A Hyundai és a Healthy Seas együttműködése globálissá érett

A Hyundai és a Healthy Seas együttműködése elindította első Európán kívüli közös tisztítási tevékenységét Dél-Koreában, ahol az októberben és novemberben a Ghost Diving Team Korea két tisztítási küldetést hajtott végre Dél-Korea északkeleti részén, Gangwon és Namae tartományokban.

Habár a mélytengeri víz gazdag szervetlen tápanyagokban, amelyek elősegítik a számos tengeri élőlénynek otthont adó tengeri növények növekedését és fejlődését, az elmúlt néhány évben az elhagyott halászfelszerelések és egyéb szemét egyre nagyobb veszélyt jelent a víz alatti ökoszisztémákra. A takarítás során kilenc önkéntes búvár hat merülés után 425 kilogramm szellemhálót és elveszített ketreceket hozott felszínre. A jövőben a Ghost Diving Korea számos önkéntese rendszeresen szervez víz alatti takarításokat.

„Az óceánból eltávolított szellemháló minden darabja eggyel kevesebb veszélyt jelent a tengeri élőlényekre” – mondja Mikos Veronika, a Healthy Seas igazgatója. „Állatok milliói esnek bele ezekbe a halálos csapdákba, ez viszont magához vonzza a nagyobb ragadozókat, amelyek szintén belegabalyodnak és egy halálozási ciklust állandósítanak. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Hyundai Motorral folytatott együttműködésünket Koreára is kiterjesztettük, ahol a tengeri viszonyok gyakran ugyanolyan kihívást jelentenek, mint az Északi-tengeren, ahol munkánk elkezdődött. Ez az esemény fontos mérföldkövet jelentett a Hyundai és a Healthy Seas együttműködésében. Ez már nem kizárólag európai program, ez a folyamatos növekedés – a vállalat fenntarthatósági megközelítésének csupán egy darabja – kihangsúlyozza a Hyundai elkötelezettségét a „Haladás az emberiségért” mellett.

„Ahhoz, hogy a jövendő generációk számára fenntarthatóbb világot biztosíthassunk, az újrahasznosításnak és a tengervédelemnek társadalmunk szükségletévé kell válnia” – tette hozzá Michael Cole, a Hyundai Motor Europe elnök-vezérigazgatója. „A Hyundai Motor and Healthy Seas nagyszerű munkájának a Hyundai szülőhazájának partjaira kiterjesztésével nem csak egy Európán kívüli közösséget támogatunk. amelyben tevékenykedünk, de kivesszük részünket az emberiség jólétének megőrzésében is." 

A Hyundai nemcsak a Healthy Seas tisztítási és oktatási tevékenységeinek szponzora; a vállalat a fenntarthatóbb jövő előmozdításában is aktív, nevezetesen a körkörös gazdaság ösztönzésével. A Healthy Seas alapító partnere, az Aquafil a visszanyert halászhálók nejlon részeit más nejlonhulladékkal együtt ECONYL® fonallá regenerálja. Ezt a regenerált nejlonfonalat új, fenntartható termékek létrehozására használják, mint például az ECONYL® padlószőnyegek, amelyek az IONIQ 5 opcionális tartozékai, míg az IONIQ 6-ban már alapfelszereltségnek számítanak.

2022 márciusában a Hyundai Motor Group bemutatta legújabb irányzatát, amely „A helyes lépés a megfelelő jövőért” nevet kapta. Ez az irányvonal körvonalazza a csoport elkötelezettségét a következő generáció fenntartható jövőjének kialakítása iránt. Mivel a vállalatcsoport hisz abban, hogy a fenntartható jövő a bolygó minden lakójának alapvető joga, a Hyundai továbbra is gondoskodni fog erről a környezetről és valamennyi érdekelt feléről.

A Hyundai „Fejlődés az Emberiségért” márkavíziója értelmében a Hyundai küldetése, hogy közös értéket teremtsen (CSV), magában foglalja a társadalmi hatások skálázását és a fenntartható üzleti ökoszisztéma felépítését. Ebből a küldetésből ihlette a HMC legújabb kezdeményezését: „A Hyundai Folytatja”, amelynek révén a HMC átalakító erőfeszítéseket tesz a fenntartható jövő érdekében. A kezdeményezés három fő területből áll: Folytatni a Földet, Folytatni a Mobilitást és Folytatni a Reményt.

A „Folytatni a Földet” a HMC azon vágyát testesíti meg, hogy továbbra is gondoskodjon a bolygóról, összhangban a Hyundai és a Healthy Seas partnerségével. Ez magában foglalja a törékeny ökoszisztémák helyreállítását, a körforgásos gazdaság ösztönzését, az éghajlatváltozásra való reagálást és a biológiai sokféleség megőrzését.

A HMC az új mobilitás érdekében folytatja az innovációt. A „Folytatni a Mobilitást” pillérből származó technológia és fejlesztések megoldásokat kínálnak a mozgásukban korlátozott vagy távoli területeken élő emberek és ágazatok számára. Továbbfejlesztik továbbá a közlekedésbiztonsági technológiát és a jövőbeli mobilitáshoz igazodó egyéb tevékenységeket.

Az utolsó fő terület a „Folytatni a Reményt”. Az ötlet az, hogy reményt teremtsenek a jövő generációi számára. A HMC ennek érdekében a jövő generációinak oktatásával, a fiatalok bővülésének támogatásával és a tehetségek fejlesztésével kívánja ezt elérni.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei