A Hyundai önvezető IONIQ 5 flottájával újít az Uber

Az autonóm technológia vezető vállalataként a Motional és az Uber Technologies bejelentette, hogy kereskedelmi megállapodást kötött, amelynek keretében a Motional új, tisztán elektromos IONIQ 5-alapú robotaxiját alkalmazó, teljesen vezető nélküli utazásokat kínálnak.

A 10 éves, több piacra vonatkozó megállapodás lehetőséget teremt az autonóm járművek hatékony méretezésére és széles körű elterjedésére azáltal, hogy a Motional fejlett, illesztőprogram nélküli technológiáját párosítja az Uber ügyfelek millióiból álló hálózatával. A vállalatok a szolgáltatásukat stratégiailag az Egyesült Államok városaiban hozzák létre, az első utazások várhatóan még ebben az évben elindulnak. A Motional és az Uber közös elképzelése szerint az autonóm járművek megfizethető, kényelmes és biztonságos közlekedési lehetőséget kínálnak a hétköznapi utazásokhoz.

„Ez a megállapodás hozzájárul a robotaxik széles körű elterjedéséhez" – mondta Karl Iagnemma, a Motional elnök-vezérigazgatója. „A Motional mostantól páratlan hozzáféréssel rendelkezik utasok millióihoz és egy olyan ütemtervvel rendelkezik, amely a következő tíz évben jelentősen skálázható. Büszkék vagyunk arra, hogy az Uberrel együttműködve életre keltjük a vezető nélküli utazásokat és a kiszállításokat az Egyesült Államok városaiban."

A kereskedelmi megállapodás részeként az Uber célzott betekintést enged a Motional járművei hatékony elosztása és elhelyezése érdekében. Az autonóm járművek egyedülálló lehetőséget kínálnak arra, hogy ezeket az ismereteket a működés optimalizálása érdekében hasznosítsák, beleértve a járművek üresjáratait és a szükségtelenül megtett kilométerek csökkentését, ami lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy maximalizálják a bevételtermelő szolgáltatással töltött időt. Az intelligensebb működés még jobb élményt is jelent az Uber-ügyfelek számára, ami végső soron csökkenti a várakozási időt és alacsonyabb árakat eredményezhet.

„Izgatottan várjuk, hogy kihasználhassuk az Uber platform erejét és a Motional fejlett autonóm technológiáját egyetlen gombnyomással az utasok széles köréhez juttassuk el" – mondta Noah Zych, az Uber autonóm mobilitásért és szállításért felelős globális vezetője. „Az együttműködés kiterjedtsége jól mutatja, hogy a megosztott autonóm járművek milyen fontos szerepet fognak játszani a közlekedés jövőjében és az Uber azon stratégiájában, hogy azon globális platformmá váljon, amely segít bárhová eljutni és bármit megszerezni."

A mostani bejelentés egy sikeres kiszállítási együttműködést követően a Motional és az Uber partneri viszonyának kiterjesztését jelenti. Az év elején a Motional önálló ételszállításba kezdett az Uber Eats kaliforniai ügyfelei számára. A kísérletet az ügyfelek kifejezetten jól fogadták, így a Motional és az Uber azóta több étteremmel is kibővítette szállítási tevékenységét.

A Motional most abban a helyzetben van, hogy az első olyan autonóm járműipari cég legyen, amely kiszállítási és fuvarozási szolgáltatásokat is kínál egy olyan nagy hálózaton belül, mint az Uber. A több piacra fókuszáló vezető nélküli fuvarszolgálat mellett az új megállapodás lehetővé teszi a Motional autonóm járműveinek további bővítését az Uber Eats szolgáltatással történő kiszállításhoz. A Motional és az Uber együtt egy olyan jövőt épít, ahol az autonóm járművek biztonságosan és átgondoltan integrálódnak a közösségekbe.

A Motional IONIQ 5 robotaxi modelljei teljesen elektromos, zéró kipufogógáz-kibocsátású járművek, amelyek egyesítik a villamosítás és az autonómia átalakító erejét. Ezeknek a járműveknek az Uber hálózatában történő bevezetése pozitívan járul hozzá az Uber azon elkötelezettségéhez, hogy az Egyesült Államokban 2030-ra zéró kibocsátású platformmá váljon. „A Motional vállalat teljesen elektromos IONIQ 5 robotaxi flottájának hatékony kihasználása érdekében történt együttműködésünk egy lépéssel közelebb visz bennünket ahhoz, hogy elérjük azt a célt, hogy zéró emissziós platformmá váljunk" – tette hozzá Zych.

Forrás: prnewswire.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei