Friss dizájnnal és új funkciókkal megérkezett az új Hyundai i10

A Hyundai Motor bemutatta az új i10-et, amely továbbfejlesztett és felfrissített, hagyományos mellett továbbra is sportos N Line kivitelben érhető el, amelyet a Hyundai nagyteljesítményű N modelljei ihlettek.

A Hyundai Motor emellett olyan fejlett kapcsolódási funkciókkal, kényelmi elemekkel és technológiákkal is bővítette az i10 ellátmányát, amelyek általában csak a magasabb szegmensekben érhetőek el. Ez a progresszív lépés saját kategóriájában még versenyképesebbé teszi a modellt.

A 2019-ben bemutatott eredeti i10-hez képest az új i10 külső és belső formai frissítésen esett át. A modell az alacsony tetőnek és a hosszú tengelytávnak köszönhetően sportosabb, merészebb kiállással büszkélkedhet. Az új modell összesen kilenc külső színárnyalatban lesz elérhető – ebből kettő új: a Lumen Grey, egy világosszürke színű gyöngyházfényezéssel, valamint a Meta Blue kékes-lila színű tükröződésekkel és gyöngyházfényezéssel – valamint fekete, kéttónusú tetővel.

A fényszórók belső részét, valamint a jellegzetes első és a hátsó LED fényeket újratervezték. Az elülső LED nappali menetfényeket a sportosan széles első hűtőrácsba integrálták, amely új méhsejt-hálós kialakítással rendelkezik. Ezenkívül a hátsó LED fénnyel kombinált lámpák „H” betűt jelenítenek meg a csomagtérajtó vízszintes karaktervonalában. A modell új formatervezésű 15 colos könnyűfém keréktárcsákkal is rendelkezik.

Az új i10 belső terében kék hangulatfényekkel látták el az első üléseken. Az új színcsomag, a Purple Csomag a játékosság érzetét keveri az autó sportos külső megjelenéséhez. Az autóban skótkockás szövetülések is helyet kaptak függőleges lila díszítőcsíkokkal, ami lila színű varrásokat és szellőzőnyílásokat is magában foglal. A műszerfalon és a központi konzol alján is látható lila fényű szürke felületek extra stílussal ruházzák fel az autót. 

Az i10 N Line változata a motorsport által ihletett formatervezési jellemzőkkel rendelkezik, beleértve az egyedi lökhárítókat, betéteket és vörös árnyalatokat. Az ülések háttámláját háromszoros vörös vonalvezetésű anyag díszíti, valamint a modellhez új, 16 colos könnyűfém keréktárcsák is járnak.

A zökkenőmentes kapcsolódási funkciók nemcsak technológiailag teszik fejlettebbé az új i10-et, hanem egyben kényelmesebbé is teszik a vezetési élményt. A modell új technológiái közé tartozik a szabványos 4,2 colos LCD műszeregység, az USB Type-C csatlakozók elöl és hátul, a második generációs 4G hálózaton alapuló eCall segélyhívó rendszer, valamint az Over The Air (OTA) térképfrissítések lehetősége. A modell azonban továbbra is konzisztens a 8 colos érintőkijelzővel, az Audio Video Navigációval (AVN), a vezeték nélküli Apple CarPlay és Android Auto kapcsolódással, a vezeték nélküli mobitöltővel, valamint a Bluelink® telematika legújabb változatával.

A modell már alapfelszereltségében több Hyundai SmartSense biztonsági funkcióval is rendelkezik. A Frontális Ütközésmegelőző Rendszer (FCA) a „Város”, „Városközi” és „Gyalogos” funkciók mellett szintén kibővült a „Kerékpáros” funkcióval. Az FCA segít észlelni és elkerülni a lehetséges ütközéseket az akadályokkal. A Sávkövető rendszer (LFA) a kormányvezérlés segítségével segíti az autót az aktuális haladási sávban maradni. A Hátsó Utasfigyelmeztető rendszer (ROA) egy üzenettel figyelmezteti a vezetőt, ha a hátsó ajtót menet közben kinyitották és megakadályozza, hogy a hátsó ülésen bárki vagy bármi ottmaradjon.

Az új i10 továbbra is praktikus választás az európai sofőrök számára. A progresszív modell az A-szegmensben szokatlan módon elektromosan behajtható tükrökkel is rendelkezhet. Elődjéhez hasonlóan pedig felhajtott ülésekkel 252 literes, lehajtott ülésekkel pedig 1050 literes, kétszintes csomagtartót, egy kézzel lehajtható hátsó ülést és tolatókamerát is kínál.

Az új i10 gyártását a tervek szerint 2023 áprilisában kezdik meg a Hyundai törökországi Izmitben található gyártóüzemében. Az első darabok várhatóan az év második felében érkeznek meg az európai kereskedőkhöz.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei