A Hyundai Motor környezetbarát járműflottával támogatja a foci-vb-t

A Hyundai Motor a FIFA 2022-es Labdarúgó-világkupa hivatalos szponzoraként bejelentette, hogy azzal segíti a világ legnagyobb futballtornájának széndioxid-semlegességi célját elérni, hogy az esemény személyszállításának 50 százalékához környezetbarát járműveket biztosít. 

A verseny történetében ez az első olyan alkalom, amikor ilyen léptékű környezetbarát járművek szerepelnek a rendezvény járműflottában, a Hyundai Motor összességében 616 darab flottajárművet biztosít a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra. Ebben a flottában összesen 446 személygépjármű szerepel, amelyeknek alig több mint fele (226 darab) hibrid (HEV) és akkumulátoros elektromos (BEV) modell. A Hyundai emellett 10 darab ElecCity elektromos autóbuszt is biztosít a Katarban november 20. és december 18. között megrendezésre kerülő rendezvény ideje alatt.

„A Hyundai Motor és a FIFA közös elkötelezettsége, hogy a tiszta mobilitás használatával az idei esemény fenntarthatóan sikeressé váljon” – mondta Jae-hoon Chang, a Hyundai Motor elnök-vezérigazgatója. „Azzal, hogy környezetbarát hibrid és akkumulátoros elektromos járműveinket szárazföldi szállítójárműként rendelkezésre bocsátjuk, azt várjuk, hogy elérjük közös célunkat és a katari világbajnokság a Föld és az emberiség számára is előnyös legyen.” 

A Hyundai Motor egy dedikált szervezeti és támogatási rendszert készít elő az elektromos járművek stabil működéséhez. A vállalat az Hyundai IONIQ 5, Sonata hibrid, Tucson hibrid és Kona hibrid, valamint a Genesis G80 és GV70 elektromos változatát használja a FIFA VIP tagjait és személyzetét, valamint ElecCity buszokat a média képviselőinek szállítására.

Ezen túlmenően a vállalat útmenti töltési szolgáltatásokat is nyújt a lemerült akkumulátoros elektromos járművekhez két IONIQ 5 villanyautó innovatív Vehicle-to-Load (V2L) funkciójának segítségével. A FIFA 100-150 kW teljesítményű elektromos töltőket biztosít a rendezvény Dohában (Katarban) található parkolójában, hogy a villanyautók folyamatos működését garantálják.

A Hyundai Motor egy valós idejű járműkövetési szolgáltatást is alkalmaz a flottaszolgáltatás minőségének javítása érdekében. Bármilyen típusú baleset vagy járműtörés valós időben történő észlelésével a rendszer egyesíti az összes folyamatot a jármű raktározásától és a sürgősségi kiszállítástól a javításig és a baleset-elhárításig. Októbertől kezdve a Hyundai Motor különböző képzési programokat tartott a hibridekről és az elektromos járművekről a flotta üzemeltetésében részt vevő összes sofőr számára.

Amellett, hogy egy komplett járműflottát Biztosít, a Hyundai Motor áprilisban elindította a Goal of the Century (Az Évszázad Gólja – GOTC) világbajnoksági kampányát „Egyesült világ a fenntarthatóságért” szlogennel, amely világszerte a széndioxid-semlegességet hivatott megjeleníteni a világbajnokság és a futballrajongók számára. A kampány részeként a Hyundai Motor létrehozta a Team Century, a kampány nagyköveteiből álló csoportot, amelynek csapatkapitánya Steven Gerrard volt angol válogatott futballista. A Team Century minden tagja saját szakterületén tűz ki célokat a bolygó fenntartható jövőjének megteremtésére.

A közelmúltban bejelentették, hogy a Team Century mind a 11 tagja egy egységes csapatot alkot, köztük a BTS zenekar, a Hyundai Motor globális márkanagykövetei, Nadia Nadim afgán menekült futballista és Dánia UNESCO-nagykövete, Jeremy Scott amerikai divattervező, Lorenzo Quinn olasz szobrász, Nicky Woo dokumentumfilmes fotós. és Spot, a Boston Dynamics robotja is. Az ünneplés jegyében a londoni Piccadilly Circus-nél egy különleges „Goal of the Century" videót vetítenek, amelyben a BTS és a Team Century többi tagja szerepel.

Forrás: hyundai.news


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei