A Hyundai csoport Brazíliában bővíti lehetőségeit

A Hyundai Motor Group vezetője, Euisun Chung nemrég Brazíliába látogatott és Luiz Inácio Lula da Silvával, az ország elnökével találkozva vitatták meg a további együttműködés lehetőségeit.

Chung elnök először megköszönte a brazil kormánynak a Hyundai Motor brazil gyára iránti folyamatos érdeklődését és támogatását, illetve az alkalmazottak és a környező közösségek javára különféle kezdeményezéseket vezetett be az üzemben.

„A Hyundai Motor Group nemcsak autókat kíván értékesíteni, hanem Brazíliával együtt szeretne növekedni is” – mondta Chung. „Különféle társadalmi tevékenységeket folytatunk a brazil közösség érdekében, beleértve az ingyenes fogászati kezeléseket és az erdőfelújítási programokat. A Hyundai további beruházásokat ígér különböző területeken, hogy a továbbiakban is hozzájáruljon a brazil gazdasághoz a partnereinkkel együtt." 

„Egy stabil, jövőképpel rendelkező ország több befektetést is kap” – tette hozzá Lula elnök. „Fogadtam a Hyundai Motor Group ügyvezető elnökét, Eui-sun Chung urat, aki bejelentette, hogy a csoport 2032-ig több mint 1,1 milliárd dollárt tervez befektetni a technológiába és a zöld hidrogénbe. Egy újabb nagyszerű vállalat, amely hazánkban fejleszt.”

A Hyundai Motor brazil gyára az alkalmazott-az-első filozófiájával megkapta a Jó Munkahlye Tanúsítványát, amelyet a São Paulo-i Foglalkoztatási és Munkaügyi Kapcsolatok Titkársága (SERT) ítélt oda.

A Chung elnök a következőket mondta: „Jól ismerjük a brazil kormány erőfeszítéseit a kutatás-fejlesztés terén, valamint a környezetbarát energiaforrások iparban történő alkalmazását. A Hyundai Motor Group aktívan hozzájárul a brazíliai hidrogén-infrastruktúrához és mobilitási szektorhoz.” – mondta Chung a brazil kormányzat széndioxid-mentesítési politikájával kapcsolatban, majd hozzátette: „A Hyundai Motor Group egy gyors villamosítási stratégiát szorgalmaz, amely magában foglalja az elektromos és hidrogénüzemű járműveket a zéró széndioxid-kibocsátás elérése érdekében, a hidrogénenergia pedig az éghajlatváltozásra való reagálás kulcsfontosságú eszköze, és fontos erőforrás a villamosítás kiegészítéséhez." 

Chung elnök ismertette a Fejlett Légimobilitást (AAM) is, amelyben a Hyundai csoport a jövőbeni mobilitási vezető szerep biztosítása érdekében piacának bővítésére és technológiai versenyképességének biztosítására törekszik, valamint a Kis Moduláris Reaktor (SMR) reaktorról is beszélt, amelynek stabil áramforrásként fejlesztését a Hyundai csoport felgyorsítja.

A Hyundai Motor Group arra törekszik, hogy villanyautó-márkaként megszilárdítsa vezető pozícióját a brazil piacon, ahol a környezetbarát mobilitásért folytatott verseny a jövőben erősödni fog, miközben aktívan nyomonköveti a növekedési lehetőségeket, például üzleti lehetőségeket keres a csoport fejlett hidrogéntechnológiája révén.

Ezenkívül piacra kívánják dobni a Kia EV5 villanyautót, amely a tervek szerint idén sorozatgyártásra kerül, amely mellett tovább bővítik brazil villamosítási kínálatukat. A Green Mobility Innovation Programra adott válaszként a vállalat egy kifejezetten Brazíliára optimalizált hibrid FFV1 (Flexible Fuel Vehicle) hajtásláncot is kifejleszt.

A Hyundai csoport emellett aktívan törekszik az üzleti lehetőségek bővítésére a vállalatcsoport fejlett hidrogéntechnológiájának felhasználásával, és a régióban a megújuló energia piacán vezető Brazíliára összpontosítva kiterjeszti globális hidrogénhálózatát Latin-Amerikára is. A csoport új üzletágak felfedezését tervezi, mint például a hidrogénüzemű haszongépjárművek új piacainak feltérképezését és az üzemanyagcellás rendszerek biztosítását, miközben megerősíti együttműködési hálózatait a Hyundai Motor Group leányvállalatai között azért, hogy hidrogén ökoszisztémát hozzon létre és új, hidrogént hasznosító üzletágakat hozzon létre Brazíliában és Latin-Amerikában. Ezen célok érdekében tavaly létrehoztak egy latin-amerikai hidrogénüzletággal foglalkozó szervezetet Brazíliában, amely aktívan kutatja a hidrogénpiac lehetőségeit.

A csoport a globális hidrogénmobilitási ökoszisztéma élén áll azáltal, hogy folytatja különféle technológiáinak fejlesztését és a hidrogén értékláncának teljes szakaszában folyamatos beruházásokat. A 2024-es CES-en a Hyundai bemutatta a hidrogénüzemű, szoftvervezérelt átalakulásról a mobilitási alkalmazásokon túl az „Ease Every Way” témakörű vízióját.

A Hyundai csoport társadalmi felelősségvállalási tevékenységet is végez a brazil közösségben. A vállalat 10 éve működteti a Sorisso Cidadao programot, amely több mint 70 ezer gyermeknek és biztonsági tisztviselőnek nyújt ingyenes fogászati szolgáltatásokat Piracicaba városában. A csoport természettudományi és kódolási órákat is tart a piracicabai állami iskolák diákjai számára. Emellett a Hyundai az IONIQ Forest Campaign keretein belül a helyi intézményekkel, köztük a São Paulo Egyetemmel közös kutatásokat folytat a trópusi esőerdők megőrzése érdekében.

Forrás: hyundai.com

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei