Az iF Design már tizedik éve díjazza a Hyundai és Kia úttörő formaterveit

A Hyundai zsinórban 10. éve kapta meg az iF Design kitüntetéseit, amelyeket ezúttal többek között a márka IONIQ 5 N és a vadonatúj Santa Fe modellekért, valamint a Santa Fe XRT tanulmányért ítéltek oda. Eközben a Kia az új EV9-hez kapcsolódó megoldásaival aratott sikereket.

A többszörös iF Design Award elnyerése továbbra is bizonyítja a Hyundai Motor formatervezési és technológiai kiválóságát, egyúttal pedig növeli innovációs vezető szerepét. A Hyundainak az elmúlt évekhez hasonlóan a világ legelismertebb formatervezési megmérettetésen elnyert legmagasabb kitüntetések bizonyítják globális formatervezési versenyképességét. Emellett a Kia is figyelemre méltó sikereket ért el a 2024-es iF Design Awards-on, amelyen a vállalat legutóbbi programjainak öt különálló elemét ismerte el a neves formatervezési fórum szakértői zsűrije.

„Óriási megtiszteltetésnek érezzük, hogy megkaptuk az iF Design Awards elismerését ezekkel a jelentőségteljes járművekkel és innovációkkal” – mondta SangYup Lee ügyvezető alelnök, valamint a Hyundai és a Genesis Global Design vezetője. „Ez az elismerés bizonyítja a jövőbe látó formatervezőkből álló csapatunk által tanúsított kivételes elhivatottságot, akik rendíthetetlen szenvedélyüket és elkötelezettségüket öntötték ezekbe a projektben együttműködő mérnökeinkkel a vállalat fejlesztőközpontjában. Ez a díjazás rávilágít a Hyundai formatervezői identitásának figyelemre méltó versenyképességére a globális piacon." 

A nyertesek között az IONIQ 5 N a vezetésközpontú, nagyteljesítményű elektromos járművek új szegmensét képviseli új technológiáival és fokozott versenypálya-képességekkel, jelezve ezzel az első lépést a Hyundai N villamosítási stratégiájában. A hagyományos IONIQ 5 elektromos globális moduláris platformja (E-GMP) került ötvözésre az N motorsportban kifejlesztett technológiáival, amely az N villamosított „Guruló labor” szaktudását hasznosítja azért, hogy az elektromos járművek nagyteljesítményű képességeit maximalizálja. Az IONIQ 5 N rengeteg dicséretet kapott a médiában, mint „úttörő”, „a játékot újraalkotó” eszközt, amely a nagyteljesítményű elektromos járművek „mércéjévé” vált. Az IONIQ 5 N elnyerte a Top Gear 2024-es Év Autója díját is.

A 2023-ban bemutatott IONIQ 5 N mellett az ötödik generációs Hyundai Santa Fe a középkategóriás hobbiterepjáró városbarát, kalandra termett vonzerejét kategóriaelső, teraszszerű életterével emeli ki, amelyet hosszabb tengelytávja és nagyobb csomagtérajtó-nyílása tesz lehetővé. A hosszabb tengelytáv azt is lehetővé teszi, hogy az új modell egy továbbfejlesztett harmadik üléssort kínáljon. 23 évvel ezelőtti debütálása óta ez az ikonikus hobbiterepjáró vásárlók millióinak szívét hódította meg világszerte. A vadonatúj modell merész és erőteljes identitása – amely magában foglalja a határtalan külvilágot és a városi tájat – a várakozások szerint páratlan jelenlétet fog kialakítani a hobbiterepjárók középkategóriás piacán.

A Santa Fe modellel együtt 2023-ban debütált Santa Fe XRT Concept úgy készült, hogy megfeleljen a szabadtéri terepezés szerelmesei sokrétű igényeinek. Az XRT Concept magabiztosan és könnyedén megbirkózik a kihívásokkal teli terepen és sokoldalúan használható bármilyen szabadtéri tevékenységhez. Míg a Santa Fe Calligraphy változatát a prémium városi életstílushoz szabták, az XRT Conceptet úgy tervezték, hogy lángra lobbantsa a tulajdonosok kalandszellemét és a vad izgalmat keresők vágyainak felszabadítására összpontosít.

Az iF Design számos más Hyundai Motor jellegzetességet, funkciót kiemelt, köztük az N módot a nagyteljesítményű modellek információs és szórakoztató felhasználói felületén, a HMGICS Safety Management Robot professzionális koncepcióját, valamint a Hyundai (Belső építészet) által bemutatott HMG Élménypályáját és a FIFA Múzeumot. A vállalat első örökségvédelmi kampánya, a Hyundai Örökség: PONY Kiállítás és a kapcsolódó kezdeményezések szintén elismerésben részesültek a Kommunikáció kategóriában.

Az új Kia EV9, amely már több fronton is díjnyertes jármű, az exkluzív Arany státusszal egészítette ki megtisztelő eredményeit. A világszerte csak a legjobb 75 nyertes dizájnnak átadott további elismerés a Kia „Opposites United” tervezési filozófiájának folyamatos hatását mutatja. A természet és a modernitás eltérő értékei által generált kreatív feszültséget kihasználva egy harmonikus egész, az Ellentétek Vonzása olyan keretet biztosít a Kia tervezőinek, amelyen keresztül a karcsú, szoborszerű formák és a magabiztos, asszertív geometria egyedülálló kombinációját egyesítik, feltűnően kortárs, kecses formákat hozva létre.

„Az EV9 a mi könyörtelen törekvésünket jelzi a dizájn, a csatlakoztathatóság és a használhatóság terén, valamint a környezet iránti felelősségünket mutatja be" – mondta Karim Habib, a Kia Global Design ügyvezető alelnöke és vezetője. „A díj elnyerése a formatervezőkből és mérnökökből álló csapatunk számtalan tagja elhivatottságának és elkötelezettségének elismerése és kiemeli azon törekvésünket, hogy lenyűgöző, értelmezhető formatervezéssel befolyásoljuk az ipart és a piacot."

Az EV9 külső dizájnját visszhangzó „Ki” információs-szórakoztató rendszer az Ellentétek Vonzása értékeihez igazodó grafikai stílussal büszkélkedhet, amely kiegészíti a jármű dizájnját, szembarát, felismerhető színeket alkalmazva, hogy egyedi és kortárs márkaélményt kölcsönözzön a Kia számára. A termékinterfészek kategória győztese, a „Ki” egy ferde vonal kulcsfontosságú látványvilágán alapul, amely az emelkedő tendenciákat képviseli, és minden infotainment elemre vonatkozik, az ikonoktól a betűtípusokon át a műszercsoportig.

Az EV9 sikerein túl a Kiát az a megtiszteltetés érte, hogy számos más projektet is elismertek az iF bírái, köztük a Kia „80 éves mozgalom” kommunikációjának márkajelzését, a „Inspiráció Ablakai” vásári stand kialakítását és a „Kia EV Unplugged Ground”-t. interaktív médiaélményét is. Az iF Design Award összes díjazottja bizonyítja, hogy az erőteljes dizájn milyen létfontosságú szerepet játszik a Kia márkánál.

Az iF Design Awards díjat 1954-ben a hannoveri iF International Forum Design GmbH, alapította amely a világ egyik vezető független formatervező intézménye. Évente 72 ország mintegy 10 800 formatervét veszik figyelembe a díjak odaítélésekor, amelyek kilenc tudományág alábbi 81 kategória nyerteseit díjazzák és ünneplik: termék, kommunikáció, csomagolás, szolgáltatástervezés, építészet, belső építészet, felhasználói élmény (UX), felhasználói felület (UI) és szakmai koncepciók. Az iF Design Award elnyeréséhez szigorú, kétlépcsős kiválasztási folyamaton kell átmenni, amelyet neves formatervezési szakértők bírálnak el, amely jelzi a formatervezés kortárs relevanciáját és globális hatását. 

Forrás: hyundai.news, .thenewsmarket.com

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei