Előzetes képeken a vadonatúj Hyundai Accent

A Hyundai megfizethető árfekvésű kompakt limuzinjaként az Accent legújabb generációja olyan futurisztikus megjelenést kap, amelyet a nagyobb modellektől örököl meg. 

A Hyundai Európában már több mint egy évtizede száműzte az Accent típusát, nagyjából abban az időben, amikor helyére megérkezett az i30 stratégiai modell. Nemrég a típust már Észak-Amerikából is kivezették, ám olyan piacokon, mint India, vagy épp Dél-Amerika, továbbra is nagy kereslet mutatkozik a jutányos áron kínált limuzinokra. Ezért aztán a Hyundai ezekre a piacokra gondolva az Accent folyamatos fejlesztése mellett döntött.

A Hyundai indiai márkaképviselete most előzetesként sejtelmes fotórészleteket és információkat tett közzé a helyi piacon Vernaként forgalmazott kisautó legújabb hatodik generációjáról, amely hamarosan elérhetővé válik Indiában. A benzinmotoros limuzin elődjéhez képest sokkal előkelőbb megjelenést és technológiát kap, amelyet eddig nagyobb Hyundai modelleknél láthattunk. 

A sötétbe burkolózó előzetes képeken egy elegáns limuzint látunk, amely stíluselemeit a nagyobb testvérmodellektől kölcsönözve az „Érzéki Sportosság” formanyelvét alkalmazza. Elöl osztott fényszórók jelennek meg, köztük a Hyundai modellekre jellemző teljes szélességben végigfutó LED-sáv mutatkozik, az Elantrához hasonló hűtőmaszkkal együtt. Profilból az ablakvonal, a hátsó rész, illetve a hátsó sárvédők éles vonalai is leginkább a Hyundai nagyobb Elantra modelljét juttathatják eszünkbe. A hátsó rész modern LED lámpákat kapott, ahol a „Verna” felirat teljes szélességben húzódik.

Az új Hyundai Verna belső terét egyelőre még nem mutatták meg, még látványtervként sem. A helyi média szerint azonban az új autóban digitális műszercsoport és nagyméretű infotainment érintőképernyő, valamint egyéb finomságok, köztük szellőztetett első ülések, napfénytető, automata klímaberendezés és számos ADAS vezetéstámogató rendszer és rendelkezésre áll majd, amellyel az első lesz a régió kompakt limuzin szegmensében.

A Hyundai már azt is megerősítette, hogy az új Verna kizárólag benzinüzemű változatokban lesz elérhető és az előző generáció dízel opcióját megszüntetik. Az új motorkínálat egy szívó 1.5 literes, hengerenkénti befecskendezéses (MPi) és egy erősebb turbófeltöltős 1.5 literes T-GDi erőforrást fog tartalmazni, amely az E20-as üzemanyaggal is kompatibilis lesz. A vállalat a motorok teljesítményszintjét egyelőre nem közölte, de a várakozások szerint a szívóbenzines 115, turbós változat pedig 158 lóerős teljesítményre lesz képes. 

Az indiai Hyundai kereskedések máris megkezdték az előrendelések fogadását az új Verna modellre azzal az ígérettel, hogy a piaci bevezetés valamikor 2023. április-májusa körülre várható. Az új Hyundai Verna olyan riválisokkal néz szembe Indiában, mint a VW Virtus, a Skoda Slavia, a Honda City vagy a Suzuki-Maruti Ciaz. 

Forrás: carscoops.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei