A Hyundai új gyárat nyitott Vietnamban

A Hyundai Motorhelyi partnerével közösen egy vadonatúj, 100 ezer darabos éves kapacitású üzemet nyitott Vietnamban, ahol az új létesítménnyel kívánják fenntartani piacvezető pozíciójukat. 

A Hyundai Motor összesen nagyjából 70 ezer új járművet adott el Vietnamban 2021-ben, megelőzve ezzel nagy riválisát, a Toyotát is. A dél-koreai autógyártó és a vietnami Thanh Cong Group konszern közös vállalata most egy hatalmas vadonatúj gyárat nyitott Vietnam északi részén az eddigi termelés bővítésére és a piac első helyének megtartása érdekében.

A vietnami Ninh Binh tartományban található üzem éves termelési kapacitása 100 ezer darab. A meglévő létesítményekkel együtt a vegyes vállalat termelési kapacitása 2025-re várhatóan eléri a 180 ezer darabos szintet. Az új üzemben a helyi piac mellett a régió más országaiba történő exportra is készülnek majd autók. A vegyesvállalat beruházásai a körülbelül 50 hektáros, tesztpályát is tartalmazó üzembe eléri a 129 millió dollárt.

Az új létesítmény megnyitó ünnepségén a Thanh Cong konszern elnöke, Nguyen Anh Tuan azt mondta: „A legújabb technológiát Dél-Koreából vettük át, így itt kiváló minőségű, környezetbarát járműveket fogunk készíteni."

A Hyundai Accent mellett az új generációs Elantra egyike azoknak a Hyundai modelleknek, amelyeket a Hyundai Thanh Cong Vietnam No. 2 gyárában szerelnek össze, és a Gian Khau ipari parkban épült fel. A gyár összesen több mint 50 hektáros területéből az üzem területe 87 ezer négyzetméter, míg a tesztpálya pedig nagyjából 1,5 km hosszú. 

Az üzem az autógyártás teljes ciklusát lefedi, azaz az acéllemezekből a présüzem a Hyundai Rotem vállalat présgépei alakítják ki a karosszériaelemek formáit, majd a hegesztőcsarnokban lévő Hyundai Robotics robotkarok az adott modellnek megfelelő elemeket illesztik össze. A fényezőüzem berendezéseit a KOTEC Korea vállalat állította össze, ahol a Hyundai szerint a robotok alkalmazása segít a legmagasabb festékminőség biztosításában, miközben akár 60 százalékkal is csökkentheti az anyagfelhasználást és ezzel csökkenti a környezeti károsanyag-kibocsátást is.  

A végszereldében történő összeszerelést követően minden Hyundai Accent és Elantra a kiszállítás előtt az ellenőrző sorra kerül. Itt az automata rendszer ellenőrzi a kerékállást, a lámpákat, a forgási sebességet, a féket, stb. Minden járművet gyors és pontos QR kóddal azonosítanak. A járműellenőrző sor a legnagyobb pontossággal képes észlelni és javítani a hibákat.

Az utolsó szakaszban minden, a gyártósorról legördülő Hyundai modellt a gyár területén épített 1,5 km-es tesztpályán tesztelik. A tesztpálya számos különböző terepet tartalmaz, mint például rámpák, csúszós utak, kavicsos pálya, ívek, egyenes gyorsító szakasz, stb. Az ellenőrzési és értékelési folyamat befejezése után az autókat becsomagolják és előkészítik a szállításra.

A Hyundai 2009-ben lépett be a vietnami piacra a Thanh Cong Group konszernnel közösen. A Vietnami Autógyártók Szövetségének (VAMA) adatai szerint 2021-ben körülbelül 304 ezer új autót adtak el az országban, ami 2,5 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A becslések szerint az országban összesen több mint 400 ezerautót értékesítettek, beleértve a Hyundait is, amely nem tagja a VAMA-nak.

Forrás: asia.nikkei.comthanhnien.vn

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei