A Hyundai Izraelbe viszi üzemanyagcellás teherautóját

A Hyundai Motor bejelentette, hogy nagy teherbírású, hidrogénüzemű Xcient Fuel Cell teherautójával belép Izrael piacára, amely ezzel az első olyan közel-keleti piaccá válik, ahol a vállalat hidrogén-értékláncot hoz létre a régióban.

A Hyundai Motor a Colmobil izraeli ügynöksége, a hidrogéngyártó Bazan és a hidrogén-töltőállomást üzemeltető Sonol közötti együttműködés részeként három darab Xcient Fuel Cell teherautót szállított Izraelnek azért, hogy egy hidrogén értékláncot hozzanak létre az országban. A három nehéz tehergépkocsit a Colmobil, a Bazan és a Sonol cégek részére fogják átadni és 2023 első negyedévében helyezik üzembe. A bemutató eseményre Tel-Avivban került sor, amelyen részt vett Shmuel Harlap, a Colmobil elnöke, Asaf Almagor, a Bazan vezérigazgatója és Nir Galili, a Sonol vezérigazgatója.

A Közel-Keleten az első kereskedelmi forgalomban használt jármű egy 4x2-es Xcient Fuel Cell teherautó lesz, amelyet a Colmobilnak szállítottak, 180 kW-os hidrogén üzemanyagcellás rendszerrel, amely egy feltöltéssel több, mint 400 km-t képes megtenni. A Colmobil alkatrészeinek beszerzésére szolgál majd, amihez napi körülbelül 330 kilométert kell megtennie.

A Hyundai Motor azt tervezi, hogy felgyorsítja a hidrogén értéklánc kiépítését Izraelben. A terv összhangban van Izrael 2021-ben frissített nemzeti törekvésével (NDC), amely kötelezettséget vállal arra, hogy a 2015-ös kibocsátási szinthez képest 2030-ig 27 százalékkal, 2050-re pedig 85 százalékkal csökkenti nemzeti üvegházhatású gázkibocsátását.

„Nagyon örülünk annak, hogy támogathatjuk az izraeli kormány szilárd elkötelezettségét a fenntartható jövő hidrogénüzemű, nagy teherbírású Xcient Fuel Cell teherautójának segítségével történő építése iránt” – mondta Mark Freymueller, a Hyundai Motor vezető alelnöke és haszongépjármű-üzleti innovációért felelős vezetője. „Az ország kulcsszereplőivel szoros együttműködésben az első hidrogén-infrastruktúra létrehozása Izraelben jelentős mérföldkő egy fenntartható hidrogén-értéklánc kiépítésére tett erőfeszítéseinkben szerte a világon. Biztosak vagyunk abban, hogy üzemanyagcellás teherautóink jelentősen hozzájárulnak majd Izrael energiaátállásának felgyorsításához." 

Az Xcient Fuel Cell a világ első szériagyártású, nagy teljesítményű, hidrogénnel működő elektromos teherautója, amelyet jelenleg tényleges kereskedelmi forgalomban használnak Németországban, Svájcban, Koreában és Új-Zélandon. A 2020 októbere óta Svájcban üzemelő 47 darab teherautó több mint 5 millió km-es összesített futásteljesítményt ért el idén októberig, ami bizonyítja a teherautó megbízhatóságát. Ezenkívül a Hyundai Motor a jövő év harmadik negyedévében öt Xcient üzemanyagcellás teherautót szállít a 2021-es TAG program és 30 darabot a NorCAL ZERO projektek keretében az Egyesült Államokba.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei