A Hyundai elbocsátja orosz dolgozóit

 

A Hyundai Motor szentpétervári autógyártó leányvállalata 2023. január 16. és február 27. között elbocsátási programot hajt végre oroszországi dolgozóival.

A Hyundai vállalat szentpétervári üzemének működését, amely korábban évi 200 ezer Hyundai és Kia járművet gyártott, az ukrajnai háború kitörése után, 2022 márciusában felfüggesztették. Az üzemben egykor 2 500 alkalmazott dolgozott, ám a leállás óta a dolgozók 90 százaléka szabadságon van. 

A most bejelentett leállást követően senki sem tudhatja, hogy valaha újranyitják-e az üzemet. A koreai autógyártó közel 2 200 dolgozó elbocsátását tervezi. Az elbocsátásoktól eltekintve azonban a Hyundai Motor Group várhatóan továbbra is nagy erőfeszítéseket tesz az orosz gyár újjáélesztésére. A Hyundai Motor orosz leányvállalata várhatóan aktívan fog tárgyalni a helyi hatóságokkal az üzem működésének újraindításáról.

„Jelenleg a szentpétervári gyárban csak a már eladott járművek karbantartásához és javításához szükséges alkatrészek előállítása folyik” – mondta a Hyundai Motor oroszországi leányvállalatának egyik vezetője egy közelmúltbeli nyilvános rendezvényen. „A gyártás újraindításához azonban megoldásokat keresünk az orosz Ipari és Kereskedelmi Minisztériummal és a szentpétervári városvezetéssel.”

Helyi sajtóorgánumok szerint azonban a szentpétervári munkaügyi és foglalkoztatási bizottság legalább január végéig meghosszabbítja a Hyundai Motor gyárának felfüggesztését. Egyes szakértők azt is feltételezik, hogy a Hyundai Motor továbbadhatja azon szentpétervári gyárát, amelyet még 2020-ban vett át a General Motors-tól. A Hyundai kazahsztáni partnere, az Astana Motors köztudottan érdeklődik az üzem megvásárlása iránt.

Az oroszországi gyár leállásától eltekintve a Hyundai Motor online és offline csatornákon keresztül továbbra is értékesíti modelljeit Oroszországban. Jelenleg a Tucson, a Palisade és a Santa Fe típusokat olyan nagy orosz városokban árulják, mint például Moszkva.

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei