BorgWarner villanyhajtást kap a Hyundai új minije

A Hyundai csoport egyik fő beszállítójaként a BorgWarner vállalat bejelentette, hogy integrált erőátviteli rendszerét az autógyártó legújabb tisztán elektromos kisautóiba fogja beépíteni.   

A BorgWarner integrált erőátviteli rendszere (iDM) magában foglalja az elektromos motort, a váltórendszert és az integrált elektronikai rendszert is. A beszállító azt is nyilvánosságra hozta, hogy a vállalat iDM rendszerét kifejezetten a Hyundai csoport jelenleg fejlesztés alatt álló A szegmensbe tartozó kisautóihoz fogja felhasználni. 

A Hyundai csoport 2023-ban megjelenő elektromos miniautójában a BorgWarner iDM146 típusú rendszerét fogják beépíteni, amelynek maximális teljesítménye 135 kW, azaz 184 lóerő. A BorgWarner nagyfeszültségű technológiája 400 voltos akkurendszert és invertert, valamint egyfokozatú sebességváltót is tartalmaz.   

„A vállalat nagyteljesítményű rendszereként az iDM146 400 volton működik és kivételes csúcsteljesítménye 135 kW” – mondta Dr. Stefan Demmerle, a BorgWarner PowerDrive Systems elnök-vezérigazgatója. „A fejlett meghajtási technológia zökkenőmentes és csendes működést kínál, az elektromos motor pedig nagyfeszültségű hajtű tekercselési technológiát használva kivételes teljesítményt nyújt. A sebességváltó, a 400 V-os szilícium-inverter és a kompakt, 146 mm-es állórész külső átmérőjű motor integrálása a hajtásrendszer teljes tömegét és helyigényét csökkenti. Az iDM146 méretezhető és moduláris inverteres kialakítást is kínál, így könnyen testreszabható az ügyfelek által támasztott követelmények szerint."

„A Hyundai Motor Group és a BorgWarner közel két évtizede működik együtt nem is tudnánk izgatottabban várni ezt a következő lépést – első villamosítási projektjük óta együtt dolgozunk. Különösen lelkes vagyok azért, mert ez az első olyan iDM termék, amely a felvásárlás után egyesíti a BorgWarner és a régi Delphi Technologies portfólióit, kihasználva a két szervezet előnyeit" - tette hozzá a vezető.

A közlemény arra nem tér ki, hogy konkrétan melyik jövőbeli Hyundai vagy Kia termék fogja megkapni a BorgWarner hajtásláncát. A hírek szerint azonban a vállalat már készíti azon megfizethető áron forgalomba kerülő miniautóját, amelyet elsősorban a fejlődő országok, így pl. India, Dél-Amerika piacaira szánnak. Ez az autó állítólag arra a Casper (AX1 kódnevű) modellre fog épülni, amelyet idén szeptemberben mutatnak be Dél-Koreában. 

Forrás: insideevs.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei