Indiában is bemutatkozott a Hyundai IONIQ 5

A Hyundai az indiai villamosítási programjának új szakaszába lépett azzal, hogy a Kona után most az IONIQ 5 elektromos modellt is bevezeti a piacra, amely december végétől rendelhető Indiában. 

A 2023-as Új-Delhi Auto Expo keretein belül bemutatkozó Hyundai IONIQ 5 az indiai piacra egy teljesen felszerelt változatban, három külső és egy belső színváltozattal lesz elérhető. Emellett ugyan a világpiacon összkerekes változatban is kapható modell Indiában azonban kizárólag a hátsókerék-meghajtású, nagyakkus „Long Range” változatban lesz kapható. 


Fentieknek megfelelően az India-specifikus IONIQ 5 modellt egy 72,6 kWh kapacitású akkumulátor és egy állandó szinkron motor látja el energiával. Az erőátvitel teljesítménye így 216 lóerő és 350 Nm, amely egy egyfokozatú sebességváltón keresztül jut el a hátsó kerekekhez. Ezzel a teljesítményszinttel a helyi ARAI szabvány szerint a Hyundai IONIQ 5 villanyautó egy feltöltéssel 631 km-t tud megtenni  

A külső dizájn legkarakteresebb elemei közé tartoznak a fényszórók, amelyek mellett a kiszélesedő kerékívek, az erőteljes karaktervonalak és a 20 colos kerekek érdemelnek említést. Az IONIQ 5 hátsó részén a Hyundai egy hatalmas LED fénysávot alakított ki, amelybe a hátsó lámpatesteket integrálták.

Az utastér ismerősnek, ugyanakkor testreszabottnak tűnik. Jelenleg egyetlen másik Hyundai modell sem rendelkezik a formai elemek ilyen kombinációjával. Ezért így egyben azt is először láthatjuk, hogy mire számíthatunk a jövő Hyundai modelljeinek utastér kialakítása és elrendezése tekintetében.

Egy fullextrás modellként az IONIQ 5 Indiában rendelhető változata olyan felszereléseket kapott, mint a digitális klímaberendezés, elektromos ülések, kettős digitális kijelző, ADAS vezetéstámogató rendszerek, hat légzsák, blokkolásgátló, csatlakoztatott autótechnológia és A V2L járműtöltési funkció, amelyet egy, az autó oldalán csatlakoztatott konnektoron keresztül lehet kihasználni.

A Hyundai IONIQ 5 a 2022-ben Indiában is bevezetett Kia EV6 testvérmodelljének számít, ám az utóbbival ellentétben Indiában, a Chennai melletti Hyundai gyárban szerelik össze. A Hyundai egyelőre még nem közölte az IONIQ 5 árait, ám arra lehet számítani, hogy a vételár 4,5 és 5,5 millió rúpia (kb. 20,9 és 25 mFt) között lesz.

A Hyundai Motor India egy különleges eseménnyel tette emlékezetessé az IONIQ 5 indiai bevezetését. Az IONIQ 5 ugyanis a vállalat gurugrami központjából indulva felfedezi India 7 csodáját.  Ezek közé tartozik az Arany Templom, a Tádzs Mahal, a Khajuraho templomok, a Konark Sun Temple, a Hampi, a Gomteshwara szobor és Nalanda ősi romjai. 

„A Hyundai a technológia és az innováció világában vezető szerepet tölt be” – mondta Un-soo Kim, a Hyundai Motor India Ltd. s vezérigazgatója. „Ma a technológia és az építészet zökkenőmentes ötvözésének lehetünk tanúi, amely hosszú utat tett meg az ikonikus csodákkal, amelyek az emberi képzelet erejéről tanúskodnak. A Hyundai szintén fáradhatatlanul dolgozik egy ilyen ikon létrehozásán, amely valóban forradalmasítja az elektromos járművek világát, mint egy örökzöld mérnöki csoda.”

Forrás: hyundai.com/in, carwale.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei