A Hyundai 15 millió autót értékesített Amerikában

A Hyundai Motor America a közelmúltban jelentős mérföldkövet ért el, amikor New York államban eladták a 15 milliomodik járművüket, egy Tucson modellt az Egyesült Államokban. 

A Hyundai még 986-ban lépett be az Egyesült Államok autópiacára egyetlen modelljével, a kiskompakt Excellel. Azóta a Hyundai az ország egyik leggyorsabban növekvő autóipari vállalatává vált és termékpalettáját folyamatosan bővítve jelenleg a Tucson, a Santa Fe, a Palisade, a Santa Cruz, az Elantra, a Sonata stb modelleket értékesíti az Egyesült Államokban. Az elmúlt 11 évben a Hyundai számos elektromos és hibrid járművel bővítette portfólióját, beleértve a Kona EV, az IONIQ 5 és a nemrég bemutatott IONIQ 6 modelleket.

„Nem is tudok jobbat elképzelni a 2022-es év lezárására, mint a 15 milliomodik Hyundai járművünk eladásának megünneplését az Egyesült Államokban” – mondta Randy Parker, a Hyundai Motor America vezérigazgatója. „Az elmúlt 36 év során a Hyundai növelte termékportfólióját, gyártási kapacitását és piaci részesedését, így az idén az ötödik legtöbb autót értékesítő márka lett. Izgatottan várjuk a további növekedést 2023-ban és azt követően – különösen azért, mivel folyamatosan bővítjük elektromos termékcsaládunkat és gyártási képességeinket.”

Ezen jelentős mérföldkő megünneplésére az autót értékesítő West Herr Automotive Group egy csekket is átadott Wende és James Tuskes tulajdonosoknak, amely az újonnan vásárolt Tucson autójuk első éves törlesztőrészletét fedezi. 

„A 15 milliós járműeladási darabszám elérése nem kis teljesítmény és nagyon örülünk, hogy a Hyundai jubileumi vásárlója éppen innen, a New York állambeli Williamsville-ből származik” – mondta Scott Bieler, a West Herr Automotive Group elnöke. „Büszkék vagyunk rá és megragadhatjuk az alkalmat, hogy elismerjük ügyfeleinket és közösségünket és nem is tudnék jobb időszakot arra, hogy a Hyundai család tagjai lehessünk.”

A termékpaletta bővítése mellett a Hyundai az elmúlt 17 évben kiterjesztette gyártási kapacitását is az Egyesült Államokban. Elsőként a Hyundai Motor Manufacturing Alabama (HMMA) üzeme nyitott meg 2005-ben, amely jelenleg körülbelül 3 400 embert foglalkoztat, most pedig a Hyundai Motor Group Metaplant America gyára is a georgiai Bryan megyében épül, amely várhatóan 2025-ben nyílik meg és 8 100 további munkahelyet teremt.

A munkahelyteremtés és az amerikai gazdasághoz való hozzájárulás mellett a Hyundai különféle jótékonysági tevékenységekben vesz részt, amelyek közül leginkább figyelemreméltó az a 200 millió dolláros adománya a Hyundai Hope On Wheels® programon keresztül, amely a gyermekrákkal kapcsolatos kutatások finanszírozását segíti országszerte.

Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei