Az új Hyundai Staria luxusmodellként érkezik Németországba

A Hyundai Motor már Németországban is elérhető új Staria modelljével a koreai gyártó egy futurisztikus kinézetű modellel bővíti termékkínálatát az M szegmensben. 

A németországi piacra vezetéskor a Hyundai első körben hétüléses egyterűként kínálja vadonatúj Straia modelljét, amelynek árlistáját is nyilvánosságra hozta. A Signature felszereltségű luxusváltozat augusztus közepétől rendelhető meg a német Hyundai márkakereskedőknél 56 150 eurós (kb. 19,7 mFt) vételáron.

A 2021 augusztusi piacra vezetéshez az új Hyundai Staria kezdetben a nagyvonalúan felszerelt Signature luxusbusz-változatban lesz elérhető. Ennek két változata közül lehet választani, front- vagy összkerékhajtással. Mindkettőben hét ülés, hagyományos nyolcfokozatú automata sebességváltó és erőteljes 177 LE dízelmotor található. Míg az elsőkerék-hajtású Staria Signature 56 150 eurótól, az összkerékhajtású Staria Signature pedig 58 150 eurótól kapható.

A Staria Signature már alapkivitelben széleskörű kényelmi és technológiai felszereltséggel rendelkezik: többek között mindkét oldalon elektromos tolóajtók, fűthető és szellőztethető nappabőr ülések, intelligens kulcsnélküli rendszer start/stop gombbal, hangulatvilágítás 64 választható színben és napvédő hátsó rolók.

Az új Hyundai Staria további kiemelkedő tulajdonságai közé tartozik a Signature felszereltségi szint második üléssorában található multifunkcionális relax ülések. Itt az utasok elektromosan állíthatják az üléspárnák, a háttámlák és a lábtartók helyzetét. A relax ülések egyetlen gombnyomással nyugodt fekvő pozíciót tesznek lehetővé. A kiváló csatlakoztathatóság érdekében minden üléssorban USB-port is található. A hátsó 3 zónás légkondicionáló rendszer pedig biztosítja, hogy minden utas kellemes hőmérsékleten utazhasson.

Az „Utasnézet” funkció egy széles látószögű kamerát tartalmaz, amellyel a vezető és az első utas szemmel tarthatja a hátsó utasokat – főleg a gyermekeket. Az információs és szórakoztató rendszer segítségével minden utas kihangosító rendszeren keresztül kommunikálhat, míg a felszereltség részét képző Bose hangrendszer 12 hangszóróval teljeskörű, kiváló minőségű hangélményt biztosít. A navigációs rendszer magában foglalja a 10,25 colos érintőképernyőt, az azonos méretű, teljesen digitális műszeregységet, a 360 fokos körkörös képet biztosító monitort és a Bluelink® telematikai szolgáltatásokat is.

Ugyanígy alapfelszereltségként megtalálhatók a fedélzeten a Hyundai Smart Sense intelligens asszisztensrendszerei is. Ide tartozik például egy autonóm vészfékasszisztens, az aktív holttérfigyelő-asszisztens és egy utasriasztó rendszert is, amely abban az esetben figyelmezteti a sofőrt, ha úgy zárja le a Stariát, hogy az utasok, vagy más élőlények (pl. kutya) még mindig a hátsó üléseken tartózkodnak.

A Staria ügyfél ezt a kiterjedt alapfelszereltséget még panoráma üvegtetővel (1 200 euró) is kiegészítheti. Szintén választhat a négyféle különböző belső színárnyalat közül, valamint az ezüst (Shimmering Silver) alapszínt 330 euró ellenében fehérre (Creamy White), vagy 950 euró felár ellenében ötféle metál/ásványhatású fényezére cserélheti.

A luxusverzió mellett a Hyundai Staria 2022-től más változatokban is kapható lesz. Az indulóárak ekkortól 40  ezer euró alá mérséklődnek. Az személyszállító változatok mellett a Hyundai haszongépjármű-változatokkal tervezi a modellsorozat bővítését. Ezeken túlmenően a vállalat a Hyundai Staria környezetbarát meghajtású változatainak bevezetését is tervezi.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését