A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai Motor bemutatta a formailag és műszakilag is továbbfejlesztett új i30 családját, amely kompakt ötajtós, Fastback és kombiként, valamint a sportos megjelenésű N Line változatban továbbra is elérhető a vásárlók számára.

Az új Hyundai i30 megérkezett, amelyet a formai frissítés mellett fejlett csatlakozási technológiákkal és kényelmi funkciókkal láttak el. Ez nemcsak versenyképesebbé teszi az i30 modellt a saját kategóriájában, hanem többletértéket is kínál az ügyfelek számára. A 2007-ben elsőként piacra dobott i30 jelenleg immár a harmadik generációnál tart. A megújult külső és belső megjelenéssel az új generáció merészebb dizájnnal egészíti ki eddigi formavilágát.

A külső azonnal felismerhető a jól megkülönböztethető frontrészéről és az elegáns hátsó traktusról. Elöl a hűtőrács mintázata, a rendszám alatti lökhárító betét, valamint a ködlámpák házai újratervezésre kerültek, miközben a kompakt és a kombi karosszériák hátsó részén a lökhárító krómozott betétje szögletesebb megjelenést kaptak. A korábban opcionális LED fényszórók és hátsó lámpák most már az alapfelszereltség részeként szerepelnek az i30 kínálatában. A modell új formatervezésű 16 colos könnyűfém keréktárcsával is gyarapodott. Az összesen 12 féle színárnyalatban rendelhető új i30 fényezéspalettáján 7 új szín közül lehet választani.  

A formák frissítése az utastérben is folytatódik. A műszerfalra speciális festék került azért, hogy kellemesebb és simább tapintású legyen, a központi alagutat pedig fényes feketére festették. A fekete belső négyféle modern üléskárpittal párosítható: a vevő szövet, szövet és bőr, bőrkárpit, valamint textil velúr és bőr közül választhat. Három új ülésminta is friss benyomást kelt, így a szövet belsővel és a textil-bőr belsővel rendelkező változatok a háttámla vízszintes vonalakból álló mintázatával rendelkezik.

A frissítéshez az i30 N Line még sportosabb esztétikai elemeket kapott. Ez leginkább a hűtőmaszk merészebb rácshálóin érhető tetten, míg a belső teret három vízszintes vörös vonal díszíti a bőr és textil velúr változatokon. Miután teljesen fekete lett, az i30 N Line első lökhárítója oldalsó nyílásainak betétjeit sötét színű fém díszítéssel látták el, valamint az új oldalszoknya sötét fém betéttel érkezik. A vásárlók az új, 17 és 18 colos N Line könnyűfém keréktárcsák közül választhatnak.

Az új i30 csatlakozási technológiái kényelmesebb autós élményt kínálnak az ügyfeleknek. Az újdonságok közé tartozik az alapellátmány részét képező 4,2 colos színes központi LCD-kijelző, három USB Type-C töltőport elöl és hátul, az OTA (Over-the-Air) térképfrissítések és az opcionális 10,25 colos, teljesen digitális műszeregység.

Az új i30 most még több Hyundai SmartSense biztonsági ellátmánnyal rendelkezik. A Frontális Ütközésmegelőző rendszer (FCA) segít észlelni és elkerülni az előttünk álló akadályokkal járó potenciális baleseteket. Az autópályákon való biztonságosabb vezetés érdekében a sávkövető rendszer (LFA) az aktuális sávban tartja a járművet, az intelligens sebességkorlátozó rendszer (ISLA) pedig a vezető kijelzőjén megjelenő üzenettel hang- és fényjelzéssel figyelmezteti a vezetőt, ha a jármű túllépi a sebességhatárt. A Hátsó Utasfigyelmeztető rendszer (ROA) logika figyelmezteti a vezetőt, ha a hátsó ajtót utazás közben kinyitották, – ezzel megakadályozva, hogy bárki vagy bármi a hátsó ülésen maradjon az utazás végén.

Az ügyfelek opcionálisan kiegészíthetik az FCA rendszert a kereszteződés kanyarodási funkcióval, ami fokozott védelmet nyújt a kereszteződésekben balra kanyarodva. Egy másik opcionális biztonsági rendszer, az Autópálya-asszisztens (HDA) 1.5 rendszer megtartja a jármű távolságát az elöl haladó másik járműtől, automatikusan állítja a jármű sebességét a határértékeknek és a kanyaroknak, valamint az aktuális haladási sávnak megfelelően.

A még több kényelmi funkcióval kiegészített új i30 modellt úgy tervezték, hogy mindenki számára megfelelő autó legyen. A jobb megvilágítás érdekében LED lámpák kerültek a belső térbe és a csomagtartóba. Az alapfelszereltség részét képező első és hátsó parkolóérzékelőkkel – Parkolási távolság-figyelmeztető (PDW) – figyelmeztetik a vezetőket, ha a jármű alacsony sebességgel előre vagy hátra haladva akadályt észlel.

Az ügyfelek a népszerű és bevált hajtásláncok közül választhatnak.Az alap egy 1,5 literes benzinmotor lesz, dupla indirekt befecskendezéssel (Dual Port Injection, DPi), amely kizárólag hatfokozatú kézi sebességváltóval elérhető, 96 lóerős teljesítménnyel. A motorkínálatot egy turbófeltöltős, 100 lóerős T-GDI benzinmotor teszi teljessé, amely akár hatfokozatú kézi, akár hétfokozatú duplakuplungos váltóval rendelhető. A modellkínálat csúcsán egy 140 lóerős 1,5-ös T-GDI motor áll, amely alapfelszereltségként 48 V-os lágyhibrid rendszerrel működik együtt. A vásárló ennél a hajtásláncnál is választhat a hatfokozatú kézi váltó és hétfokozatú duplakuplungos váltó közül.

A tervek szerint a 2020 után idén másodszor is felfrissült új Hyundai i30 sorozatgyártása a koreai vállalat egyetlen Európai Unión belüli termelőbázisán, a csehországi Nosovicében fog megkezdődni, előreláthatólag áprilistól.  

Forrás: hyundai.newshyundai.news/cz

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését