A Hyundai vezetője újévi beszédében részletezte a csoport terveit

A Hyundai Motor Group újévi összejövetelt rendezett a csoport koreai Namyang fejlesztőközpontjában, amelyen a Hyundai Motor és a Kia vállalat vezetői és alkalmazottai hallgatták meg Eui-sun Chung elnök szavait.

A három év után először megrendezett személyes újévi találkozójukon Eui-sun Chung, a Hyundai Motor Group ügyvezető elnöke találkozott az alkalmazottakkal azért, hogy megossza újévi üzeneteit, és meghatározza a 2023-as tervezett stratégiai irányvonalat, illetve jövőképet. Jae-hoon Chang, a Hyundai elnök-vezérigazgatója, Ho Sung Song, a Kia elnök-vezérigazgatója, Chung Kook Park elnök, a Hyundai-Kia kutatás-fejlesztési részlegének vezetője, valamint Chang Song, a Hyundai Motor Group Transportation as-a-Service (TaaS) és a Vehicle SW Tech Unit elnöke és vezetője is csatlakozott az eseményhez. A vezetők aktívan részt vettek a kommunikációban, miközben válaszoltak az alkalmazottak kérdéseire is.

„Nem félünk a kockázatoktól, és nemcsak a változásokra fogunk reagálni. Ehelyett azzal fogjuk vezetni a jövőt, hogy egy lépéssel előrébb járunk és lehetőségeket teremtünk a válságokból" – emelte ki Chung elnök a találkozón. „Ezen célból 2023 lesz az az év, amikor megteremtjük a bizalmat azáltal, hogy vállaljuk a kihívásokat és a változáson keresztül lépünk előre, hogy leküzdjük a nehéz üzleti környezetet és együtt haladunk egy jobb jövő felé.”

Az idei találkozó helyszíne és a megbeszélés környezete is tükrözi a csoport kihívások és változás iránti vezető szerepét. A Namyang fejlesztőközpont a Hyundai-Kia kulcsfontosságú kutatás-fejlesztési tevékenységeinek központja, ahol járművek és motorokhoz és hajtásláncokhoz kapcsolódó szabadalmaztatott technológiák fejlesztése zajlik. A központ a cégcsoport technológiájának gerincévé válik és a minőségalapú innovációt, illetve a jövőbeli átalakulást segíti elő.

Az interaktív találkozó teret adott a Hyundai csoport kulcsfontosságú vezetőinek arra, hogy elmagyarázzák a 2023-ra tervezett stratégiát, lehetővé téve számukra, hogy aktívan kapcsolatba léphessenek az alkalmazottakkal. Jae-hoon Chang, a Hyundai Motor elnök-vezérigazgatója és Ho Sung Song, a Kia elnök-vezérigazgatója részletesen kifejtette a vállalatok üzleti stratégiáját és irányait. Chung Kook Park, a Hyundai-Kia fejlesztőközpontjának elnöke a kutatás és fejlesztés vízióját, míg Chang Song, a TaaS részleg vezetője a Szoftverek által meghatározott járművek (SDV) jövőképét mutatta be.

Chung elnök újévi beszédét a következő szavakkal nyitotta meg: „A COVID-19 hosszú alagútjának végéhez közeledünk. Nagyszerű tehát, hogy személyesen itt lehetünk, hogy a Namyang fejlesztőközpontban indítsuk az újévet, amely innovációnk szíve, ahol vállaljuk a kihívásokat. A COVID-19 hatása széles körű, megemelkedett kamatokkal, inflációval és az árfolyamok ingadozásával. Ezenkívül folyamatos geopolitikai kockázatok is megjelentek. Mindezek a tényezők nagyobb gazdasági bizonytalansághoz vezetnek.”

A villamosításról az elnök a következőket mondta: „Tavaly két olyan autónk, amelyek az E-GMP teljesen elektromos jármű platformunkat hordozzák – az IONIQ 5 és az EV6 a ’Világ Év Autója’ és „Európa Év Autója’ címet szerezték meg. Ezek az autók bekerültek a világszerte legtöbbet értékesített 5 elektromos autó közé, ami azt mutatja, hogy a villamosításra átállásunk sikeresen indult.” Chung ügyvezető elnök így folytatta: „2023-ban folytatjuk az innovatív járművek fejlesztését és értékesítését azért, hogy megszilárdítsuk vezető pozíciónkat a globális elektromos járművek piacán és folytassuk az elektromosságra átállásunkat."

A csoport idén változatos elektromos modellek bevezetését tervezi, a kisebbektől a zászlóshajóig, például a Kia EV9 elektromos hobbiterepjáró, valamint a Ray EV és a Hyundai Kona EV modelleket, amelyekkel bővítik a választási lehetőségeket, hogy változatos elektromos jármű-élményt biztosítsanak az ügyfeleknek, miközben erősítik a csoport vezető pozícióját a globális elektromos járművek piacán.

Chung a szoftverek fontosságát is hangsúlyozta. „A vállalati rendszereket, beleértve a kutatás-fejlesztést is, a ’szoftverközpontú átmenet’ elérése érdekében frissíteni kell. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy biztosítsuk a hibátlan Szoftver által meghatározott jármű (SDV) előállításának képességét és átvegyük a vezető szerepet a globális versenyben.” Ez magában foglalja a csoport azon stratégiai erőfeszítéseit, hogy kényelmes mozgásszabadságot és innovatív felhasználói élményt kínáljon ügyfeleinek azáltal, hogy 2025-re minden modellt SDV járművé alakítanak át.

A Hyundai-Kia 2025-ig minden, a globális piacon értékesített modellben be fogja vezetni az OTA (Over-The-Air) szoftverfrissítési funkciót és személyre szabott szolgáltatásokat nyújt szoftverfrissítések és előfizetések formájában. Egy adatplatform létrehozásával a csoport összekapcsolja és feldolgozza az autó életciklusa során keletkezett különféle adatokat, hogy folyamatos innovatív szolgáltatásokat nyújtson.

Az elnök új üzleti területekre vonatkozó terveket is megfogalmazott, beleértve az autonóm vezetést, a jövőbeli mobilitást, a robotikát, az energiát és az új anyagokat, amelyek biztosítják a Hyundai csoport jövőbeli növekedési motorját. „Az autonóm vezetési technológiában 3-as szintű autonóm vezetésre képes modellek bevezetését tervezzük a koreai autópályákon. Azt is tervezzük, hogy Észak-Amerikában a 4-es szintű autonóm vezetéssel rendelkező robotaxit kereskedelmi forgalomba hozzuk” – mondta Chung.

Az idei év első felében a csoport bemutatja a Genesis luxusmárka G90 és a Kia EV9 Highway Driving Pilot (HDP) funkcióval rendelkező változatait. Ez a 3-as szintű képesség autópályákon és csak járművek által használt utakon az első lépés a teljesen autonóm vezetés felé, ahol a sofőrök csak vészhelyzetekben veszik át az irányítást a jármű felett. Ezen túlmenően a Motional, a csoport autonóm vezetési technológiával foglalkozó, Aptivval közös vállalata együttműködik autómegosztó cégekkel, köztük az Egyesült Államokban működő Uberrel a vezető beavatkozását nélkülöző 4. szintű IONIQ 5 robotaxi kereskedelmi forgalomba hozatala érdekében.

A mobilitás jövőjéről tovább beszélve Chung megjegyezte: „A jövőbeli mobilitás területén olyan Célalapra épülő (PBV) járműveket fogunk piacra dobni, amelyek megfelelnek az emberek és áruk mobilitási igényeinek. Emellett kifejlesztünk egy jármű prototípust a Fejlett Légi Mobilitás (AAM) számára és megerősítjük mobilitási szolgáltatási vezető pozíciónkat.”

Miután tavaly piacra dobták a Kia PBV Niro Plus változatát, a Hyundai Motor Group idén tovább bővíti a PBV modellek számát és 2025-ig egy gördeszkaplatformra épülő dedikált PBV-modell bevezetését tervezi. A csoport emellett az AAM járművek fejlesztését is felgyorsítja azáltal, hogy együttműködési megállapodást írtak alá olyan jelentős partnerekkel, mint a Rolls-Royce és a Safran.

Chung a csoport robotika terén kitűzött céljait is kifejtette. „Megerősítjük a Robotics Lab, a Boston Dynamics és a BD-AI Intézet közötti együttműködést, hogy teljessé tegyük az értékláncot azért, hogy egy emberbarát terméket hozzunk létre, amely támogatja az emberiség jólétét és kényelmét." A Hyundai Motor Group tavaly megalapította a Boston Dynamics AI Intézetet azzal a szándékkal, hogy a magas szintű mesterséges intelligencia-képességek biztosítására összpontosítson és szinergiákat teremtsen a jövőben különböző új üzleti területeken, beleértve a robotikát is.

„Új energiaterületekre is terjeszkedünk, mint például a kis moduláris reaktorok (SMR) és előmozdítjuk a biztonságosabb, ultranagy szilárdságú acéltermékek, valamint az intelligensebb logisztikai megoldások fejlesztését, hogy továbbra is biztosítsuk a csoport jövőbeli növekedési motorjait” – tette hozzá Chung elnök. 

Chung világossá tette azt is, hogy a vevők bizalmának elnyerése a Hyundai csoport legfőbb prioritása, és kijelentette: „Semmilyen nagyszerű termék vagy technológia sem teljes ügyfeleink bizalma nélkül." Chung elnök kiemelte a minőséget és a biztonságot, mint az ügyfelek bizalmának legfontosabb tényezőit, és hangsúlyozta: „Elkötelezettnek kell maradnunk a minőség és a biztonság mellett, mert ügyfeleink csak ebben az esetben fognak hinni bennünk és támogatni a változáshoz és növekedéshez vezető utunk.”

„A minőség mindannyiunk számára prioritás” – folytatta. „A terméktervezéstől a fejlesztésen, a gyártáson, az értékesítésen át az értékesítés utáni karbantartásig minden csapatnak és alkalmazottnak a minőséget és az ügyfelet kell a legfőbb prioritásként kezelnie mindenek felett azért, hogy kivívjuk ügyfeleink tiszteletét és hűségét.”

Kifejezte a biztonság iránti határozott elkötelezettségét is. „A biztonság iránti elkötelezettségünk nem csupán a külső előírások betartását jelenti. Arról van szó, hogy felismerjük az élet felbecsülhetetlen értékét és azt az elvet, hogy mindig a legjobbat tegyük meg, ami arra késztet bennünket, hogy ügyfeleink és alkalmazottaink biztonságát a legfontosabb prioritásként kezeljük.”

A Hyundai csoport fokozott erőfeszítéseket tesz a minőség- és biztonságirányítás terén. Tavaly a Kia, a Genesis és a Hyundai Motor söpörte be a legjobb helyeket a tekintélyes amerikai J.D. Power Járműmegbízhatósági Tanulmányban. A csoport új modelljeit az amerikai Országúti Közlekedésbiztonsági és Biztosítási Intézet (IIHS) és az Euro NCAP is elismerte a világ legmagasabb minőségi és biztonsági szintjének biztosításáért.

Chung hangsúlyozta a társadalom bizalmának szükségességét is. A Hyundai csoport fenntarthatósági üzenete, a „Helyes lépés a helyes jövőért” értelmében „Együtt fogunk dolgozni a társadalommal a környezetért, és együtt boldogulunk az emberiséggel úgy, hogy jó példát mutatunk másoknak”. A Hyundai Motor Group különféle társadalmi felelősségvállalási menedzsment tevékenységeket támogat a széndioxid-semlegesség megvalósítása és a fenntartható jövő megteremtése érdekében a következő generáció, a környezet és a közösségek számára.

A csoport autóipari márkái 2040-re csak zéró széndioxid-kibocsátású elektromos járműveket kívánnak kínálni a főbb piacokon és olyan projekteket támogatnak, amelyek a tengeri ökoszisztémák létrehozását és helyreállítását célozzák, például az árapály-síkság helyreállítását, valamint a tengeri műanyagok begyűjtését és újrahasznosítását. A csoport leányvállalatai azt is tervezik, hogy a munkahelyeken szükséges villamos energiát világszerte 100 százalékban megújuló energiára cserélik.

A Hyundai csoport támogatja az autóalkatrészekkel foglalkozó kis- és középvállalkozások villamosításra való átállását, támogatási programokat működtet az együtt növekedés érdekében és olyan tevékenységeket is folytat, amelyek a jövő generációinak és a kiszolgáltatott csoportoknak kedveznek, olyan kezdeményezéseken keresztül, mint a Hyundai Motor „For Tomorrow” kampánya és A Kia "Greenlight Project".


„Ahhoz, hogy a kihívásokat keressük és a változást elérjük, bíznunk kell magunkban és egymásban” – erősítette meg Chung a kollégák közötti még nagyobb bizalom iránti felhívásában. „Azzal, hogy büszkék vagyunk mindarra a jóra, amit az emberiségért teszünk, remélem, nyíltan kommunikálnak, egymásra támaszkodnak és megerősítik a bizalmat egymás között az újévben."

Chung hangsúlyozta a fiatalabb generáció fontosságát is. „Figyelnünk kell jövőbeli ügyfeleink, különösen a fiatalabb generáció hangjára. Szervezetünket úgy kell felépíteni, hogy a fiatalabb munkavállalók nézetei tükröződjenek a döntéshozatali folyamatban és szorosan kommunikálnunk kell velük, meg kell értenünk gondolataikat és értékeiket."

Chung mindenekelőtt a következőket nyilatkozta: „Én a HMG más vezetőivel együtt példát mutatok, és olyan munkahelyet fogok létrehozni, amely lehetővé teszi alkalmazottaink számára, hogy szabadon dolgozhassanak és tiszteletben, elismerésben részesüljenek. Előmozdítjuk a sokszínűséget, HR-döntéseket és szisztematikus fejlesztéseket fogunk végrehajtani annak érdekében, hogy dinamikus és sokoldalú vállalati kultúrát hozzunk létre és eltávolítsuk a múlt hiányosságait.”

Befejezésül Eui-sun Chung elnök a következőket mondta: „A bizonytalan külső körülmények és a gyorsan változó iparági paradigma közepette a Hyundai csoport közösen folytatja a bizalom kiépítését azáltal, hogy vállalja a kihívásokat és proaktívan változtat, pozitív készséggel és alapos felkészültséggel tegyen egy új ugrást és érje el a fenntartható növekedést. Hadd haladjunk előre ezen az úton együtt a jobb jövőért!”

Forrás: hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei