2023-ban jön a Hyundai új indiai miniterepjárója

A Hyundai Motor indiai leányvállalata egy olyan új min hobbiterepjárón dolgozik, amelyet várhatóan a 2023-ban fognak bemutatni. 

A Hyundai Motor India Limited (HMIL) vállalat nemrégiben dobta az indiai piacra az erősen frissített Venue kompakt hobbiterepjáróját. A hobbiterepjárók kínálata az új generációs Tucson néhány héttel ezelőtt történt megjelenésével tovább bővült, míg a rendkívül népszerű Creta közepes méretű hobbiterepjáró frissített változatát valószínűleg a jövő év elején kezdik árulni Indiában.

Közben a dél-koreai autógyártó idén megszüntette a Santro kisautó gyártását, míg az Eon, amely a belépőszintű, vagyis legolcsóbb Hyundai modellvolt, szintén régen eltűnt a kínálatból. Jelenleg a Grand i10 Nios a legkedvezőbb árú modell a márka indiai portfóliójában, ám ez a előbb-utóbb megváltozhat, mivel a gyártó egy mini hobbiterepjáró modellt készít.

Amíg az indiai újautó-vásárlók az utóbbi években a kompakt és közepes méretű hobbiterepjáró-szegmenseket részesítik előnyben, a mini terepjárók terén is egyre több vásárló jelenik meg. A tavaly év végén piacra dobott Tata Punch óriási sikert aratott az indiai autógyártó számára és minden hónapban folyamatosan a top 15 listán szerepel, akárcsak a második legkelendőbb a Tata Nexon mögött.

A Hyundai ugyanezt a szegmenst célozhatja meg egy teljesen új mini hobbiterepjáróval, amely várhatóan a 2023-as Auto Expo során debütálhat majd januárban. A legfrissebb információk szerint a nemzetközi piacokon értékesített Hyundai Casper túl kicsinek tekinthető India számára, mivel hossza nem éri el a 3,6 métert, így az új ötszemélyes indiai miniterepjáró kifejezetten a helyi piac igényei szerint készül. 

A Hyundainál hivatalosan Ai3 kódnév alatt fejlesztett autóról nemrég sikerült Dél-Koreában az első kémfotókat is elkészíteni, ami alapján megállapítható, hogy annak formatervezését jórészt a Casper kisautó ihlette annak dobozos kialakításával, ám a kikandikáló részletek kissé átalakított első fényszórókat is megmutatnak  A készülő új modell várhatóan a Grand i10 Nios architektúrájára épülhet és 1,2 literes szívó benzinmotorral fogják ellátni. Tele lesz modern biztonsági és kényelmi funkciókkal, miközben olyan dizájnnal rendelkezik, amely a fiatalokat és az első vásárlókat vonzza. 

Fontos megjegyezni, hogy a Hyundai a Venue kompakt hobbiterepjáró alapjain Indiában is fejleszt egy India-specifikus elektromos járművet, amely 2024-ben kerülhet bevezetésre. Ez az új modell a Tata Nexon EV és a közelgő Mahindra XUV400 vetélytársa lehet. 

Forrás: gaadiwaadi.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei