Európa legnépszerűbb Hyundai modellje frissítést kapott

Miután a Hyundai Motor tavaly ősszel frissítette a Tucson globális modelljét, a vállalat európai képviselete most közétette az első képeit és információit a megújult modell európai változatáról is. 

A Hyundai Tucson 2004-es debütálása óta az európai vásárlók kedvencévé és ezzel együtt a márka európai bestseller modelljévé vált az egész kontinensen. Csupán 2023 során 158 056 darab kompakt hobbiterepjárót értékesített a Hyundai Európában, ami annak ellenére is jelentős növekedést jelent az eladásokban az előző évhez képest, hogy a Tucson már nem friss modell a palettán. 2024 márciusáig a jelenlegi, negyedik generációs Tucsonból összesen 746 836 példányt gyártottak a Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) vállalatánál Európa számára, amelyeket összesen 60 országba exportálnak – néhányat a kontinensen kívülre. A Tucson három legnagyobb piaca Európában Németország, Spanyolország és az Egyesült Királyság.

Ezen örökségére építve a Hyundai bemutatta legkelendőbb termékének frissítését, amely számos fejlesztéssel büszkélkedhet, beleértve a frissített dizájnt, innovatív technológiát, az ügyfelek igényeit jobban tükröző hajtáslánc-kínálatot és egy továbbfejlesztett átfogó csomagot. Vezető, ügyfélközpontú márkaként a Hyundai úgy frissítette fel az új Tucson modelljét, hogy megőrzi elődei progresszív vonzerejét, miközben új fejlesztéseket vezet be.

Az elegáns és modern megjelenésű Tucson elöl és hátul újratervezett lökhárítókkal és új védőlemezekkel büszkélkedhet. Elöl a felismerhető „angyalszárny” dizájnt nagyobb méretű nappali menetfényekkel és a hűtőrácsba ékelt féltükör-effektus megtartásával gondolták újra,, amelyet lézeres vágási precizitással és felületi fénykezeléssel finomítottak, hogy a teljes megvilágítás érzést keltsék. A modell felfrissített könnyűfém keréktárcsák kínálatával rendelkezik, amit öt lenyűgöző új szín egészít ki: a bemutató szín a Cypress Green Pearl, Ecotronic Grey Pearl, Ultimate Red metál, Jupiter Orange metál és a Sailing Blue Pearl.

Az N Line változat továbbra is sportos megjelenésű, mégis kifinomultabb és elegánsabb megoldásokkal rendelkezik. Ezek közé tartozik az exkluzív első és hátsó lökhárító kialakítás, a frissített hűtőrács-dizájn, az alapmodellhez hasonló nappali menetfények, az N Line 19” könnyűfém keréktárcsák, a karosszéria színére fényezett kerékívek és oldalelemek.

Belül az új Tucson új magasságokba emeli a kényelmet és a kezelhetőséget, valamint számos olyan újítást vezet be, amelyek fokozzák a vezető és az utasok élményét az autóban. Az üléseken és a középső ajtókárpiton kívül a teljes belső teret átfogóan újratervezték, beleértve a műszerfalat, a középső konzolt, a kormánykereket és a középső kartámaszt. Az újratervezett kormánykeréktől a dupla íves, 12,3 hüvelykes műszeregység és infotainment kijelzőig minden részletet az összes utas szem előtt tartásával alakítottak ki. A műszerpultot úgy tervezték újra, hogy vízszintes elrendezést képezzen ki egy nyitott tálcával. A kettős automata hőmérséklet-szabályozás is új kijelzőt kapott. Az egyéb belső változtatások közé tartozik az új kartámasz, a kormánykerék mögötti shift-by-wire váltókar bevezetése, valamint a felső ajtókárpitok frissítése.

Az üléseket is új mintázattal és új anyagok választásával alakították át. A további  testreszabhatóságot kereső ügyfelek számára a Tucson új belső színcsomagot, a Cypress Greent kapott. A Tucson N Line olyan saját jellegzetességeit hozza a belső térbe, mint például a vörös varrások és részletek, vagy például a motor indító/leállító gombja körüli vörös gyűrű, valamint a textil velúr és bőr díszítés az Obsidian Black szín választásakor.

A Hyundai felismerte, hogy a technológia kulcsfontosságú szerepet játszik az ügyfelek vezetési élményének fokozásában. Merész ugrásként a vállalat az új Tucsont számos olyan innovatív funkcióval látta el, amelyek ötvözik a kifinomultságot és a funkcionalitást, készen állva a következő kalandra. A Tucson karbantartása és szoftverfrissítése például soha nem volt ilyen egyszerű, köszönhetően az OTA (Over-the-Air) frissítéseket elősegítő elektronikus vezérlési technológiának. Ez a vásárlói élményt azáltal fokozza, hogy a jármű mindig a legújabb szoftverrel indulhat útnak. Ezenkívül az OTA hozzáférést biztosít az igényalapú szolgáltatásokhoz (FOD), valamint a legújabb navigációs és információs-szórakoztató funkciókhoz.

A lenyűgöző, kettős hajlított, 12,3 colos kijelző zökkenőmentesen integrálja a műszeregység és az infotainment funkciókat, így a Tucson nemcsak futurisztikus megjelenést kapott, hanem intuitív és magával ragadó kezelőfelületet is kínál. A nagy kiterjedésű, 12 colos Head-Up Display (HUD) tovább javítja a vezetési élményt, és a vezető látószögében biztosítja a legfontosabb információkat, így minimalizálva a zavaró tényezőket. A Tucson még idén támogatni fogja a Hyundai Digital Key 2.0 rendszerét, amely Ultra-Wide Band funkcióval is rendelkezik. Ez a technológia bizonyítja a márka elkötelezettségét a csúcstechnológiás csatlakoztathatóság iránt, kiemelve a kényelmet a biztonság feláldozása nélkül. Ez a fejlett digitális kulcstechnológia szükségtelenné teszi a hagyományos kulcsokat, így a Tucson néhány méter távolságból nyithatóvá és elindíthatóvá válik anélkül, hogy az okostelefont a vezeték nélküli töltőfelületre kellene helyezni.

A radarral felszerelt hátsó utasfigyelő rendszer (ROA) ideális családok számára. A technológia figyelmezteti a vezetőt, ha mozgást vagy légzést észlel, miután a vezető kiszállt az autóból. Az előrehaladást megvilágító intelligens elülső világítási rendszer (IFS) új szintre emeli a külső világítást. A mátrixsugaras LED technológia automatikusan alkalmazkodik az útviszonyokhoz, hogy optimális megvilágítást biztosítson a vezető számára, miközben csökkenti a vakító fényt az úton a többi közlekedő számára. 

Az ügyfelek mindig is dicsérték a Tucsont a felszereltségéért. Válaszul a Hyundai mindent megtett és a negyedik generációs frissített Tucsont egy továbbfejlesztett szolgáltatáscsomaggal szerelte fel, ezzel megszilárdítva éllovas pozícióját az erős versenypiacon. A Hyundai arra törekszik, hogy megfeleljen a modern sofőrök gyorsan változó igényeinek. A biztonság terén az új Tucson mindent megtesz, hogy megóvja az utasokat. A Fejlett Vezetéstámogató Rendszerek (ADAS) kiemelkedőek, beleértve az Oldalszél-stabilizáló vezérlés (CWC) rendszert, amely nagy sebességnél erős széllel szemben lép működésbe és részleges fékezéssel, kormányzási nyomatékszabályozással javítja a menetstabilitást. A frissített ADAS mellett a Tucson immár USB C-típusú csatlakozókat is tartalmaz. Felismerve az USB C-típusú portok növekvő elterjedését és hatékonyságát, a Hyundai magáévá tette ezt a szabványt, hogy gyorsabb adatátviteli és töltési lehetőségeket kínáljon, amelyek különféle eszközökhöz is tökéletesek.

A különféle preferenciák és környezetvédelmi szempontok figyelembevételével a frissített Tucson továbbra is belsőégésű motorral, lágy hibrid, normál hibrid és konnektorról tölthető hibrid hajtásláncokkal is elérhető. A Tucson termékcsalád egyik figyelemre méltó újdonsága az elsőkerék-meghajtású plug-in hibrid változat, amely az idei év végén érkezik és a Hyundai elkötelezettségét tükrözi a környezetbarát mobilitási megoldásainak bővítése iránt.

A zéró kipufogógáz-kibocsátású vezetés elősegítése érdekében a Hyundai bemutatta a Green Zone Driving Mode második generációját, amely kizárólag a hálózatról tölthető hibrid változatra jellemző geofencing funkció. Ez az élvonalbeli felszerelés lehetővé teszi, hogy a változat tisztán elektromos üzemmódra álljon át, amikor egy kijelölt alacsony károsanyag-kibocsátású zónába vagy emissziós korlátozásokkal rendelkező területre lép be, így a járművezetők még inkább környezetbarát, fenntarthatóbb vezetési élményben részesülhetnek. A hibrid és a konnektorról tölthető hibrid változatok ECO üzemmódban vezetéskor váltófüles regeneratív fékezési módot kaptak. Ez lehetővé teszi a vezető számára, hogy a kormánykeréken lévő váltókarok segítségével állítsa be a regeneratív fékezés intenzitását, a nagyobb kényelem és az üzemanyag-hatékonyság érdekében három fokozatú lassításszabályozást biztosítva ezzel.

A Tucson nem csak egy autó; ez bizonyítja a Hyundai elkötelezettségét a vásárlói elvárások túlteljesítése iránt. A stílus, a technológia és a fenntarthatóság nyerő kombinációjával a Tucson továbbra is a legjobb választás azon vezetők számára, akik a legjobbra vágynak.

Forrás: hyundai.news

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei