A Hyundai Motorsport leszállította az első i20 N Rally2 versenyautót

A Hyundai Motorsport leszállította az első Hyundai i20 N Rally2 modellt első vásárlóinak még a jövő heti Ypres Rally Belgium előtt, ahol az autó a Hyundai Motorsport Customer Racing Junior versenyzőivel a WRC 2 osztályban debütál. 

A mérföldkőnek számító esemény öt évvel azután történt meg, hogy a Hyundai i20 R5 először mutatkozott be nyilvánosan a belga ralin, az akkori Európa-bajnokságban. Most Solberg és Huttunen is jól felkészülten érkezhetnek a rendezvény kezdetére, hiszen ők is központi szerepet játszottak az i20 N Rally2 zsúfolt fejlesztési menetrendjében. A napokban fejezik be végső felkészülésüket a csapatokkal, a teszteket a rally flandriai bázisához közeli utakon tervezik, mielőtt megérkeznek a szervizparkba.

Az utcai i20 N modellen alapuló új i20 N Rally2 egy teljesen új dizájnt képvisel magáncsapatok és pilótái számára. Egy tiszta lappal indulva a Vásárlói Versenyrészleg tervezői és mérnökei kihasználhatják az i20 R5 kétségtelen erősségeit, miközben a versenyző és támogató ügyfélcsapatok ötéves tapasztalatait a gyakorlatba is átültethetik. Az eredmény egy nagyon erős, sokoldalú csomag, amely jelentős előrelépést jelent a tervezés minden kulcsfontosságú területén – a teljesítménytől és a megbízhatóságtól a kezelhetőségig és vezethetőségig – az autó első, 2020 vége óta futott több mint 3 ezer kilométeres tesztelése után.

A kiterjedt tesztelési program során a futóművet Európa-szerte kavicsos, aszfaltos és havas szakaszokon csiszolták, mivel a Customer Racing részleg sikeresen törekedett egy olyan autó kifejlesztésére, amely minden útfelületen egyformán erős – nemcsak a WRC 2 versenyeken, hanem a nemzeti és nemzetközi sorozatok széles spektrumán, ahol a Rally2 kategória az első osztállyá vált.

Azzal az egyértelmű céllal, hogy olyan autót fejlesszenek ki, amely bármely versenyen bármelyik versenyzővel győzni tud – tapasztalattól és személyes vezetési stílustól függetlenül – a mérnökök számos különböző pilóta, köztük Solberg és Huttunen, valamint Craig Breen és Ott Tänak WRC pilóták visszajelzésére támaszkodtak. Minden tesztcsapathoz csatlakozó versenyző pozitív érzéssel nyilatkozott az új autóról, és saját nyomot hagyott a végső csomag kialakításán. 

A Hyundai i20 N Rally2 első rajtja mellett az Ügyfélversenyzési Részlegy azon is dolgozik, hogy alvázat építsen és szállítson azoknak a csapatoknak, akik az év elejétől nyitva lévő rendelési könyveket megtöltötték. Az autó bemutatkozását követően az elkövetkezendő hónapokban világszerte további példányok csatlakoznak a versenysorozatok harcaihoz. 

„A Hyundai i20 N Rally2 sűrű tesztprogramja után az első verseny nagyon fontos mérföldkőnek számít a projektben” – mondta Andrew Johns, a Hyundai Motorsport Ügyfélversenyzési Részlegének igazgatója. „Tudjuk, hogy a tervezőink és mérnökeink erőfeszítéseinek köszönhetően a munka kezdetétől erős, teljes körű csomaggal rendelkezünk és most itt a lehetőség, hogy a színpadokon is megmutassuk. Mivel a tesztelési szakasz lényeges részét képezték, így Oliver és Jari is jól felkészültek a Ypres Rally Belgiumra. A versenyszakaszok előtt a csapatukkal együtt további teszteket végzünk annak biztosítására, hogy minden készen álljon az első versenyen. Természetesen az Ypres Rally Belgium csak a munkánk kezdetét jelenti, amivel az i20 N Rally2 modellt a világ minden pontjára szállítjuk, és a támogatásunkat biztosítjuk az ügyfeleknek az új autóhoz."

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei