Néhány európai piacon hamarosan rendelhető lesz a Hyundai IONIQ 6

A Hyundai Motor bejelentette, hogy megkezdődik a régen várt IONIQ 6 áramvonalas elektromos limuzin First Edition változatának értékesítése az Európai Unió kiválasztott piacain.

A Hyundai Motor úgy döntött, hogy az IONIQ 5-höz hasonlóan az új IONIQ 6 európai piaci bevezetésének időszakában egy különleges First Edition modellt tesz elérhetővé. Az IONIQ 6 First Edition mennyisége 2 500 darabra korlátozódik és a Hyundai kulcsfontosságú villanyautós piacain lesz elérhető: Németországban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Norvégiában és Hollandiában.

A Hyundai Motor Group Elektromos Globális Moduláris Platformjára (E-GMP) épülő IONIQ 6 fejlett technológiával és ügyfélközpontú, tágas belsővel rendelkezik. Ráadásul egyetlen feltöltéssel akár 614 kilométeres hatótávolságot biztosít (WLTP-vel kombinálva), újradefiniálva ezzel az elektromos mobilitás határait.

Ezt a hatótávot az ultraalacsony, mindössze 0,21-es légellenállási együttható is segíti, amelyet az alacsonyra húzott ülő első homlokfelület, az aktív légterelők és a kerékjárat-csökkentők is tovább fokoznak. Az IONIQ 6 selyemgubó témájú belső térkialakítása kényelmes búvóhelyként és személyes térként is szolgál, tele van, praktikus jellemzőkkel, fenntartható anyagokkal és kényelmes lábtérrel, amivel a tudatos, környezetbarát mobilitási élményt és életmódot segíti elő.

A nemzetközi autós média rendkívül izgalmasnak találta az IONIQ 6 külső és belső kialakítását, tágasságát és teljesen elektromos hatótávját. A Top Gear szerint az IONIQ 6 a Hyundai „jelentős önbizalmát" demonstrálja a vállalat villamosítási stratégiájában, míg a népszerű MKBHD YouTube-csatornát üzemeltető, több mint 15 millió előfizetővel rendelkező Marques Brownlee influenszer úgy jellemezte az elektromos Streamlinert, mint „az egyik legjobb villanyautó ajánlat”.

A különleges IONIQ 6 First Edition a Hyundai elektromos Streamliner-eként stílusos megjelenését a következő szintre emeli egy sor exkluzív külső és belső dizájn elemmel kiegészítve. Kívülről a modell 20 colos kerekei matt fekete felülettel rendelkeznek. Eközben az frontrészen, hátul és oldalt a fényes fekete díszlécek, valamint a fényes fekete tükörburkolatok az IONIQ 6 First Edition elegáns megjelenését emelik ki. Emellett az autón fekete alumínium „H” emblémák találhatók az első lökhárítón és a hátsó csomagtérajtón.

A vásárlók a belső térben az IONIQ 6 First Edition egyedi dizájnjainak választékát élvezhetik, beleértve a fekete belső teret fekete tetőborítással. Ezenkívül az exkluzív szövet-bőr kombinációs ülések szürke tartán szövetet tartalmaznak, amelyet még a Hyundai Prophecy tanulmány, az IONQ 6 előfutára ihletett. A modell különleges First Edition ECONYL® padlószőnyegekkel is fel van szerelve, szürke tartán betétekkel, miközben a modell több karosszériaszínben is elérhető lesz, mint például a Biophilic Blue Pearl, a Serenity White Pearl, a Nocturne Grey Metallic és a Gravity Gold Matte.

Az IONIQ 6 First Edition összkerékhajtással és nagy hatótávolságú, 77,4 kWh-s akkumulátorral rendelkezik majd. Ezenfelül az ügyfelek egy évre ingyenesen előfizethetnek az IONITY Premium csomagra a Hyundai Charge myHyundai páneurópai integrált nyilvános töltési szolgáltatásán keresztül. A Charge myHyundai több mint 400 ezer töltőponthoz kínál hozzáférést Európa-szerte, beleértve az AC és DC állomásokat is.

A kiválasztott piacokon az ügyfeleknek a Hyundai dedikált webfelületén keresztül lehetőségük lesz az IONIQ 6 First Edition online előrendelésére, amikor az előzetes értékesítés 2022. november 9-én, közép-európai idő szerint 10 órakor, négy preferált külső színösszeállítással elkezdődik. Az IONIQ 6 First Edition modelleket a tervek szerint 2023 márciusa és áprilisa között szállítják ki a megrendelőknek.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei