A Hyundai és az LG közös akkugyárat épít Indonéziában

A Hyundai Motor Group és az LG Energy Soution vállalatok bejelentették, hogy egy olyan szándéknyilatkozatot írtak alá az indonéz kormányzattal, amelynek értelmében a két technológiai vállalat egy közös akkumulátorcella-gyártó üzemet hoznak létre a térségben.

A Hyundai Motor Group összefogott az LG Energy Solution vállalattal azért, hogy elektromos járműveikhez biztosítsák az akkumulátorcellák stabil ellátását. A Csoport és az LG Energy Solution bejelentette, hogy együttműködési megállapodást írtak alá az indonéz kormánnyal, amelynek értelmében egy közös vállalkozást hoznak létre Indonéziában, ahol akkumulátorcellákat fognak gyártani a villanyautók számára.

Július 28 -án Sung Hwan Cho, a Hyundai Mobis elnök-vezérigazgatója és Jong Hyun Kim, az LG Energy Solution elnök-vezérigazgatója részt vettek a nyilatkozat aláírási ünnepségén, amelyet az LG Energy Solution székhelyén tartottak. Bahlil Lahadalia, Indonézia befektetési minisztere és Toto Nugroho, az Indonesia Battery Corporation (IBC) igazgatója virtuálisan csatlakoztak az ünnepséghez.

A nyilatkozat értelmében a Hyundai Motor Group és az LG Energy Solution összesen 1,1 milliárd dollárt fektet be a közös vállalkozásba, amivel akkumulátorcella üzemet építenek az indonéziai Karawang városában. A Hyundai és az LG Energy Solution 50-50 százalékos részesedéssel rendelkezik a közös vállalkozásban. Az indonéz kormány pedig vállalja, hogy különféle ösztönzőket és jutalmakat kínál az üzem stabil működésének támogatására.

Az üzem építése a tervek szerint 2021 negyedik negyedévében kezdődik és 2023 első felére fejeződik be. Az új létesítményben az akkumulátorcellák tömeggyártása várhatóan 2024 első felében kezdődhet meg. Ezzel az akkumulátorcellákat gyártó vállalattal a Hyundai és az LG Energy Solution tovább erősíti több mint egy évtizedre visszatekintő stratégiai partnerségét. 

A közös vállalat egy akkumulátorcellát gyártó létesítményt épít Karawangban, amely a Hyundai Motor Group és az LG Energy Solution számára a legoptimálisabb helyszín a különböző tényezők figyelembevételével. Indonézia a világ egyik legnagyobb nikkeltermelő térsége, amely pedig az elektromos akkumulátorok egyik fontos alapanyaga. Az indonéz kormányzat agresszíven támogatja az elektromos járművek ökoszisztémáját és infrastruktúráját, hogy az ország kulcsszerepet játszhasson a globális villanyautó versengésében.

Karawang közel van az indonéz fővároshoz, Jakartához. A város jól kiépített közlekedési hálózatának köszönhetően, beleértve a repülőtereket, kikötőket és autópályákat, a város számos nagyipari komplexum fejlesztését vonzotta több iparágban, például az autóiparban, az elektronikában, a logisztikában, az építőanyagokban stb.

A Karawangban felépítésre kerülő új akkucellaüzem egy 330 ezer négyzetméteres telken épül fel. A létesítmény teljes kapacitáson működése esetén várhatóan évente összesen 10 GWh értékű NCMA lítium-ion akkumulátorcellát fog előállítani, ami több mint 150 ezer villanyautóhoz lesz elegendő. Az akkumulátorcellákat a Hyundai Motor és a Kia azon modelljeiben fogják felhasználni, amelyek a csoport dedikált E-GMP villanyautó-platformjára épülnek. Az új gyár a két autógyártó modelljéhez optimalizált akkumulátorcellák szállításával elősegíti a Hyundai és a Kia nagy hatékonyságú, nagyteljesítményű és biztonságos járműveinek gyártását.

Az LG Energy Solution vállalattal való együttműködés a Hyundai Mobis-t segíti az elektromos akkumulátorcellák stabil ellátását biztosítani a következő években, mivel az elektromos járművek iránti globális kereslet várhatóan tovább fog növekedni. A Hyundai Mobis azt tervezi, hogy felgyorsítja az akkumulátorrendszerek gyártásának bővítését és a legkorszerűbb technológiák kifejlesztését, hogy fenntartható versenyelőnyt szerezzen a elektromos járművek globális piacán. A Hyundai csoport célja, hogy 2025-re több mint 23 modellre bővítse villanyautós kínálatát és évente 1 millió elektromos autót értékesítsen a globális piacokon.

Forrás: hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei