Kettős Hyundai győzelem született a Belga-ralin

WRC eseményként először hirdették meg a híre Ypress Belga-ralit, amelyen elsőként Thierry Neuville, míg másodikként csapattársa Craig Breen futott be a célvonalon.  

A belga páros már a péntek délutáni nyitószakaszon átvették a verseny vezető pozícióját – és többé nem is néztek hátra. Az eredmény az első győzelem volt Martijn Wydaeghenavigátor számára a WRC-ben, míg Neuville a 14. győzelmét ünnepelhette a Hyundai Motorsport csapatával. Nem csoda, hogy úgy döntöttek, hogy lenyűgöző fánksorozattal ünnepelnek a Power Stage végén, amit a legendás Spa-Francorchamps pályán tartottak.

„Nagy öröm volt Martijnnal együtt megszerezni ezt az első győzelmet” – mondta Neuville. „Tudtuk, hogy itt teljesítenünk kell, nem csak azért, mert ez a hazai versenyünk, hanem azért is, mert sok pontot kell szereznünk a bajnoksághoz. Igazán különleges volt az utolsó szakaszt a világ legszebb pályáján megtenni. Fantasztikus hétvége és eredmény volt ez!”

Craig Breen számára ez már sorozatban a második olyan WRC verseny, ahol a második helyen végzett a dobogón érte el – ragyogóan teljesítve. Teljesítményük megerősítette a Hyundai Motorsport első kettős győzelmét a 2021-es szezonban! „Néha sok idő telik el a versenyeink között, így küzdhetünk azért, hogy ritmusba kerüljünk, de egymás után két verseny két dobogós hellyel elképesztő eredmény” – mondta Breen. „Határozottan nagyobb önbizalmat ad a továbbiakhoz. Öröm és megtiszteltetés ilyen autót vezetni.”

Miután Tanak a szombat délelőtti hollebeke-i szakaszon defektet kapott, a páros kiesett az első három közül, így meg kellett elégedniük a hatodik hellyel. Az észt pilóta ennek ellenére több szakaszgyőzelmet is aratott az utolsó napon, beleértve a maximális Power Stage pontokat is, amivel támogatni tudták az erős csapateredményt. „Ez egy nagyszerű, kihívásokkal teli verseny volt, ami nagyon jól illeszkedik a WRC naptárába” – mondta Tanak. „Senki sem tudott szembeszállni Neuville-lel ezen a hétvégén – gratulálunk nekik – de most, hogy láttuk és megtapasztaltuk a szakaszokat, készen állunk, ha visszatérünk ide.”

Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke így foglalta össze gondolatait: „Ez az eredmény olyan, mint a bolygók összehangolt mozgása. Elképesztő volt első alkalommal itt lenni ezen a gyönyörű helyszínen, ezzel az óriási hangulattal, látni Thierry győzelmét, Martijn pedig megszerezte első WRC győzelmét a Ypres Belga-ralin. Igazi csapatmunka.”

Ezzel az eredményével a Hyundai Motorsport 41 pontra csökkentette különbségét a konstruktőri világbajnokságban vezető Toyota mögött. A WRC szeptember közepén folytatódik, miután nyolcéves kihagyás után először tér vissza az Akropolisz rali Görögországban.

Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei