományos automata nyomatékváltóval. Ez utóbbi a Bayon egyik legkeresettebb változata lehet Törökországban és várhatóan a legmagasabb értékesítési arányt éri majd el.

A Bayon az első olyan Hyundai crossover, amelyet Rev Matching funkcióval, vagyis egy szinkronizált fordulatszámmegtartó rendszerrel szereltek fel, amelyet eredetileg a Hyundai nagyteljesítményű N modelljeihez fejlesztettek ki. Ez a rendszer a DCT sebességváltóban szinkronizálja a motort a főtengellyel, lehetővé téve a gördülékenyebb vagy sportosabb sebességváltást. Így az esetleges késéseket vagy veszteségeket megakadályozhatjuk azzal, ha lefelé váltás közben magas fordulatszámot tartunk.

Forrás: raillynews.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei