A Hyundai beszáll a H2 MOBILITY vállalatba

A Hyundai Motor nyilvánosságra hozta, hogy a H2 MOBILITY cég részvényesévé válik, amely Németország országos hidrogéninfrastruktúráját kívánja létrehozni és koordinálni.

A Hyundai Motor bejelentette, hogy a H2 MOBILITY részvényese lesz, amely országos hidrogéninfrastruktúrát hoz létre Németországban. A Hyundai Motort a közgyűléseken a Hyundai Motor Deutschland GmbH fogja képviselni. A versenyhivatal már megadta a részvételi lehetőséget, így a bejegyzés hamarosan hivatalosan megtörténik. A Hyundai a hetedik részvényes az alapító Total, a Shell, az OMV, a Linde, az Air Liquide és a Daimler tagok mellett.

A Hyundai már 2017 óta a H2 MOBILITY partnere, és azóta vesz részt aktívan a németországi hidrogéninfrastruktúra fejlesztésében. A megállapodás aláírásával a dél-koreai vállalat újra megerősíti az üzemanyagcellás technológia iránti elkötelezettségét. A működő és átfogó hidrogéntöltő állomások hálózatának létrehozása alapvető fontosságú a Hyundai üzemanyagcellás elektromos járművek sikeres piaci bevezetése érdekében.

A Hyundai számára mind a hidrogén, mind a német autópiac meghatározó szerepet játszik, hiszen a németországi hidrogéninfrastruktúra az egyik legfejlettebb Európában. A H2 MOBILITY támogatja a hidrogén-mobilitást, és a legnagyobb prioritással segíti elő a tiszta mobilitási jövő kiterjesztését Németországban.

„Nagyon örülünk annak, hogy új részvényest köszönthetünk. A csatlakozással a Hyundai kihangsúlyozza a hidrogén növekvő jelentőségét, mint a fenntartható, korlátlan mobilitás garanciáját és az akkumulátor kiegészítő megoldását." – mondta Nikolas Iwan, a H2 MOBILITY ügyvezető igazgatója.

„A Hyundai a hidrogéninfrastruktúra fejlesztésének aktív támogatásával ismét bizonyítja szilárd elkötelezettségét az üzemanyagcellás technológia iránt” – mondta Michael Cole, a Hyundai Motor Europe elnök-vezérigazgatója. „A hidrogén-üzemanyagcellás technológiában szerzett tapasztalataink és a H2 MOBILITY sokéves hidrogéninfrastruktúra-fejlesztési tapasztalatainak kombinációja megalapozza ezt az együttműködést, amivel új lehetőségeket kínálunk a tiszta hidrogén ökoszisztéma létrehozására." 

A sokéves erős partneri viszony után az együttműködésről hozott döntés a H2 MOBILITY hidrogéninfrastruktúra kialakításában szerzett széles körű tapasztalatán alapul. A H2 MOBILITY 2015 óta építi és üzemelteti a hidrogéntöltő állomások hálózatát Németországban. A vállalat a világ legnagyobb üzemeltetőjeként jelenleg 91 hidrogéntöltő állomásért felelős, legtöbbjük Németországban Hamburg, Berlin, Rajna-Ruhr, Frankfurt, Nürnberg, Stuttgart és München nagyvárosi területein, valamint a szomszédos autópályákon. További két töltőállomás tervezési fázisban, 10 pedig már a jóváhagyási szakaszban van. Három hidrogénkút jelenleg üzembe helyezésre vár.

Az összes H2 MOBILITY állomáson az üzemanyagcellás elektromos járművek – személygépkocsik és kishaszonjárművek – 700 bar nyomással tölthetők, míg egyre több nagyobb haszongépjármű 350 bar nyomással is tölthető. Annak érdekében, hogy megbirkózzanak a növekvő számú nagyobb haszongépjárművel, például buszokkal, szemétszállító teherautókkal, közúti seprőgépekkel és üzemanyagcellás meghajtású teherautókkal, a jövőbeli állomások a kezdetektől fogva lehetővé teszik a hidrogén utántöltést 700 mellett 350 barral is.

A Hyundai régóta együttműködik különböző hidrogén-, energia- és logisztikai cégekkel világszerte, hogy fejlessze üzemanyagcellás rendszereit, és elősegítse az átmenetet a hidrogénalapú társadalom felé. Amint részvényesként is csatlakozik a H2 MOBILITY tagjaihoz, további új lehetőségek nyílnak a hidrogén ökoszisztéma kifejlesztésére, amely megfelel a környezettudatos társadalom mobilitási igényeinek.

A Hyundai világelső a hidrogén üzemanyagcellás rendszerek, köztük az üzemanyagcellás járművek fejlesztésében, tömeggyártásában és exportjában. Az Xcient Fuel Cell modellel a Hyundai 2020 óta a világ első sorozatgyártású, hidrogénüzemű nehéz tehergépjárművét használja Svájcban. A Hyundai azt tervezi, hogy 2025-ig 1 600 darab ilyen üzemanyagcellás teherautót szállít Európába. Münchenben a Hyundai Motor két busztársasággal két hétig napi üzemben tesztelte a hidrogénüzemű ElecCity üzemanyagcellás buszt. A tesztüzem célja annak bizonyítása volt, hogy a hidrogénüzemű buszok gyakorlati és hatékony megoldást jelentenek a kereskedelmi személyszállításban.

H2 Mobility Deutschland GmbH & Co. KG a németországi hidrogéninfrastruktúra országos fejlesztésére összpontosít. A cél az, hogy kezdetben száz állomást üzemeltessenek hét német nagyvárosi régióban (Hamburg, Berlin, Rajna-Ruhr, Frankfurt, Nürnberg, Stuttgart és München), valamint az autópályák és a főbb szövetségi autópályák mentén. A H2 MOBILITY a tervezéstől és kivitelezéstől az üzemeltetésig és a marketingig minden olyan szükséges feladatot elvégez, amelyek szükségesek a sikeres hálózatbővítéshez és a hidrogéntöltő-állomás hálózat üzemeltetéséhez.

A H2 MOBILITY alapító részvényesei az Air Liquide, a Daimler, a Linde, az OMV, a Shell és a TOTAL. A Hyundai most a hetedik csatlakozó vállalat. A BMW, a Honda, a Toyota és a Volkswagen, valamint a NOW GmbH Nemzeti Hidrogén- és Üzemanyagcella-technológiai szervezete partnerként támogatja a H2 MOBILITY működését.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei