Érkezik a Hyundai Palisade frissítése

A dél-koreai Hyundai Motor már dolgozik hobbiterepjáró-kínálatának csúcsát jelentő Palisade modell félidős frissítésén, amely hasonlóan átfogónak ígérkezik, mint a Santa Fe modellfrissítése volt. 

Amikor a Palisade modell 2019-ben megjelent, még nem lehetett tudni, vajon elég sikeres lesz-e. A markáns megjelenés, a terjedelmes karosszéria és a benne rejlő hatalmas tér azonban sok vásárlót vonzott Dél-Koreában és az amerikai kontinensen is, így a Hyundai Motor három év elteltével, várhatóan valamikor 2022-ben bemutatja a Palisade ráncfelvarrott változatát.

Az új modellről készült edigi kémfotók ugyan elég keveset mutatnak meg a frissítés részleteiből, azonban a Hyundai legújabb gyakorlata szerint a frissítések nemcsak enyhe fazonigazítást hoznak, hanem elég látványos és átfogó változtatásokat is magukkal hoznak. Gondoljunk csak a legutóbb bemutatott Santa Fe, vagy a Grandeur limuzin frissítéseire, amelyek sokkal inkább generációs váltásnak tűnnek. 

Ugyanez történhet a Palisade modellel, amely a kémfotók szerint egészen új formavilágú hűtőmaszkot kaphat, méretes ezüstös betétekkel, mellettük a LED nappali fény és az alatta ülő fényszórók is új mintázatot kaphatnak. Az is könnyen elképzelhető, hogy a méretes ezüstös maszkbetétek ugyanúgy világíthatnak, mint ahogy az új Tucson esetében. Hátul a lámpák függőleges alakja megmarad, de itt is számíthatunk valamilyen új mintázat megjelenésére.

A Palisade modell az eredeti, 2018-ban megjelent Santa Fe modell padlólemezére épült, így könnyen elképzelhető, hogy a Hyundai a legnagyobb méretű hobbiterepjáróját is teljesen új, harmadik generációs platform alapokra fogja felépíteni. Ezzel a megoldással pedig ugyanúgy hibridekkel és plug-in hibrid változatokkal tudja bővíteni majd a Palisade kínálatát, ahogyan azt a Santa Fével is tette. 

A Palisade jelenleg 3.5 és 3.8 literes V6-os benzinmotorokkal kapható 277 és 295 lóerős teljesítménnyel, amely mellett a 2.2 literes, 200 lóerős dízelmotorral is elérhető. Emellett a facelift során bekerülhet az új fejlesztésű 2.5 literes T-GDI turbómotor is, ami 300 lóerő körüli teljesítményszintjével, de jobb fogyasztásával akár a 3.8 literes V6-ost is nyugdíjazhatja. 

A Hyundai a Dél-Koreában és az Egyesült Államokban is bevezetett Palisade Caligraphy változatának csúcsminőségű belső terével egyértelműen a piacokon uralkodó prémium márkákat vette célba. Ez a törekvés a modellfrissítéssel még nagyobb fokozatba kapcsolhat, amikor a modell minden olyan csúcstechnológiás kütyüt, pl ujjlenyomatolvasó is megkap majd, amit eddig a Genesis prémiummárka kínált.       

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei