A Hyundai Robotaxija megkezdte az Uber-fuvarozást Las Vegasban

A Hyundai IONIQ 5 önvezető modelljeit felhasználó szolgáltatás a járműüzemeltetőknél indult, de a Motional és az Uber célja, hogy 2023-ban teljes egészében vezető nélküli utakat kínáljon a nagyközönségnek.

A bostoni székhelyű autonóm járművet üzemeltető Motional és az Uber a múlt év végén bejelentette, hogy megkezdte nyilvános robotaxi szolgáltatását a nevadai Las Vegasban. Ez azt jelenti, hogy az Uber ügyfelei először lesznek képesek teljesen önvezető autonóm utazások lebonyolítására a Motional Hyundai IONIQ 5-alapú robotaxijával. Egyelőre a járművekben még kezelők is ülnek, de a Motional és az Uber célja, hogy 2023-ban teljesen vezető nélküli szolgáltatást kínáljanak a szolgáltatást igénybe vevő lakosság számára.

A Las Vegas-i ügyfelek az Uber alkalmazáson keresztül utazhatnak a Motional robotaxiban, ahol kiválaszthatják az UberX vagy az Uber Comfort Electric opciókat. Ha rendelkezésre áll autonóm jármű az utazás teljesítéséhez, az Uber összekapcsolja az utast a járművel és ajánlatot kap a részvételre, mielőtt az autonóm utat megerősítik és elküldik az autót az ügyfélért.

„Ma a Motional az első olyan autonóm járműveket (AV) üzemeltető cég, amely tisztán elektromos, autonóm utakat hajt végre az Uber-hálózaton a nyilvános ügyfelek részére” – mondta Akshay Jaising, a Motional kereskedelmi értékesítésért felelős alelnöke. „Technológiánk és az Uberrel fennálló együttműködésünk erejének bizonyítéka, hogy ilyen rövid idő alatt el tudtunk jutni a koncepciótól a fogyasztóig. Las Vegas az első a sok város közül, ahol a Motional AV járművei mindennapi közlekedési eszközzé válnak a biztonságos és kényelmes utazást kereső Uber-ügyfelek számára."

A szolgáltatás az első a Motional és az Uber 10 éves kereskedelmi együttműködésének keretében, amely során a Motional 4. szintű autonóm járműveit az Uber-hálózaton az Egyesült Államok nagyobb városaiban személy- és házhozszállításra telepítik. A nyilvános robotaxi szolgáltatás Las Vegas-i elindítását követően a két cég azt tervezi, hogy egy későbbi időpontban azt Los Angelesben is elindítja.

A Las Vegas-i kísérlet néhány hónappal azután veszi kezdetét, hogy a Motional és az Uber lezárta többéves együttműködési tárgyalásait, amely várhatóan az autonóm járművek egyik legnagyobb telepítési hullámát hozza létre egy nagy fuvarozási hálózatban, amely Uber-utasok milliói számára lesz elérhető.

„Nagyon örülünk annak, hogy Las Vegasban együtt tesszük meg ezt a következő lépést és alig várjuk, hogy a továbbiakban is integrálhassuk az autonóm technológiákat az Uber-hálózatba, hogy üzletkörünk bővítése érdekében az ügyfeleink számára további megbízható, megfizethető és könnyed szállítási és kézbesítési lehetőségeket biztosíthassunk" – mondta Noah Zych, az Uber autonóm mobilitási és szállítási globális vezetője.

A bejelentés a Motional és az Uber második autonóm szolgáltatásának idei bevezetése, miután májusban Los Angelesben megkezdődött az autonóm szállítás az Uber Eats ügyfelei számára. Ezzel a Motional az első autonóm járműüzemeltető vállalat, amely szállításokat és utazásokat is végez egy olyan nagy hálózaton, mint az Uber. A Hyundai Motor Group és az Aptiv autonóm jűrműfejlesztő vegyesvállalataként a Motional 2018 óta a Lyft céggel közösen nyilvános robotaxi szolgáltatást is üzemeltet Las Vegasban.

Forrás: insideevs.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei