A Hyundai EV platformja a legmagasabb biztonsági besorolást kapta

A Hyundai csoport bejelentette, hogy a vállalat E-GMP elektromos járműplatformja a legmagasabb biztonsági szintet érte el és minden jelentősebb globális törésteszten a legjobb minősítést érte el.

A Hyundai Motor Group közleménye szerint az IONIQ 5, a Kia EV6 és a Genesis GV60 elnyerte a legmagasabb "Top Safety Pick Plus" (TSP+) minősítést az amerikai Országúti Közlekedésbiztonsági Biztosító Intézet, az IIHS által végzett balesetértékelések során. Az IIHS a világ legigényesebb törésteszt-értékeléseinek elvégzéséről híres, amely idén három, kizárólag a Hyundai Motor Group számára készült elektromos autó törésértékelésének eredményét tette közzé.

A TSP+ minősítést kapott Genesis G80 esetében az alábbi kategóriákban kapta a legmagasabb „jó" értékelést: vezető felöli kis átfedéses, utasoldal felöli kis átfedéses, illetve frontális ütközés, oldalütközés, tetőmerevség és fejtámasz. Ezen túlmenően a frontális ütközést elkerülő rendszer tesztjén "fejlett" vagy magasabb minősítést kapott, a fényszóró értékelésénél pedig "elfogadható" vagy magasabb minősítést kapott. 

A HMG bejelentette, hogy összesen 15 modell, köztük belsőégésű motorral szerelt típusok is megkapták a TSP+ minősítést. A TSP+ minősítést az alábbi modellek érték el: Hyundai Tucson, Palisade, Santa Fe, Nexo, Kia EV6, K5, Stinger és Genesis G90, G80, G70, GV80 és GV70. A Hyundai csoport IONIQ 5 modellje még 2021-ben megkapta a legmagasabb, ötcsillagos értékelést az Euro NCAP értékelése során, majd ezt májusban az EV6, szeptemberben a GV60, idén novemberben pedig az IONIQ 6 követte. 

A HMG közzétett egy filmet is, amely az autógyártó biztonsági fejlesztéseinek történetét mutatja be, kezdve a 2000-es évek végének első generációs platformjától egészen a jelenlegi E-GMP villanyautó platformig. A film 3D animációkból áll és könnyen áttekinthető sorrendben közvetíti a főbb alkatrészek karosszéria-kialakításában bekövetkezett fejlesztéseket.

„Az E-GMP olyan innovatív funkciókkal van felszerelve, mint a világ első multifunkciós gyorstöltő rendszere és a kétirányú V2L, miközben minden erőfeszítést megtettünk a biztonság érdekében, ami az autóplatform alapvető technológiája" – mondta a Hyundai Motor Group illetékese. „Továbbra is arra fogjuk összpontosítani képességeinket, hogy az ügyfelek biztonságát előtérbe helyező filozófia alapján a legjobb termékeket fejlesszük."

Forrás: koreatimes.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei