Casper néven érkezik a Hyundai új kisautója

A Hyundai Motor szeptemberben mutatja be legújabb városi kisautóját, amely crossoveres kialakításához és gazdag felszereltségéhez a Casper nevet választották.

A Hyundai eddig AX1 gyári kódnév alatt tesztelte az új, idén ősszel megjelenő kisautóját, amely nemcsak a fejlődő piacokon, így pl. Indiában lesz elérhető, de Dél-Koreában is gyártásra kerül, ahonnan belépőszintű hobbiterepesként akár Európába is eljuthat. Az autó a belsőégésű mellett a pletykák szerint tisztán elektromos kivitelben is elérhető lesz.    

A Hyundai Motor még tavaly szeptemberben nyújtott be kérelmet a Casper elnevezés levédése iránt a jogvédelmi hivatalban, amely védjegy a Koreai Szellemi Tulajdoni Hivatal (KIPRIS) jelenleg a folyamat utolsó szakaszaként bejegyzés alatt áll.  A Casper kisautó gyártása szeptemberben indul meg, koreai értékesítése pedig az év utolsó negyedévében várható. 

Az új kis crossover a Hyundai csoport kisautók számára kifejlesztett K1 platformjára épülő teljesen új modell lesz, amit Dél-Korea mellett az olyan fejlődő piacok számára készítenek, mint pl. India, Dél-Amerika, Afrika. Az autót első körben a koreai Gwangju Global Motors (GGM) üzemében kezdik összeszerelni, amely a Hyundai Motor és Gwangju városi önkormányzatának közös vállalataként két évvel a megegyezés után kezdi meg működését.  

A Casper kisautó prototípusai Dél-Koreában és Indiában is teljes álcázás mellett futják utolsó tesztköreiket, így továbbra sem sok mindent lehet tudni az autó teljes formavilágáról. A kikandikáló részletmegoldások alapján viszont látható, hogy az autó háromszög formájú hűtőrács-elemeket visel, amit az autó méretéhez képest hatalmas kör alakú fényszórók tesznek még jellegzetesebbé. 

A legújabb információk szerint a Casper hasonló méretű lesz, mint a Hyundai i10, illetve a Kia Picanto, magassága viszont jóval túlnyúlik azokon. A Casper teljes hossza 3 595 mm, szélessége 1 595 mm lesz, míg a magassága 1 575 mm, amivel az autó igazodik a koreai kompakt autók szabványához. Az autó kezdetben a Picanto-ban, illetve az i10-ben is használt egyliteres 3 hengeres SmartStream benzinmotorjával érkezik, de később egy teljesen elektromos változat érkezésére is számíthatunk. 

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei