A Hyundai közelségérzékelő kijelző-technológiát fejleszt

A Hyundaihoz tartozó Mobis leányvállalat által fejlesztett infravörös közelségérzékelők és a gesztusérzékelés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen ujjközelítéssel válasszon a menüben, miközben észlelési algoritmus és az automatikus monitorkalibráció növeli a pontosságot. 

A Hyundai Mobis egy olyan új technológia kifejlesztését jelentette be, amely lehetővé teszi a gyakran használt menük pusztán a kéz kijelző közelében mozgatásával történő megnyitását, valamint egy mozdulattal vagy érintéssel kiválaszthatja a kívánt menüpontot. Ez várhatóan elősegíti a biztonságos vezetést azáltal, hogy megakadályozza a figyelem megosztását, lehetővé téve a járműbe épített infotainment rendszer kényelmesebb használatát.

A Hyundai Mobis Gyors Menüválasztó (Quick Menu Selection) a világ első közelségérzékelővel felszerelt előugró kijelzője. A járműben lévő kijelzők Menu Pre-Information technológiaként is ismert közelségérzékelőt tartalmaznak, amely minimalizálja a nehézkes képernyőkezeléseket, lehetővé téve a felhasználó számára, hogy könnyedén válassza ki a gyakran használt menüket.

Amikor a felhasználó kezei a képernyő közelébe kerülnek, a Gyors Menüválasztó automatikusan megnyitja azokat felugró menüket, amelyeket gyakran használnak. Ha a kezelő kezét a képernyőhöz közel teszi, azzal aktiválja a kijelzőbe integrált közelségérzékelőt. A felhasználók egy egyszerű mozdulattal is elérhetik a kívánt menüket.

A Hyundai Mobis hangsúlyozza, hogy ezeket a technológiákat a vezetés kényelmének és biztonságának fokozása érdekében fejlesztette ki. Ez az első olyan eset a világon, amikor ehhez infravörös (IR) érzékelőket alkalmaznak, amelyeket számos termékben a járműben lévő pozícióérzékelésre széles körben alkalmaznak.

A Hyundai Mobis Gyors Menüválasztó a szükséges érzékelők számának minimalizálása érdekében időkülönbség-fényérzékelő technológiát alkalmaz és automatikus kalibrációs (monitorkalibrációs) technológiája olyan észlelési algoritmuson alapul, amely javítja a kézmozdulatok és a mozgás irányának észlelését. A felhasználók számára intuitívabb és egyszerűbb működés érdekében a Gyors Menüválasztó funkciót érzékeny UX és UI megoldásokkal is kombinálják, amelyek érzékelik az objektumok távolságát és helyzetét.

A továbbfejlesztett gesztusrendszeren alapuló jelentősen leegyszerűsíti az érintőképernyő többszöri megérintésének bosszantó kezelési folyamatát. Míg korábban az érintőképernyős kijelzők nem tudták érzékelni a felhasználó szándékát, mielőtt a felhasználó a kívánt menüre koppintott volna, addig ez az új Gyors Menüválasztó lehetővé teszi a mozgás irányától és a kéz helyzetétől függően a különböző felhasználói forgatókönyvek interfészeinek alkalmazását.

A Hyundai Mobis szerint "keményen dolgoznak egy olyan infotainment portfólió kialakításán, amely számos módon használható járművekben, a Gyors Menüválasztó pedig ezen törekvés kiterjesztéseként kerül kifejlesztésre." A vállalat a különféle interfész- és dizájnelem-technológiákat közelíti egymáshoz és alkalmazza azokat az autóipari belső és külső eszközökben. Kivételes szoftvertechnológiájára építve, amely képes rugalmasan reagálni a különböző piaci igényekre, a Hyundai Mobis olyan hatékony, stabil hardverképességeket biztosított, amelyek versenyelőnyt biztosítanak a vállalatnak az infotainment rendszerek területén a versenytársakkal szemben.

A múlt hónapban a Hyundai Mobis a Luxoft multinacionális szoftvercéggel együttműködve bemutatta a következő generációs infotainment platformját a Volkswagen által szervezett Nemzetközi Beszállítói Vásáron (IZB). A két vállalat által közösen kifejlesztett Mobis Infotainment System (MIS) egy olyan jövőbeli platform, amely hat képernyőt vezérel, amelyek egy digitális műszeregységből, AR-HUD-ból, a központi kijelzőből (CSD) és három utaskijelzőből állnak össze. Az MIS-t úgy tervezték, hogy felhasználóbarát szolgáltatásokat, például virtuális asszisztenst és személyre szabott, mesterséges intelligencián alapuló tartalmat nyújtson.

A jövőben a Hyundai Mobis azt tervezi, hogy internalizálja és továbbfejleszti kutatás-fejlesztési technológiáit, miközben versenyképessége erősítése érdekében szoftverpartnerségeket épít ki a globális autógyártókkal.

Forrás: mobis.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei