2022 fontos mérföldkövet jelentett a Hyundai villamosítási törekvéseiben

A 2022-es esztendő mérföldkő volt a Hyundai fenntartható mobilitási megoldások szolgáltatójává válásában, amelyet olyan kiemelt események támogattak, mint az IONIQ 6, valamint a „guruló laborok” bemutatása és további közösségi munkák is segítettek.

A Hyundai elektromos mobilitás terén globális vezető pozícióját megerősítette, amikor az IONIQ 5 modellel elnyerték a 2022-es Világ Év Autója címet – és ez csak egyike annak a több mint 40 díjnak, amelyet tavaly a vállalat elektromos járművekre specializálódott márkája nyert el. Az IONIQ 6, az IONIQ termékcsalád második modellje azonnali elismerést kapott a nemzetközi autóipari és műszaki médiától, amikor júniusban egy Design Workshop rendezvényen bemutatták Londonban, valamint további elismeréseket váltott ki a kulcsfontosságú médiától, akiket a nyár végén az Elektromos Streamliner tesztvezetésére hívták meg a dél-koreai Szöulba.

A Hyundai a fenntarthatóság terén elért vezető szerepét tovább erősítette a Healthy Seas tengervédelmi szervezettel kötött partnerség második éve. 2022-ben a Hyundai és a Healthy Seas visszatért Ithacába, Görögországba egy második nagy tisztítási projektre, amelynek során 18,5 tonna szellemhálót és 5 tonna egyéb tengeri hulladékot gyűjtöttek vissza.

Ezt a Hyundai Motor a Warner Bros. Discoveryvel együttműködve a „Going Circular” című dokumentumfilmje örökítette meg. A dokumentumfilmben a nézők láthatták, hogyan támogatja a Hyundai a fenntarthatóságot a körkörös gazdaságon keresztül, mivel a szellemhálókat összegyűjtik, feldolgozzák és ECONYL® fonallá regenerálják, amelyet az IONIQ 5 és IONIQ 6 gépkocsik padlószőnyegeinek gyártásához használnak fel.

A Hyundai Motor 2022-es N-napján bemutatott RN22e és N Vision 74 „guruló laborok” a vállalat azon törekvését demonstrálták, miszerint vezető szerepet kívánnak betölteni a zéró károsanyag-kibocsátású jövőben. A Hyundai által a jövőbeli sorozatgyártású modelleken alkalmazott fejlett technológiák tesztelésére és hitelesítésére tervezett mindkét modell bepillantást enged a Hyundai N sportmárka nagyteljesítményű villamosítására irányuló törekvésébe.

Az év végén két olyan jövőbeli technológiát is bemutattak, amelyek kulcsszerepet játszhatnak az új energetikai megoldásokban. Elsőként egy a norvég Tromsø távoli, hálózaton kívüli rénszarvasfarm áramellátásával, ami egy IONIQ 5 modellel három napon keresztül biztosítottak, a Hyundai megmutatta, hogy az innovatív Vehicle-to-Load (V2L) technológia hogyan teremthet egyedi élményeket és mindeközben hangsúlyozta az intelligens mobilitási megoldások szolgáltatójaként betöltött vezető szerepét. 

Másodszor, Nicki Shields autós újságíró és elektromos járművek szakértője által bemutatott filmben elmagyarázták, hogy az innovatív Vehicle-to-Grid (V2G) technológia hogyan támogatja a megújuló jövőt azáltal, hogy kihasználja az elektromos járművek akkumulátoraiban tárolt megújuló energiát és csúcsidőben visszatáplálja azt a hálózatba. A videó bemutatja, hogy a V2G hogyan tud döntő támogatást nyújtani a fosszilis tüzelőanyagoktól való eltávolodáshoz és rávilágított arra, hogy a jövő technológiája hogyan tudja megszüntetni a megújuló energia tárolásának hiányosságait és hogyan segítheti a közösségeket a széndioxid-semlegesség elérésében.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei