Különleges szállodát nyitott a Hyundai

A Hyundai Motor egy olyan ideiglenes szállodát nyitott nemrég, amelyben az áramot a világon elsőként teljes egészében elektromos járművek akkumulátoraiból nyerik és ezzel működtetik a hotel éttermét, bárját és moziját is.

A Londontól körülbelül egy órányira található Essex vidékén néhány hétig a vendégek kiválasztott csoportja egy ideiglenes Hyundai hotelben szállhat meg, amelyet teljes egészében elektromos járművek működtetnek. A vendégszobáival, éttermével és privát mozijával ez a hotelkoncepció a szigetüzemű luxuspotenciál jövőjét képviseli, miközben bemutatja a Hyundai IONIQ 5 V2L technológiájának képességeit.

Több versenytársától eltérően a Hyundai Motor Group meglehetősen gyorsan vállalta járművei villamosítását, és az ugrásszerű váltás mellett tovább vitte a teljes folyamatot támogató rokontechnológiák feltárásával. Ez magában foglalja az autonóm technológiák fejlesztését, a fejlett elektromos-járműtöltést és még a „világ első kétirányú városát is”. Ezenkívül a dél-koreai autógyártó komoly forrásokat fektetett be a kutatás-fejlesztésbe és gyakran tart innovációs versenyeket a fiatalabb generációk számára.

Az autógyártó villanyautó-innovációs ugrása az IONIQ 5 modellel kapott lendületet – ez az első olyan akkumulátoros elektromos jármű, amely a Hyundai dedikált E-GMP platformján debütált és elindította új, teljesen elektromos járművekből álló IONIQ márkáját. Az IONIQ 5 800 V-os platformja az iparág egyik legnagyobb töltési sebességét kínálja, a Vehicle-to-Load (V2L) képességek mellett – ami azt jelenti, hogy maga az elektromos jármű energiatároló rendszerként használható más eszközök táplálására, másik elektromos jármű töltésére, vagy esetleg egy egész Hyundai szálloda áramellátását is segítheti.

A Hyundai sajtóközleményében megosztotta a részleteket a különleges pop-up szállodájáról, amelyet Grace Dent műsorszolgáltatóval és kritikussal együttműködve állítottak össze. A hotel három hétig működik és a nyertesek kiválasztott csoportja lehetőséget kap arra, hogy a szolgáltatásokat saját szemükkel tapasztalják meg. A szállodai élményre vonatkozó döntés nemcsak a fenntarthatóságot mutatja be azáltal, hogy teljes egészében a hálózatról lekapcsolt elektromos járművek táplálják, de segíthet az Egyesült Királyság lakosainak átgondolni nyaralási terveiket a jelenlegi megélhetési költségek mellett.

Annak érdekében, hogy egy kis szabadságot adjon látogatóinak a bankbetétjük (vagy a hálózat) feltörése nélkül, a Hotel Hyundai jelentkezőket toborzott arra, hogy a látogatók megnyerjék az angol vidéki tartózkodásukat. A vendéglakosztály egy csúcskategóriás luxuskabin, amely töltőpontokkal, zuhanyzóval és egy nagyon lényeges teáskannával rendelkezik – mindezt az IONIQ 5 és annak V2L technológiája táplálja.

Az éttermi menüt és a mixológiát Dent állította össze és fenntartható, helyi forrásból, Essexből származó összetevőket tartalmaz. Az étteremben beltéri-kültéri étkezési lehetőség, tűzön főzés, valamint egy IONIQ 5 kávézó is helyet kapott, ahol az elektromos járműből származó energiával főzött eszpresszót készítenek. Este a szerencsés nyertesek megnézhetik kedvenc filmjüket egy privát moziban, ahol projektor, hangszóró és pattogatott kukoricagép is helyet kapott, melyeket szintén az IONIQ 5 akkumulátora lát el energiával. 

„Manapság a korábbiaknál sokkal több egyedi, emlékezetes élményt keresünk és ez az innováció, a luxus és a kényelem finom keveréke, amely elgondolkodtat” – mondta Grace Dent. „Az autóból érkező árammal hol bukkanhat fel legközelebb a Hotel Hyundai? Izgatottan várom a nálunk megszálló vendégeket, hogy megkóstolhassák a fenntartható, helyi forrásból származó menüt, valamint az ugyanilyen mesés koktélokat és természetesen jól pihenjenek. Remélem, ez a három hetes pop-up szálloda csak a kezdete egy autó konnektorba bekötésének és egy ehhez hasonló luxusélmény megteremtésének. Azt jósolom, hogy a vendégek abban reménykednek majd, hogy a csodálatos szálloda és az általa kínált teljes élmény 2023-ban újra visszatér.”

„Díjnyertes IONIQ 5 modellünk a V2L funkció segítségével képes a Hotel Hyundai áramellátására, ahol az autóhoz csatlakoztatott adapter biztosítja azt az aljzatot, amelybe a háztartási készülékek csatlakoztathatók” – mondta Ashley Andrew, a Hyundai Motor UK ügyvezető igazgatója. „Az egész projekt ennek az úttörő technológiának a gyakorlati hasznát hivatott bizonyítani és reméljük, hogy a koncepció sok embert arra inspirál, hogy lecsatlakozzanak a hálózatból." 

Az IONIQ 5 képes a szállodát és élményeit a V2L funkciójával energiával ellátni, amely AC tápellátást (230 V/50 Hz) biztosít legfeljebb 3,6 kW (vagy 15 A) energiafogyasztásig. Az autóból származó adapter egy aljzatot biztosít, amelybe a szokásos háztartási készülékek csatlakoztathatók.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei