Kettős Hyundai dobogóval zárult a 2023-as Svéd-rali

A Hyundai Motorsport kettős dobogós helyezést ért el a 2023-as FIA Rali-világbajnokság idei második fordulójaként megrendezett Svéd Ralin, miután verseny közben mindhárom legénység versenyképes teljesítményt nyújtott.

 A „Sebesség Istenei” izgalmas és szórakoztató eseményt hoztak össze, bátorítóan szoros csatákkal és látványos szakaszokkal egybekötve, amelyben a Hyundai i20 N Rally1 Hybrid szárnyalt. A 18 izgalmas szakasz végén Craig Breen és James Fulton lendületesen megszerezte első dobogós helyezését, a második helyre utasítva és megelőzve csapattársukat, Thierry Neuville-t és Martijn Wydaeghe-t.

A belga páros a harmadik helyen teljesítették a szenzációs ralit, elszántan vágtak vissza a kemény nyitónapot követően, amelyen az elsők között voltak kint az úton. Az eredmény Neuville 50. WRC dobogója a Hyundai Motorsport kötelékében a csapat tizedik bajnoki szezonjában.

 Esapekka Lappi és Janne Ferm, akik a hétvége elején még dobogóesélyesek voltak, végül csak a hetedik helyen zárták a versenyt; a legénység szilárdan állt a talajon, miután hét percet veszített a hóban ragadva szombat délután és egy magabiztos Power Stage győzelemmel zárhatták a ralit.

„A WRC élmezőnyében újra harcolni zseniális érzés volt” – mondta Craig Breen. „Sokszor mondtam ezen a hétvégén, hogy hiányzott ez az érzés, de egy nehéz időszak után dobogóval visszatérni valószerűtlen élmény. Emellett ez James első dobogója, ami fantasztikus. Nagyon büszkék lehetünk arra, amit itt Svédországban elértünk. Hatalmas köszönet a csapatnak, hogy bíztak bennünk, és Jamesnek a hibátlan munkájáért.”

„Egy nehéz pénteki nap után, amikor az elsők között voltunk kint az úton, nem számítottam erre a nagyszerű eredményre" – mondta Neuville. „Korlátozott volt a felkészülésünk az eseményre, mivel beteg voltam az esemény előtti teszten, így visszatérve a harmadik hely hihetetlen eredmény. Erős verseny volt ez a csapatunk számára, mindhárom legénység nagyszerű teljesítményt és gyorsaságot mutatott. Mivel Craig és James a második helyen végzett, Esapekka és Janne pedig öt Power Stage pontot szerzett, kiváló pozitívumokkal térhetünk haza erről a versenyhétvégéről."

„Számos pozitívumot lehet említeni erről a hétvégéről” – mondta Lappi. „Jól felkészültünk a ralira és bár az eredmény nem az volt, amit szerettünk volna, a tempó megvolt. A második hely elérhető lett volna ezen a hétvégén, szóval örüljünk ennek, különösen a tegnapiak után. A Power Stage-en a leggyorsabb időt céloztuk meg. Nem hittem, de végül sikerült és szereztünk néhány plusz pontot. Erre kell építenünk Mexikó előtt, még akkor is, ha az egy teljesen más típusú rali lesz." 

„Ez egy nagyszerű módja annak, hogy befejezzük a Svéd-ralit, amely enyhén szólva is eseménydús volt” – mondta Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke. „Csütörtökön trükkösen kezdtünk, de aztán péntektől nagy lendületet vettünk. A 18-ból 10 szakaszgyőzelmet értünk e, a csapatunk, az autónk és a legénységeink nagyon versenyképesek voltak. Sajnos a fordulópont a szombati 13. szakasz volt, ahol egy olyan incidens miatt vesztettük el a dobogó esélyét, ami szintén lelassította Craig-et. Zseniális volt a Power Stage-en látni, hogy a tervünk kibontakozik úgy, hogy megszerezték a maximális pontszámot. Ugyanakkor lehetőségünk nyílt arra, hogy megpróbáljuk feljebb tolni Thierry-t a tabellán. Ezt a stratégiát támogattuk azzal, hogy Craig büntetést büntetését választottuk. Nem úgy sikerült, ahogy elterveztük; a Sebesség Istenei másként döntöttek és ezt maximálisan tiszteletben tartjuk. Még mindig mosolyogunk mindannyian, beleértve Thierry-t is, aki fantasztikusan tért vissza. Sokáig a hátsó sorban állt a kezdetektől bizonyos okok miatt, így a dobogós helyezése egy nagyszerű esemény számára. Craig egész hétvégén mega volt, ami nemcsak a sebességét és a teljesítményét, de a csapathelyzet megértéséhez való hozzáállását is illeti. Összességében egy nagyszerű csapateredmény jött össze." 

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei