A Hyundai üzemanyagcellás rendszere hajtja az Enginius teherautóit

A Hyundai Motor Group saját üzemanyagcellás rendszer-márkája, a HTWO együttműködési megállapodást kötött az Enginius vállalattal, amelynek keretében üzemanyagcellás rendszereket szállít hidrogénüzemű haszongépjárművek tömeggyártásához. 

Az európai kukásautó-piac kulcsszereplőjével, a FAUN Grouphoz tartozó Enginius vállalattal létrejött együttműködés révén a HTWO tovább gyorsítja üzemanyagcellás rendszerekkel kapcsolatos üzletágának fejlődését. 

Az együttműködés keretében a HTWO 90 kW-os üzemanyagcellás rendszerét az Enginus alvázzal párosítják, hogy zéróemissziós teljesítményt biztosítsanak a hulladékgyűjtő teherautók és a városon belüli áruszállításra szánt közepes terhelhetőségű teherautók számára. A HTWO üzemanyagcellás elektromos jármű (FCEV) technológiája a Hyundai Nexo modellen keresztül jól megalapozottnak tekinthető, amelyből több mint 30 ezer darabot értékesítettek világszerte.

Az Enginius Európa első olyan teherautó-gyártója, amely rendelkezik az üzemanyagcellás járművekre vonatkozó EU-típusjóváhagyással. A vállalat már 60 darab BLUEPOWER hulladékgyűjtő teherautót szállított Európa-szerte a hulladékkezelő cégeknek. Az Enginius által az IAA Transportation 2022 kiállításon bemutatott CITYPOWER közepes terhelhetőségű teherautó 2024-ben a HTWO üzemanyagcellás rendszerével kerül felszerelésre tesztelés céljából, a sorozatgyártás pedig a tervek szerint ezt követően 2025-ben indul.

„Az Enginius vállalattal kötött stratégiai együttműködés újabb jelentős mérföldkövet jelent a HTWO küldetésében, miszerint megszabadítsa az emberiséget a fosszilis tüzelőanyagoktól való függés alól a haszongépjárművek piacán” – mondta Taewon Lim, a Hyundai Motor Group Hidrogén- és Üzemanyagcellás Üzleti Központjának ügyvezető alelnöke. „Ez az első olyan alkalom, hogy üzemanyagcellás rendszerünket egy másik gyártó számára nagy tételben szállítjuk. Az Enginius kezdetben több mint 1 100 darab üzemanyagcellás teherautóból álló flottája a Hyundai üzemanyagcellás-rendszerek üzletágának jelentős bővítését jelenti majd." 

„Nagyon örülök annak, hogy együttműködést köthettünk a Hyundai Motor Grouppal, az üzemanyagcellás technológia bizonyított szakértőjével" – mondta Patrick Hermanspann, a Faun Group vezérigazgatója. „Ügyfeleink profitálni fognak közös know-how-nkból, és ez az együttműködés lendületet ad a széndioxid-semleges kereskedelmi teherszállításnak" – tette hozzá Thorsten Baumeister, az Enginius teherautó-részlegének vezérigazgatója.

Az együttműködés révén a két partner közép- és hosszú távon további együttműködésre számít a haszongépjárművek környezetbarát hajtáslánc-megoldásai terén.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei